Kitajski kuharski nož CLASSIC IKON, 18 cm, Wüsthof

Code: WU467318
Brand: WÜSTHOF
246,50 €
Na zalogi na spletu (2 pcs)

Kitajski kuharski nož Classic Ikon je idealen za pripravo mesa, rib in zelenjave na tradicionalni kitajski način. Po obliki spominja na sekač za meso, vendar je debelina hrbtne strani rezila manjša. Ni tako primeren za košnjo.

Detailed information

Product detailed description

Kitajski kuharski nož Classic Ikon je idealen za pripravo mesa, rib in zelenjave na tradicionalni kitajski način. Po obliki spominja na sekač za meso, vendar je debelina hrbtne strani rezila manjša. Ni tako primeren za košnjo.

Klasična serija Ikon

 • Elegantni kovani noži visoke kakovosti, izdelani v Solingenu
 • Za profesionalne kuharje in kuhinjske navdušence
 • Črn ročaj iz posebnega sintetičnega materiala
 • Ergonomska, prijetna na dotik, s tremi zakovicami
 • Aplikacija iz nerjavečega jekla z logotipom na peti ročaja
 • Top nemško legirano jeklo X50CrMoV15, ki se uporablja
 • Izjemno rezilo, ki ga je enostavno vzdrževati
 • Trdota 58 HRC po Rockwellovi lestvici
 • Poseben računalniško voden postopek mletja PEtec
 • Natančno ročno brušenje in poliranje za popoln rob
 • Strogi stalni nadzor kakovosti, rezilo preverjeno z laserjem
 • Skrajšana oblika ščitnika omogoča uporabo celotnega rezila in lažje ostrenje
 • Gladek prehod med nastavkom in ročajem
 • Brezhibno higiensko pritrjevanje seskov
 • Nože lahko pomivate v pomivalnem stroju, vendar je priporočljivo ročno pomivanje
 • Podaljšana garancija za proizvodne napake in napake materiala za 15 let
 • Serija je v ZDA prejela ugledni znak kakovosti in higiene NSF

WÜSTHOF, to so visokokakovostni noži, izdelani z veliko skrbnostjo do zadnje podrobnosti. Natanko tako, kot je bilo pričakovano od nožev Solingen. Elegantna serija nožev Classic Ikon, katerih rezila so skovana iz enega kosa legiranega nerjavečega jekla X50CrMoV15, navdušuje z dinamično obliko, kakovostjo izdelave in posledično visokim udobjem pri uporabi.

Ročaj noža Classic Ikon je izdelan iz trpežnega sintetičnega materiala v črni barvi. Izpolnjuje ergonomske zahteve, z estetskega vidika pa smiselno združuje sodobno obliko z značilnim videzom ročaja s tremi zakovicami. Trpežen material ročaja je primeren za čiščenje v pomivalnem stroju, vendar priporočamo ročno pranje, da se ohrani kakovost rezila, kar je za kakovostne nože bolj priporočljivo.

S posebnim računalniško vodenim postopkom brušenja nožev WÜSTHOF se noži ohranijo popolnoma ostri. Računalnik z laserjem izmeri rezilo in robotu posreduje informacije, ki jih potrebuje za popolno ostrenje. Računalniško podprta izdelava tako omogoča nožem izjemno visoko začetno rezalno zmogljivost (po celotni dolžini rezila) in dolgo življenjsko dobo. Kakovost rezila je visoka in, kar je pomembno, zlahka ga je mogoče obnoviti.

Nenazadnje moramo omeniti tudi pomemben certifikat NSF, ki ga je serija Classic Ikon prejela v ZDA. Cilj NSF je varovati javno zdravje in okolje. Med drugim potrjuje kuhinjsko opremo, vključno z noži, ki ni škodljiva za zdravje ljudi. Izdelek je tudi preizkušen glede zasnove, varnosti materiala in uporabe. Logotip NSF boste našli na izdelkih, ki so okolju prijazni in po nepotrebnem ne obremenjujejo okolja.

Uporabljene tehnologije in materiali

Za izdelavo nožev WÜSTHOF se uporablja visokokakovostno nemško jeklo X50CrMoV15, ki ima približno 0,5 odstotka ogljika ter krom, molibden in vanadij kot legirne elemente. Zaradi dodanega kroma je odporen proti koroziji, kar je za kuhinjske nože zaželeno.

Natančna rezila se oblikujejo iz jeklenega traku s kovanjem v kalupu. Ti se 15 minut kalijo pri 1070 °C, nato pa se v dveh minutah hitro ohladijo na 60 °C. Poznejše popuščanje (postopek počasnega segrevanja materiala na temperaturo 200 °C za 45 minut) razbremeni rezilo notranjih napetosti in stabilizira njegovo martenzitno strukturo. To rezilu zagotavlja optimalno zahtevano trdoto 58° Rockwell in večjo žilavost.

Poseben postopek ostrenja nožev WÜSTHOF, imenovan PEtec (Precision Edge Technology), zagotavlja idealen kot rezanja. Gre za najsodobnejšo tehnologijo, pri kateri nože brusijo roboti, ki jih nadzorujejo in spremljajo računalniki. Prednost tega postopka je natančna geometrija po celotni dolžini rezila, izjemna in izjemno visoka začetna rezalna zmogljivost noža, ki je primerljiva z rezilom, ostrim kot britvica, in nenazadnje dolga življenjska doba rezila.

Stabilno rezilo in popolna geometrija rezila zagotavljata izjemno zmogljivost rezanja in natančen nadzor pri rezanju. Oster kot zagotavlja še večjo ostrino, zato je rezanje še bolj prijetno. Zaradi klinastega reza nož brez težav prodre v hrano.

Varovalo je integrirano kot del rezila iz enega kosa jekla. Zagotavlja pravilno porazdelitev teže ter natančno in varno upravljanje nožev. Nastavek na ščitniku nožev Classic Ikon gladko prehaja v zgornji del ricassa za še bolj udoben oprijem.

Ergonomski ročaj je izdelan iz trpežnega sintetičnega materiala, ki je odporen proti razbitju, udarcem in živilskim kislinam. Lahko ga pomivate v pomivalnem stroju. Na ogrodje so pritrjene s tremi zakovicami. Popolna povezanost posameznih delov preprečuje zadrževanje usedlin in bakterij, zato noži izpolnjujejo higienske standarde.

Brušenje nožev WÜSTHOF

Vsak nož je treba občasno naostriti, saj se po daljši uporabi potupi. Za vzdrževanje in oživljanje rezila se uporabljajo kromirani brusni kamni, za brušenje nožev pa priporočamo brusne kamne WÜSTHOF. Za manj izkušene so na voljo tudi brusilniki z enostavnejšim upravljanjem. Nož preprosto nekajkrat nežno potegnite skozi brusilni utor in rezilo se bo obnovilo.

Ed. Podjetje Wüsthof Dreizackwerk KG je bilo ustanovljeno v Solingenu že leta 1814, v 200 letih obstoja pa se je v njem zvrstilo sedem generacij družine Wüsthof. Ponaša se z najnaprednejšimi in visoko avtomatiziranimi proizvodnimi procesi na svetu. Na primer pri proizvodnji nožev v skoraj 40 korakih uporablja 100 robotov.

Danes se noži WÜSTHOF prodajajo v več kot 80 državah po vsem svetu. Zaradi uporabe vrhunskih materialov in sodobnih računalniško vodenih tehnologij so priročne za uporabo in pripravo hrane. Kulinarični užitek sam po sebi.

Additional parameters

Category: Kuharski noži
Weight: 0.48 kg
Dolžina rezila: 18 cm
Vrsta izdelka: Kuhinjski nož
Kolekcija: WÜSTHOF Classic Ikon
Margin: D
Velikost: 18 cm
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: