Kladiva za meso

3 items total
Kladivo za meso PROFI PLUS, 34 cm, WMF
Kladivo za meso PROFI PLUS, 34 cm, WMF
Na zalogi na spletu (23 pcs)
46 €
WM1873086040
Kladivo za meso GOOD GRIPS, 25 cm, črna, plastična, OXO
18,17 € –6 %
17 €
OXO11285000
Kladivo za meso PRO, iz nerjavečega jekla, Zwilling
51 €
ZW37160039

Paličice za meso - najboljše orodje za mehčanje mesa

Kakšen je smisel sekljanja mesa?

Sekanje mesa je način kuhanja, pri katerem se meso z uporabo kladiva ali valjarja zmehča, zravna in zmehča. Glavni cilj sekljanja mesa je razgraditi mišična vlakna in vezivno tkivo ter tako pridobiti bolj občutljivo in prebavljivo meso. Ta metoda se še posebej dobro obnese pri tršem mesu, vendar lahko glede na recept z mehčalnikom za meso zmehčate vse vrste mesa.

Z udarjanjem mesa tudi sploščite in izravnajte kotlete ter zagotovite njihovo enakomerno pečenje ali cvrtje. To je še posebej pomembno pri pečenju mesa na žaru ali v ponvi, saj zagotavlja, da se meso enakomerno peče po vsej površini, ne da bi se na zunanji strani zažgalo ali izsušilo.

Navsezadnje je sekljanje mesa koristna tehnika za izboljšanje okusa in teksture trših kosov mesa, z njim pa lahko tudi poskrbite za bolj enakomerno kuhanje.

Kakšne so razlike med sekljalnikom in mehčalnikom mesa?

Za pripravo mesa se uporabljata sekljalnik in mehčalec mesa, vendar imata nekoliko drugačen namen.

Za sekljalnik za meso je značilna ravna, trdna površina. Uporablja se predvsem za zravnavanje in redčenje mesa. Glavna naloga mesnega sekljalnika je, da izravna debelino mesa, da je meso tanjše in mehkejše, hkrati pa zagotavlja enakomerno peko.

Kladivo za meso ali mehčalec mesa je vrsta kladiva z dolgim ročajem in glavo z dvema vrstama površin - ravno površino in površino z zobmi za mehčanje in drobljenje grobih vlaken v kosu mesa, da postane mehkejše in lažje žvečljivo. Postopek mehčanja mesa je lahko še posebej koristen za trše vrste mesa, kot sta zrezek ali pečenka, ki ju je težko pripraviti tako, da je kos mesa vlažen in mehak.

S kladivom za meso večinoma sploščimo meso, z mehčalnikom za meso pa raztopimo trda vlakna in naredimo meso bolj mehko.

Ogledate si lahko tudi druga kulinarična orodja, ki so na voljo na spletni strani Kulina, kot so električni mlinčki za meso, ponve za žar, univerzalne ponve za cvrtje in termometri za hrano.