kozarci za liker

9 items total
Kozarec za rum JUVEL, set 4 kosov, 290 ml, Lyngby Glas
29,70 €
LYG916182
Aperitiv kozarci DEFINITION, set 2 kosov, 136 ml, prozorni, Spiegelau SP1350166
Kozarec Grappa Sommeliers, Riedel
Kozarec Grappa Sommeliers, Riedel
Na zalogi na spletu (3 pcs)
87 €
RD420003
Kozarec za konjak JUVEL, set 4 kosov, 690 ml, Lyngby Glas
29,71 € –9 %
27 €
LYG916207
Kozarec za žgane pijače, 240 ml, Eva Solo
29,95 € –28 %
Kozarec za žgane pijače, 240 ml, Eva Solo
Na zalogi na spletu (10 pcs)
21,33 €
ES541038
Kozarec za žganje ROMA, set 6 kosov, Lyngby Glas
46,18 €
LYG27585
Kozarec za alkoholne pijače KOYOI, 130 ml, prozorno, steklo, Blomus
New
20,35 €
BM64490
Kozarec za brandy KOYOI, 100 ml, prozorno, steklo, Blomus
New
20,35 €
BM64491

Kozarci za alkohol - zasnovani za prijeten požirek sladke, a močne pijače

Kakšne oblike je kozarec za liker?

Kozarci za liker so različnih oblik in dizajnov, vendar imajo običajno majhno skledo, pecelj in nogo ali podstavek, ki drži kozarec stabilno. Čaša je lahko širša in bolj okrogla kot kozarec za kordial, kar omogoča sproščanje in uživanje v vonjih in okusih likerja.

Nekateri kozarci za liker imajo razširjen rob, ki izboljša okus likerja, saj ga usmerja proti sprednji strani jezika, drugi imajo na vrhu majhno odprtino, ki zgošča vonjave likerja in preprečuje izhlapevanje.

Na splošno so kozarci za liker oblikovani tako, da omogočajo pravilno uživanje in ocenjevanje likerja, kar izboljša izkušnjo pitja.

Naši kozarci za alkohol so skrbno izbrani pri priznanih proizvajalcih, kot so Eva Solo. Ponujamo tudi številne dodatne kozarce, izdelane posebej za različne vrste pijač, vključno s kozarci za koktajle, kozarci za vino, kozarci za šampanjec in kozarci za dolge pijače.

Kakšna je razlika med kozarci za cordial in liker?

Tako kozarci za srce kot kozarci za liker so majhni kozarci, namenjeni pitju alkoholnih pijač v majhnih količinah, vendar se med seboj razlikujejo v nekaj pogledih.

Kozarci za kordial so običajno manjši in ožji od kozarcev za likerje. Pogosto se uporabljajo za postrežbo kordialov, ki so likerji sladkega, sirupastega in sadnega okusa, ki se običajno uporabljajo za prebavo po večerji. Lahko imajo tudi nogo in pecelj, ki preprečujeta, da bi se pijača segrela zaradi toplote rok.

V nasprotju s tem so kozarci za likerje nekoliko širši in večji od kozarcev za srce. Uporabljajo se za postrežbo likerjev, ki so slajši in pogosto močnejši od kordialov. Kozarci za liker imajo lahko tudi pecelj in nogo, da se pijača ne segreje, nekateri pa imajo širšo skledo in krajši pecelj.

Kakšen kozarec uporabim za limoncello?

Tradicionalno se limoncello postreže v majhnem kozarcu, imenovanem kozarec za žganje. Kozarci so majhni kozarci v obliki valja, ki imajo običajno prostornino med enim in petimi decilitri. V njih se pogosto strežejo alkoholne pijače, kot so viski, tekila in vodka, ter likerji, kot je limoncello.

Kljub temu lahko limoncello postrežete tudi v kozarčkih za liker ali v kozarčkih za kordial, ki so majhni kozarčki, izdelani posebej za pripravo sladkih alkoholnih pijač.