Kozarec za rdeče vino SOMMELIERS BORDEAUX GRAND CRU, 860 ml, Riedel

Code: RD440000
Brand: Riedel
105 €
Razprodano
The item has been sold out…

Zasnova kozarca Bordeaux Grand Cru Sommeliers sega v leto 1959 in je danes bolj aktualna kot kdaj koli prej.

Detailed information

Product detailed description

Zasnova kozarca Bordeaux Grand Cru Sommeliers sega v leto 1959 in je danes bolj aktualna kot kdaj koli prej.

Poznavalci so presenečeni, velikost se zdi pretirana. Sodobna velika rdeča vina, stisnjena iz sort grozdja, ki jih priporočamo za ta kozarec, pa potrebujejo prostornino, da se njihove arome v celoti razvijejo.

Na podlagi formalnih značilnosti kozarca in značilnosti pretoka ta vina kažejo žametno telo, visoko koncentracijo ekstraktov in sladke, polne tanine, ki so vezani na sadje. 860-mililitrske posode ni treba popolnoma napolniti; priporočamo približno 100 do 150 ml vina.

Preostala količina se uporabi za razvoj in predstavitev koncentrirane in bogate arome. To omogoča, da vino izrazi vse svoje tipične lastnosti v optimalni obliki. Če uporabimo majhne kozarce, ta vina izgubijo sadne arome in kompleksnost ter postanejo ravna, z lesnim in grenkim priokusom.

Steklo Bordeaux Grand Cru Sommeliers Riedel priporočljivo za:

  • Bordeaux (rdeče), Brunello di Montalcino
  • Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Domina
  • Fronsac, Graves rouge, Listrac, Margaux, Médoc
  • Merlot, Moulis, St. Emilon, Pomerol, Pauillac
  • Rioja, Sangiovese, Sangiovese Grosso, Tempranillo

Serija SOMMELIERS:

Claus Riedel je prvo serijo kozarcev za poznavalce predstavil leta 1973 v Orvietu v sodelovanju z italijanskim združenjem sommelierjev A.I.S. (Associazione Italiana Sommeliers). Serija vključuje 10 različnih velikosti.

Od tega trenutka se je svet vina temeljito spremenil.

V različnih regijah in na različnih celinah se danes pridelujejo vina, ki jih takrat še ni bilo ali pa so bila povsem neznana. Zato je razvoj serije Sommeliers nadaljeval njegov sin Georg Riedel, dokler Sommeliers ni postal obsežna "vitrum-vinoteka" na najvišji ravni tehničnega razvoja.

Leta 1991 je Robert Parker, urednik revije Wine Advocate, zapisal: "Najboljša očala, tako s tehničnega vidika kot z vidika največjega užitka, so očala podjetja Riedel. Učinek, ki ga ti kozarci dajejo vrhunskemu vinu, je resnično izjemen. Ne morem dovolj izraziti, kako veliko razliko naredi."

Zaradi svetovnega povpraševanja je serija Sommeliers zdaj absolutno najboljša serija kozarcev za vino in najuspešnejša serija ročno pihanih kozarcev za vino na svetu. Vsak kozarec je izdelan posebej: zgornji del je pihan v kalupu, pecelj in podstavek pa sta oblikovana ročno v skladu s proizvodnimi postopki, razvitimi v začetku 20. stoletja.

Steklarji uporabljajo svoje talente, njihove spretnosti in skrb so bistvenega pomena za to, da serija Sommeliers dobi obrtniško dovršenost, ki jo kupci pričakujejo. Sommelierji so izdelani iz stekla z več kot 24-odstotno vsebnostjo svinca.

Additional parameters

Category: kozarci za vino
Weight: 0.38 kg
Material: Steklo
Vrsta izdelka: Kozarci
Kolekcija: Riedel Sommeliers
Margin: D
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
The item has been sold out…

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: