Kuhinjske škarje

7 items total
Kuhinjske škarje INGENIO K2071314, Tefal
15,99 € –6 %
Kuhinjske škarje INGENIO K2071314, Tefal
Na zalogi na spletu (17 pcs)
15 €
TEFK2071314
Kuhinjske škarje GREEN TOOL, 20 cm, zelena, Eva Solo
14,95 € –10 %
13,40 €
ES531513
Kuhinjske škarje GREEN TOOLS, 16 cm, zelena, plastika, Eva Solo
14,95 €
ES531518
Kuhinjske škarje GREEN TOOLS, 24 cm, zelena, plastika, Eva Solo
19,95 €
ES531519
Kuhinjske škarje, večnamenske, mat nerjaveče jeklo, Zwilling
130 € –23 %
100 €
ZW43923200
Škarje za perutnino TWIN®, nerjaveče jeklo, Zwilling
126 € –30 %
88 €
ZW42931000
Škarje za perutnino, 24 cm, F.Dick
107 € –12 %
Škarje za perutnino, 24 cm, F.Dick
Na zalogi na spletu (2 pcs)
94 €
FDCK9008624

Kuhinjske škarje - večnamensko kuhinjsko orodje

Kuhinjske škarje - kaj so in za kaj se uporabljajo?

Kuhinjske škarje imenovane tudi "kuhinjske škarje" ali "kuharske škarje", so posebna vrsta škarij za uporabo v kuhinji. Praviloma imajo robustna, ostra rezila in močne ročaje ter se uporabljajo za različna opravila, med katerimi so nekatera navedena v nadaljevanju:

  • Rezanje perutnine: Za to nalogo se dobro obnesejo Kuhinjske škarje saj lahko hitro prerežejo mehke kosti in sklepe.
  • Obrezovanje mesa: Pred kuhanjem lahko s kuhinjske škarje z mesa odstranite odvečno maščobo.
  • Rezanje zelišč: Zelišča lahko s kuhinjske škarjehitro in enostavno sesekljamo na drobne koščke, ne da bi se pri tem poškodovali ali obtolkli. Oglejte si tudi naše mezzalone.
  • Rezanje zelenjave: Za rezanje zelenjave na manjše koščke za solate ali juhe uporabite kuhinjske škarje.
  • Rezanje pice: S Kuhinjske škarje lahko pico tudi razrežete na rezine, zlasti če je skorja debela ali hrustljava. Oglejte si tudi naše nože za pico.

Na spletni strani Kulina so na voljo kuhinjske škarje priznanih blagovnih znamk, kot so Fiskars, Zwilling in WMF ki so kakovostne, dolgotrajne in vsestransko uporabne.

Ali se kuhinjske škarje razlikujejo od navadnih škarij?

Vsekakor se kuhinjske škarje v nekaterih pomembnih pogledih razlikujejo od običajnih škarij. Tukaj so najpomembnejše razlike:

  • Oblika in oblikovanje: Kuhinjske škarje so pogosto izdelane z močnejšim in trpežnejšim rezilom kot običajne škarje, zato so primernejše za rezanje trših ali debelejših materialov in delov hrane, kot so nit, kosti ali maščoba. Za večjo moč in nadzor imajo pogosto širša rezila, daljše ročaje in močnejše točke vrtenja. Prav tako so ostri kot britev in imajo v ročaj vgrajene dodatne funkcije, kot so odpirač za steklenice, lupilec orehov ali ribji skalper.
  • Materiali: Za izdelavo kuhinjske škarje se pogosto uporablja nerjaveče jeklo, ki je odporno proti rjavenju in ga je enostavno čistiti, saj je to material, ki je varen za uporabo v kuhinji. Poleg tega so nekatere kuhinjske škarje opremljene z nedrsečimi ročaji ali izvlečnimi rezili za lažje čiščenje.
  • Varnost hrane: Kuhinjske škarje morajo izpolnjevati strožje varnostne standarde kot običajne škarje, saj so namenjene uporabi s hrano. Na primer, biti morajo enostavni za čiščenje in sterilizacijo ter izdelani iz materialov, ki ne onesnažujejo hrane in ne zadržujejo bakterij.