Nož za kruh PROFESSIONAL "S", 20 cm, Zwilling

Code: ZW31026201
Brand: ZWILLING
104 € –21 %
Nož za kruh PROFESSIONAL "S", 20 cm, Zwilling
104 € –21 % 82 €
Razprodano
The item has been sold out…

Nož za kruh PROFESSIONAL "S" ima dolgo in debelo nazobčano rezilo. To rezilo brez težav reže trd kruh in drugo pecivo. Zaradi prebadajočih dolgih konic izdeluje čiste rezine.

Detailed information

Product detailed description

Nož za kruh PROFESSIONAL "S" ima dolgo in debelo nazobčano rezilo. To rezilo brez težav reže trd kruh in drugo pecivo. Zaradi prebadajočih dolgih konic izdeluje čiste rezine.

Serija PROFESSIONAL "S"

  • Klasika med kakovostnimi noži
  • Ergonomski sintetični ročaj v tradicionalni obliki s tremi zakovicami
  • Standard pokroviteljstva
  • Gladek prehod med varovalom in ročajem
  • Posebno jeklo, izdelano za ZWILLING J. A. Henckels
  • Rezilo FRIODUR®, utrjeno proti zmrzovanju
  • Nož SIGMAFORGE® - kovan iz enega kosa
  • Trdota približno 57 HRC po Rockwellovi lestvici
  • Ročno brušenje
  • Laserski nadzor rezila
  • Doživljenjska garancija za proizvodne napake na rezilu
  • Nože lahko pomivate v pomivalnem stroju, vendar je priporočljivo ročno pomivanje

Noži serije PROFESSIONAL "S" so po vsem svetu znani po temeljiti izdelavi, optimalni porazdelitvi teže in varni uporabi. To so klasični noži z zasnovo s tremi zakovicami, ki se zaradi uporabe posebnega jekla in natančnega ročnega brušenja ponašajo z visoko in dolgotrajno ostrino. Profesionalni kuharji po vsem svetu jim zaupajo, preizkusite jih tudi vi! Po prvi uporabi jih ne boste želeli zamenjati.

Uporabljene tehnologije in materiali

Za izdelavo nožev je bilo uporabljeno posebno visokokakovostno jeklo z optimalno količino kroma in ogljika, izdelano po posebnih zahtevah izključno za ZWILLING J. A. Henckels. To jeklo s trdoto po Rockwellu približno 57 HRC je prožno, ima dobro začetno rezalno zmogljivost, dolgo življenjsko dobo rezila in odlično odpornost proti koroziji. Nože iz tega posebnega jekla je tudi enostavno ostriti. Potrditev pravilnega "recepta" za njegovo proizvodnjo je dejstvo, da je bilo iz njega izdelanih že več kot 100 milijonov nožev, ne da bi se spremenila sestava jekla.

Lastnosti jekla se za proizvodnjo nožev dodatno izboljšajo s posebno patentirano metodo kaljenja FRIODUR®, pri kateri se jeklo po segrevanju na temperaturo nad 1000 °C in kaljenju zamrzne na -70 °C ter nato še dvakrat segreje na temperaturo približno 250 °C. Nastala molekularna struktura znatno poveča trdoto, žilavost in odpornost noža proti koroziji.

Rezilo je skovano iz enega kosa jekla po metodi SIGMAFORGE®, ki izboljša lastnosti jekla. Tako kovana rezila imajo gostejšo in bolj homogeno strukturo, kar zagotavlja večjo trdnost, žilavost in odpornost proti potupitvi.

Stabilno rezilo in popolna geometrija rezila zagotavljata izjemno zmogljivost rezanja in natančen nadzor pri rezanju. Oster kot zagotavlja še večjo ostrino, zato je rezanje še bolj prijetno. Zaradi klinastega reza nož brez težav prodre v hrano.

Varovalo Standard je integrirano kot del rezila v enem kosu jekla. Zagotavlja pravilno porazdelitev teže, ščiti prste pred zdrsom na rezilu in zagotavlja natančen nadzor nad nožem.

Ergonomski ročaj je izdelan iz trpežnega sintetičnega materiala, ki je odporen proti razbitju, udarcem in živilskim kislinam. Lahko ga pomivate v pomivalnem stroju. Na ogrodje so pritrjene s tremi zakovicami. Popolna povezanost posameznih delov preprečuje zadrževanje usedlin in bakterij, zato noži izpolnjujejo stroge higienske standarde.

Vzdrževanje nožev ZWILLING

Nože s plastičnimi ročaji lahko pomivate v pomivalnem stroju, vendar je priporočljivo ročno pomivanje, saj je nežnejše do noža. Če raje pomivate v pomivalnem stroju, upoštevajte, da se lahko visokokakovostni noži poškodujejo, če med pomivanjem pridejo v stik z drugim jedilnim priborom, lonci ali ponvami. Pri vstavljanju posode v pomivalni stroj zato nujno preverite, da se rezila rezil ne dotikajo drugih predmetov. Proizvajalec za morebitno uporabo pomivalnega stroja priporoča tudi varčni program z najvišjo temperaturo 55 °C.

Brušenje nožev ZWILLING

Vsak nož je treba občasno nabrusiti. Ker je ostrenje nazobčanih nožev specifično, vam priporočamo, da jih naostrijo strokovnjaki. Zato ponujamo izvirno brušenje neposredno pri proizvajalcu - poskrbeli bomo za pošiljanje noža v ZWILLING J. A. Henckels v Nemčiji.

Additional parameters

Category: Noži za kruh
Weight: 0.25 kg
Dolžina rezila: 20 cm
Vrsta izdelka: Nož za kruh
Informacije o izdelku: Primerno za pomivanje v pomivalnem stroju
Kolekcija: ZWILLING PROFESSIONAL S
Margin: D
Velikost: 20 cm
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
The item has been sold out…

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

✓ Naprostá špička mezi výrobci kuchyňských produktů
✓ Dlouholetá historie, moderní technologie výroby a inovace 
Kalení oceli mrazem - technika FRIODUR® - zvyšuje tvrdost a odolnost čepelí
Nože, příbory, nerezové nádobí, manikúry apod.

104438

Solingenská značka ZWILLING se za svou 300letou historii vyšvihla mezi špičku výrobců kuchyňského sortimentu. V její nabídce najdete kvalitní kované nože a nůžky, elegantní nerezové nádobí, pomocníky do kuchyně či krásné manikúry. Dlouholetý úspěch značky ZWILLING tkví především v používání kvalitních materiálů a moderních technologií výroby, které jdou ruku v ruce s kvalitním řemeslným zpracováním.

Německá společnost ZWILLING J. A. Henckels je jednou z nejstarších značek na světě. Od roku 1731 až do dnešních dnů vyrábí produkty vysoké kvality, s vynikající kvalitou zpracování a ze špičkových materiálů. Mezinárodní úspěch značky se zakládá na neustálých inovacích, kvalitě používané oceli a spojení tradice s novými technologiemi. Historickým milníkem firmy, jejíž mistrovství spočívá především ve výrobě nožů, byl objev metody tvrzení oceli mrazem. Ta zásadně zvyšuje tvrdost, houževnatost a odolnost proti korozi. Svůj vynález firma nechala patentovat pod ochrannou známkou FRIODUR®. Dnes jsou výrobky společnosti ZWILLING J. A. Henckels prodávány ve více než 100 zemích po celém světě a její sortiment obsahuje nože rozličných velikostí a tvarů, příbory, nerezové nádobí, pánve, kuchyňské náčiní, nůžky a manikúry. Nesmí chybět ani příslušenství k nožům jako bloky a magnetické lišty na nože, brousky a ocílky či nezbytná prkénka na krájení.