Noži za izkoščevanje

11 items total
Nož za razrezovanje GO FOR GOLD, 15 cm, F.DICK
91,99 € –10 %
82 €
FDCK814561580
Nož za izkoščevanje CLASSIC, 10 cm, Wüsthof
98,99 €
WU4601
Nož za izkoščevanje CLASSIC, 14 cm, Wüsthof
98,99 €
WU4602
Nož za izkoščevanje CLASSIC, 16 cm, Wüsthof
110 €
WU4603
Nož za izkoščevanje FOUR STAR, 14 cm, Zwilling
73,99 € –18 %
60 €
ZW31086141
Nož za izkoščevanje PROFESSIONAL "S", Zwilling
93,99 € –22 %
73 €
ZW31024141
Nož za lupljenje GO FOR GOLD, 7 cm, F.DICK
60,99 € –8 %
56 €
FDCK814460780
Nož za narezovanje SAMURAI, 10 cm, Dellinger
41,49 € –6 %
39 €
DNGRSXLKHP35
Nož za obrezovanje UTILITY SAMURAI, 13 cm, Dellinger
61 €
DNGRSXLKHP5U
Nož za razrezovanje GO FOR GOLD, 21 cm, F.DICK
111 € –14 %
95 €
FDCK814562180
Nož za lupljenje PINK SPIRIT, 9 cm, roza, F.DICK
53,99 € –9 %
49 €
FDCK817470979

Noži za izkoščevanje - točno to, kar potrebujete za izkoščevanje mesa

Kaj je nož za izkoščevanje?

Nož za izkoščevanje je vrsta kuhinjskega noža z dolgim, tankim in prožnim rezilom z ostrim koncem. Uporablja se za izkoščevanje kosov mesa, rib in perutnine ter odstranjevanje kože z mesa in rib. Noži za odkoščanje morajo biti izjemno ostri in dlje kot so ostri, bolj so trpežni.

Kako skrbim za nož za izkoščevanje?

Kljub temu da je večina nožev za odkoščanje izdelana iz nerjavnega jekla, ki je precej odporno proti rjavenju, lahko voda še vedno vpliva na rezilo ali lesene ročaje. Zato je priporočljivo, da nože za izkoščevanje takoj po uporabi ročno očistite in posušite, kot to velja za večino kuhinjskih nožev. Po čiščenju morate nož tudi ustrezno shraniti, tako da ga položite v blok za nože ali na magnetno stojalo.

Kako ohraniti nož za izkoščevanje oster?

Da bi ohranili ostrino rezila noža za izkoščevanje, ne smete pozabiti na dve stvari.

  • uporaba nožem prijaznih pripomočkov desko za rezanje ki ne bi potupila noža. Najboljša izbira je lesena ali bambusova deska za rezanje ali deska za rezanje iz visokokakovostne plastike, ki jo boste našli v Kulina
  • redno ostrite nož za izkoščevanje. Njegovo nerazrezano rezilo lahko nabrusite z brusilnikom za nože, ki je na voljo v Kulina
  • noža za izkoščevanje nikoli ne dajte v pomivalni stroj. Izperite rezilo v topli milnici, podrgnite po robu z mehko krpo in ga takoj posušite

Po čem se nož za file razlikuje od noža za izkoščevanje?

Noži za filetiranje so znani po svoji prožnosti in rezili, ki so ostri kot britev, ter so namenjeni rezanju rib in odstranjevanju kosti. Noži za izkoščevanje so boljša izbira za trše meso, kot je svinjina, govedina ali piščanec.

V naši spletni trgovini lahko dobite vrhunske nože za odkoščanje proizvajalcev, kot je F. DIKCK, Wusthof in Dellinger. Če v kuhinji pripravljate veliko mesa, si oglejte nekatera naša bolj trpežna rezila, vključno z noži za mesarje in sekači, ter preberite naš nakupovalni vodnik za kuhinjske nože tukaj.