Noži za izkoščevanje

12 items total
Nož za izkoščevanje CARBON FRAGMENT, 15 cm, črna, Dellinger
73,58 €
DNGRH140B
Nož za izkoščevanje GERMAN PAKKA WOOD, 14 cm, rjava, Dellinger
28,59 €
DNGRXZB26B
Japonski nož za izkoščevanje EYES, 14,5 cm, Dellinger
61 €
DNGRSXLKHAUS65
Nož za izkoščevanje CLASSIC IKON CREME, 14 cm, Wüsthof
132 €
WU46160
Nož za izkoščevanje GOURMET, 14 cm, Wüsthof
46 €
WU1035046114
Nož za izkoščevanje, 15 cm, Victorinox
Nož za izkoščevanje, 15 cm, Victorinox
Na zalogi na spletu (3 pcs)
22 €
VN5666315
Nož za lupljenje RED SPIRIT, 9 cm, F.Dick
53 € –9 %
48 €
FDCK8174709
Nož za obrezovanje 1905, 9 cm, F.Dick
61,99 € –11 %
Nož za obrezovanje 1905, 9 cm, F.Dick
Na zalogi na spletu (5 pcs)
55 €
FDCK8194709
Nož za izkoščevanje CLASSIC, 18 cm, Wüsthof
110 €
WU1030103818
Nož za izkoščevanje MO-V, 15 cm, Samura
44 € –11 %
39 €
SMRSNMVVN
Nož za lupljenje PINK SPIRIT, 9 cm, roza, F.DICK
53,99 € –9 %
49 €
FDCK817470979
Nož za izkoščevanje ZEN, 15 cm, črna, Yaxell
New
151,99 €
YAX35506

Noži za izkoščevanje - točno to, kar potrebujete za izkoščevanje mesa

Kaj je nož za izkoščevanje?

Nož za izkoščevanje je vrsta kuhinjskega noža z dolgim, tankim in prožnim rezilom z ostrim koncem. Uporablja se za izkoščevanje kosov mesa, rib in perutnine ter odstranjevanje kože z mesa in rib. Noži za odkoščanje morajo biti izjemno ostri in dlje kot so ostri, bolj so trpežni.

Kako skrbim za nož za izkoščevanje?

Kljub temu da je večina nožev za odkoščanje izdelana iz nerjavnega jekla, ki je precej odporno proti rjavenju, lahko voda še vedno vpliva na rezilo ali lesene ročaje. Zato je priporočljivo, da nože za izkoščevanje takoj po uporabi ročno očistite in posušite, kot to velja za večino kuhinjskih nožev. Po čiščenju morate nož tudi ustrezno shraniti, tako da ga položite v blok za nože ali na magnetno stojalo.

Kako ohraniti nož za izkoščevanje oster?

Da bi ohranili ostrino rezila noža za izkoščevanje, ne smete pozabiti na dve stvari.

  • uporaba nožem prijaznih pripomočkov desko za rezanje ki ne bi potupila noža. Najboljša izbira je lesena ali bambusova deska za rezanje ali deska za rezanje iz visokokakovostne plastike, ki jo boste našli v Kulina
  • redno ostrite nož za izkoščevanje. Njegovo nerazrezano rezilo lahko nabrusite z brusilnikom za nože, ki je na voljo v Kulina
  • noža za izkoščevanje nikoli ne dajte v pomivalni stroj. Izperite rezilo v topli milnici, podrgnite po robu z mehko krpo in ga takoj posušite

Po čem se nož za file razlikuje od noža za izkoščevanje?

Noži za filetiranje so znani po svoji prožnosti in rezili, ki so ostri kot britev, ter so namenjeni rezanju rib in odstranjevanju kosti. Noži za izkoščevanje so boljša izbira za trše meso, kot je svinjina, govedina ali piščanec.

V naši spletni trgovini lahko dobite vrhunske nože za odkoščanje proizvajalcev, kot je F. DIKCK, Wusthof in Dellinger. Če v kuhinji pripravljate veliko mesa, si oglejte nekatera naša bolj trpežna rezila, vključno z noži za mesarje in sekači, ter preberite naš nakupovalni vodnik za kuhinjske nože tukaj.