Noži za tanko rezanje

2 items total
Japonski nož za rezrezovanje NAKIRI OKAMI, 22,5 cm, Dellinger
81 €
DNGRSXLKHAUS9
Nož za rezanje SASHIMI CLASSIC SANDAL WOOD, 21 cm, Dellinger
31 €
DNGRXZB9S8S

Noži za rezanje - ostri noži za rezanje in rezanje

Kaj je rezilni nož?

Nož za rezanje je dolg nož s tankim rezilom in koničasto ali ukrivljeno konico, namenjen rezanju različnih vrst hrane na tanke rezine. Noži za rezanje so precej univerzalni, vendar boste morda želeli kupiti tudi posebne nože za rezanje šunke, sira ali kruha.

Čeprav ima večina nožev za rezanje kot britev ostre robove, z njimi ne režite kosti ali trših živil.

Kaj upoštevati pri izbiri rezilni nož?

Na spletni strani Kulina boste našli številne visokokakovostne nože za rezanje proizvajalcev, kot so Wusthof, Zwilling, Dellinger ali F.DICK. Pri izbiri noža upoštevajte:

  • kakovost jekla - vedno je treba upoštevati material noža za rezanje. Izberite visokokakovostni model iz ogljikovega nerjavnega jekla, saj zagotavlja najboljšo zmogljivost in vzdržljivost.
  • dolžina rezila - glede na to, kaj želite rezati z nožem, izberite primerno dolgo rezilo, ostro kot britvica, da boste dosegli idealne in tanke rezine.
  • udobje ročaja - prepričajte se, da je nož udoben in zagotavlja trden oprijem

Kako skrbeti za nož za rezanje?

Kuhinjski noži so precejšnja naložba, zato če želite, da vam nož za rezanje služi dolgo, upoštevajte ta preprosta pravila za čiščenje in shranjevanje nožev:

  • noži so pogosto primerni za pomivanje v pomivalnem stroju, vendar priporočamo, da nož očistite ročno, saj lahko čistila za pomivanje v pomivalnem stroju poškodujejo površino jeklenega rezila
  • če ima nož lesen ročaj, ga ne dajte v pomivalni stroj
  • lesene ročaje redno mažite z lanenim oljem ali čebeljim voskom, da se ne izsušijo
  • nož za šunko shranjujte ločeno, da se rezila ne bi potujila. Uporabite blok za nože ali stojalo ali etui za nože
  • redno ostrite nož z brusilnikom za nože
  • uporabite deska za rezanje ki je primerna za nože