obročki za prtičke

3 items total
Obročki za prtičke LAURIE, set 4, zlato, medenina, Bloomingville
24,90 €
BV48009130
Obroč za prtičke SWIRL, set 4 kosov, srebrn, Philippi
46,90 €
PHP193180

Obročki za prtičke - dodajte eleganco svoji izkušnji obedovanja

Kakšen je namen obročkov za prtičke?

Obročki za prtičke so majhni dekorativni in praktični predmeti, ki se uporabljajo pri pripravi mize, da se zloženi prtički obdržijo na mestu. S svojo široko paleto oblik in vzorcev so lahko tudi dekorativni element za mizo.

Vendar jih lahko uporabljate tudi na manj formalnih dogodkih, da bi mizi dali občutek elegance. Obročki za prtičke se pogosto uporabljajo pri formalnih ali polformalnih obrokih, na primer na porokah ali dragih večerjah.

Na spletni strani Kulina smo skrbno izbrali obročke za serviete pri vodilnih proizvajalcih, kot so Bitz in Philippi.

Kako oblikovati prtiček z obročem?

Enostaven način, da postavitvi mize dodate nekaj razreda in prefinjenosti, je, da prtiček opremite z obroč za prtičke. Tukaj je nekaj smernic za uporabo obroča na prtičku:

  • Izberite obroč za prtičke. Med različnimi slogi in materiali, ki so na voljo, izberite prstan, ki se ujema s celotno postavitvijo mize.
  • Zložite prtiček. Prtiček lahko prepognete na različne načine, vendar je eden od preprostih in klasičnih načinov prepogibanja ta, da ga diagonalno prepognete na pol, da nastane trikotnik, nato pa še enkrat na pol, da nastane manjši trikotnik.
  • Prtiček vstavite v obroč za prtičke. Servieto je treba vstaviti v obroč za serviete z upognjenimi robovi navzgor in jo držati v tem položaju.
  • Ponovno namestite servieto. Ko je servieta nameščena na obroču, po potrebi prilagodite pregibe in robove, da bo videti urejeno in privlačno.
  • Na mizi morajo biti prtički. Servieto lahko položite na krožnik ali levo od vilic.

Zakaj je pomembno uporabljati prtičke?

Prtički so ključni del prehranjevanja, saj imajo tako praktične kot estetske prednosti. Nekatere prednosti so:

  • Higiena: Ohranjanje osebne higiene ter preprečevanje prenosa bakterij in mikrobov je lažje z uporabo prtičkov za brisanje hrane in tekočine z obraza in rok.
  • Etiketa: Prtički so pomemben del namiznega bontona in se uporabljajo za označevanje začetka in konca obroka ter za označevanje, kdaj želi oseba začasno zapustiti mizo.
  • Dekor: S prtički lahko kot dekorativnim elementom izboljšate videz mize, saj ji dodate barvo, teksturo in slog.
  • Zaščita: Med obrokom se prtički uporabljajo za zaščito oblačil pred razlitjem in madeži.

Če vam je všeč, da je vaša miza videti elegantno, si lahko ogledate tudi naš izbor namiznih prtov, namizni tekačin podstavke.