odpirači za steklenice

10 items total
Odpirač za steklenice HAMBURGER HEBER, 5 cm, srebrna, Philippi
23,90 €
PHP273056
Odpirač za steklenice JOHNNY CATCH, Höfats
32 €
HO040201
Odpirač za steklenice JOHNNY CATCH, magnetni, nerjaveče jeklo, Höfats HO040101
Odpirač za steklenice UTILO, Blomus
Odpirač za steklenice UTILO, Blomus
Na zalogi na spletu (9 pcs)
25,45 €
BM63145
Odpirač za steklenice VOTVÍRÁK, hrast, jeklo mat, UBRD
79 € –39 %
48 €
UBRD95DUMAT
Odpirač za steklenice VOTVÍRÁK, hrast, sijoče jeklo, UBRD
79 € –39 %
48 €
UBRD95DULESK
Odpirač za steklenice VIRGULA, 10 cm, nerjaveče jeklo, Alessi
34 €
ALFGO06

Odpirač za steklenice - z lahkoto odprite svoje najljubše pijače

Kaj so odpirač za steklenice?

Odpirač za steklenice je orodje, ki se uporablja za odstranjevanje zapork (običajno pokrovčkov). Narejeni so tako, da odtrgajo pokrovček, ne da bi razbili steklenico ali pustili, da se vsebina razlije. Odpirač za steklenice je izdelan iz trpežnih materialov, kot sta nerjavno jeklo ali les, ter je na voljo v različnih velikostih in slogih.

Odpirač za steklenice je ključno orodje za vse, ki radi uživajo ustekleničene pijače. Gre za preprosta, a učinkovita orodja, s katerimi lahko hitro in enostavno odprete steklenico, ne da bi poškodovali uporabnika, posodo (razen sabelj za šampanjec) ali razlili njeno vsebino.

Na spletni strani Kulina vam ponujamo različne vrste odpiračev za steklenice priznanih proizvajalcev, kot so Höfats, Philippi, in UBRD.

Katere vrste odpiračev za steklenice so na voljo na spletni strani Kulina?

Na našem spletnem mestu je na voljo več različnih vrst odpiračev za steklenice, od katerih je vsak zasnovan za določen namen ali slog. V nadaljevanju je predstavljenih nekaj najbolj priljubljenih vrst odpiračev za steklenice:

  • Ročni odpirač za steklenice: Ta način odpirač za stekleniceki je najbolj razširjen, je preprosto orodje s ploščatim koncem, ki se uporablja za odpiranje pokrovčkov steklenic. Nekateri prenosni odpirač za steklenice imajo tudi drugi konec, s katerim lahko odprete pločevinke ali odvijete pokrovčke steklenic.
  • Stenski odpirač za steklenice: Ta način je zaradi priročnosti odpirač za steklenice je običajno obešen na steno ali pult. Pokrovček se odstrani s kovinsko ploščico z majhnim robom ali vzvodom, pogosto pa je na voljo tudi posoda, v kateri se pokrovčki lovijo, ko padejo.
  • Odpirač za kronski pokrovček: Kronske pokrovčke, ki jih pogosto najdemo na steklenicah piva, lahko odprete z enim od odpiračev za kronske pokrovčke, ki so na voljo na spletni strani Kulina. Ti odpirački za steklenice so izdelani tako, da se tesno prilegajo kronskemu pokrovčku in vam omogočajo, da ga odstranite, ne da bi razbili steklenico ali pustili njeno vsebino.
  • Sablja za šampanjec: Kulina ponuja sabljo za šampanjec za elegantno odpiranje steklenic šampanjca. S temi sabljami je mogoče prerezati ustnik steklenice šampanjca, s čimer se pretrga vrat in sprosti zamašek. Za posebne dogodke so sablje za šampanjec eleganten in dramatičen način odpiranja steklenice.

Kakšna je zgodovina šampanjske sablje in sabraže?

zgodovina šampanjske sablje, imenovane tudi sabrage, sega v čas Napoleona Bonaparteja konec 18. in začetek 19. stoletja.

Legenda pravi, da so Napoleon in njegovi častniki med svojimi pohodi zmage proslavljali tako, da so z meči odpirali steklenice šampanjca. Tradicija se je nadaljevala tudi po koncu napoleonske dobe in je sčasoma postala priljubljena med francoskimi aristokrati, pozneje pa se je razširila tudi v druge države.

Prvi zabeleženi primer sabraže je bil leta 1812, ko naj bi konjeniški častnik Francois-Antoine Hollande po bitki pri Borodinu s sabljo odprl steklenico šampanjca. To dejanje je hitro postalo priljubljeno med častniki, kmalu pa ga je prevzela tudi aristokracija kot način, kako narediti vtis na goste na zabavah in praznovanjih.

Sčasoma se je tehnika sabraže izpopolnila in posebej za ta namen je bila razvita šampanjska sablja. Šablja za šampanjec ima običajno dolgo, ravno rezilo s potuhnjenim robom, ki omogoča čisto razbitje po šivu steklenice. Sablja se uporablja tako, da se z njo potegne vzdolž šiva steklenice in ustvari majhno razpoko, ki omogoča, da tlak v steklenici iztisne zamašek in stekleni obroček z vrha steklenice.

Danes se sabrage pogosto izvaja na posebnih dogodkih in praznovanjih ter je postal priljubljena tradicija v vinski industriji in industriji žganih pijač. Čeprav se morda zdi, da je odpiranje steklenice šampanjca tvegan in nevaren način, je lahko, če ga pravilno izvede usposobljen strokovnjak, spektakularen in impresiven prikaz tehnike in spretnosti.

Na splošno je na spletni strani Kulina na voljo izbor vrhunskih odpiračev za steklenice za različne potrebe in okuse, od običajnih ročnih odpiračev do bolj specializiranih modelov za odpiranje določenih vrst steklenic.

Če iščete še več barskih pripomočkov, preverite našo ponudbo drugih barmanskih orodij, hladilnikov za steklenice in kozarcev, vključno s kozarci za pivo za vse ljubitelje piva.