Olivno olje – tekoče zlato vaše kuhinje
Olivno olje je osnova zdrave kuhinje in nepogrešljiva sestavina za vsakogar, ki obožuje okus Sredozemlja. Zaradi svojega nežnega, a hkrati izrazitega okusa jedem doda globino, poudari njihovo naravno aromo in jim podeli slastno teksturo. Ne glede na to, ali ga uporabljate za kuhanje, peko ali kot dodatek jedem, boste s kakovostnim olivnim oljem svoje jedi dvignili na novo raven.
Za kaj je olivno olje primerno?
- za začinjanje solat, testenin in zelenjave z žara
- za mariniranje mesa in rib
- za peko kruha in focaccie
- za pripravo hladnih omak in dipov
- za izboljšanje že pripravljenih jedi tik pred serviranjem
Najboljša olivna olja
Če iščete resnično izjemno olivno olje, priporočamo izdelke blagovnih znamk Estoublon, Plantin in Gusti Modena. Ponujajo namreč vrhunska hladno stiskana olja, ki ohranjajo največjo količino hranil, odličen okus in čudovito aromo. Odlična izbira za vsakogar, ki želi uživati v resnični kakovosti v vsakem grižljaju.
Nasvet za konec
Odlično olivno olje si zasluži tudi popolno spremljavo – priporočamo kombiniranje s kakovostno soljo, svežim pecivom in serviranje na elegantni posodi za serviranje skupaj z drugimi dobrotami. Zahvaljujoč temu boste celo preprosto druženje s prijatelji spremenili v nepozabno gurmansko doživetje.