Pekači za kruh & hlebce

3 items total
Pekač za kruh PROFESSIONAL, 1,75 l, siva, aluminij, Eva Solo
34,95 €
ES202032
Pekač za štruce, 1,8 l, 31 cm, rdeče bordo, Emile Henry
39,90 €
EH346180
Pekač za štruce, 31 x 13 cm, krem, Emile Henry
41,49 € –18 %
34 €
EH026180

Posode za kruh in hlebce - za domači kruh in drugo sladko ali kislo domače pecivo

Kaj so pekači za kruh in pekači za hlebce?

Pekači za hlebce, pogosto imenovani tudi pekači za kruh, so vrsta pekačev, ki so običajno pravokotne oblike in imajo globoke stene, ki omogočajo vzhajanje testa. Namenjene so predvsem peki kruha, lahko pa se uporabljajo tudi za peko različnih drugih jedi, kot so mesna pečenka, limonin preliv, terine, bananin kruh ter različna peciva in paštete.

Kaj morate upoštevati pri nakupu posode za kruh in hlebce?

  • Velikost: Odločite se, katero vrsto kruha boste najpogosteje pekli. Na spletnem mestu Kulina so na voljo tradicionalni pekači za kruh z visoko kupolo, daljši ali krajši pekači ter silikonski kalupi za bagete ali žemljice.
  • Material: Aluminij, litina, silikon in keramika so priljubljeni materiali, ki se uporabljajo za izdelavo pekačev za kruh.
  • Lastnosti: Če je pekač prevlečen z nelepljivo prevleko, bodo vaši pekovski izdelki lažje zdrsnili iz pekača, perforirane luknje spodbujajo kroženje zraka za bolj hrustljavo skorjico, pokrov pa bo kruh ohranil lepo kvadratno obliko.

Za redno peko kruha in peciva je na spletnem mestu Kulina na voljo vrsta pekačev za kruh vrhunskih blagovnih znamk, kot so de Buyer, Emile Henry, Eva Solo in Lékué. Veliko naših pekačev za kruh ima nelepljivo prevleko, ki olajša odstranjevanje hlebca ali peciva iz pekača.

Kakšen je idealen pekač za kruh?

Pri peki kruha je treba uporabiti ustrezno posodo, da se kruh dosledno peče in oblikuje čudovita zunanja skorja. Posebej za peko kruha je namenjen pekač za kruh ali pekač z visokimi robovi, ki omogočajo vzhajanje kruha. Za enakomerno segrevanje in preprosto odstranjevanje uporabite ponev za kruh iz aluminijastega jekla, ki se ne prijema. S pokritim pekačem boste preprečili vzhajanje kruha, tako da bo kruh kvadratne oblike z enakomerno strukturo in globoko zlato skorjo.

Ali je za peko kruha primernejša kovinska posoda?

Večina pekov uporablja kovinske pekače kot najprimernejši način peke. Kovinski pekači za hlebce zlahka in hitro prevajajo toploto, tako da toplota prehaja skozi pekač in nato v testo, kar pripomore k enakomernejši peki hlebcev.

Ste pripravljeni za peko kruha? Za poenostavitev postopka lahko uporabite profesionalni pekač za kruh iz obsežne zbirke profesionalne posode za peko na spletni strani Kulina.