Posode za shranjevanje kave

3 items total
Organizator kavnih kapsul, Eva Solo
40 € –40 %
Organizator kavnih kapsul, Eva Solo
Na zalogi na spletu (29 pcs)
24 €
ES501101
Organizator kavnih kapsul SENSEO, 1,4 l, za 18 kapsul, črn pokrov, Brabantia BRAB476228
Zabojček za kavo KULT, WMF
Zabojček za kavo KULT, WMF
Na zalogi na spletu (20 pcs)
77,60 €
WM0630976030

Posode za shranjevanje kave - zasnovane tako, da kava ostane dlje časa sveža

Kaj so posode za shranjevanje kave?

Posode za shranjevanje kave so posode, izdelane posebej za shranjevanje kavnih zrn, mlete kave ali kavnih kapsul. Njihov namen je ohraniti kavo čim bolj svežo in okusno, saj jo ščitijo pred svetlobo, zrakom in vlago, ter poskrbeti za dobro organiziranost kuhinje.

Na spletnem mestu Kulina je na voljo veliko različnih vrst posod za shranjevanje kave znanih proizvajalcev, kot so Brabantia in WMF. Oglejte si tudi naše posode za shranjevanje čaja in druge posode za shranjevanje hrane.

Kako shraniti kavo?

Kavo je treba pravilno shranjevati, da se ohranita njen okus in svežina. Tukaj je nekaj nasvetov za shranjevanje kave:

  • Hranite ga nepredušno: Eden od najhujših sovražnikov kave je izpostavljenost zraku. Za shranjevanje kave izberite nepredušno posodo, kot je škatla za kavo s tesno prilegajočim se pokrovom ali vakuumsko zaprta vrečka.
  • Ohranite ga suho: Vlaga lahko prav tako spremeni okus kave. Kave ne shranjujte v vlažnem prostoru ali v bližini virov vlage, kot sta štedilnik ali umivalnik.
  • Naj bo hladno: Vročina lahko pospeši proces oksidacije, zaradi česar kava postane zastarela. Kavo je treba hraniti v hladnem in temnem prostoru, stran od neposredne sončne svetlobe in virov toplote.
  • Ne shranjujte v hladilniku ali zamrzovalniku: Shranjevanje kave v hladilniku ali zamrzovalniku lahko v nasprotju s splošnim prepričanjem dejansko škoduje njenemu okusu. Vlaga in vonjave iz drugih predmetov v hladilniku ali zamrzovalniku lahko prodrejo v kavo in spremenijo njen okus.
  • Kupujte v majhnih količinah: Da bi zagotovili optimalno svežino, kupujte kavo v majhnih količinah, ki jih lahko porabite v tednu ali dveh. Če kupujete v razsutem stanju, presežek shranite v nepredušno zaprti posodi v zamrzovalniku in vzemite le tisto, kar potrebujete.

Z upoštevanjem teh smernic lahko zagotovite, da bo vaša kava ostala čim bolj sveža in okusna.

Kako urediti postajo za kavo in čaj v kuhinji?

Če želite v kuhinji postaviti postajo za kavo in čaj, se najprej odločite za lokacijo, na primer za pult, polico ali omaro. Zberite vso osnovno opremo, kot je aparat za kavo, čajnik, mlinček za kavo, infuzorji za čaj in tako naprej. Ohranjajte čisto okolje brez nereda in dodajte osebne dodatke, kot so okrasni predmeti, da bo prostor bolj dobrodošel in edinstven.

Če želite ohraniti svežo kavo, kupite lončki za drobnarije kave ter čaj in kavo shranjujte v skladu z zgoraj opisanimi pravili. Izberite posodo, ki je primerno velika za količino kave, ki jo redno uporabljate, da preprečite izgube in ohranite kavo svežo.