Rezalniki za sir

7 items total
Rezalnik za sir, iz nerjavečega jekla, Zwilling
26,38 € –17 %
21,70 €
ZW37160040
Strgalo za sir TODO, Alessi
Strgalo za sir TODO, Alessi
Na zalogi na spletu (3 pcs)
78 €
ALRS08
Rezalnik za sir PRO, iz nerjavečega jekla, Zwilling
25,20 €
ZW37160020
Rezalnik za sir ORIGINAL, 22 cm, srebrna, nerjaveče jeklo, Stelton
New
59,95 €
SN526

Rezalniki za sir - omogočajo gladko rezanje poltrdega in trdega sira

Rezalnik za sir - Osthyvel

Rezalnik za sir, ki se v švedščini imenuje tudi Osthyvel, je vrsta kuhinjskega rezalnika, namenjenega rezanju poltrdih in trdih sirov.

Sodoben rezalnik za sir je leta 1925 na Norveškem izumil Thor Bjørklund, njegova zasnova pa je temeljila na mizarski letvici.

Na spletni strani Kulina boste našli številne vrste rezalnikov sira (vključno s tistimi, ki temeljijo na originalnem rezalniku Ostehvel) vrhunskih proizvajalcev, kot sta Fiskars in Zwilling. Prepričajte se, da se izbrani rezalnik za sir ujema z vrsto sira, ki ga želite rezati, servirati ali jesti najpogosteje. Če ste ljubitelj sira in ga dodajate jedem iz testenin, si lahko ogledate tudi našo zbirko kuhinjskih strgal za sir.

Katere vrste sira lahko narežete z rezalnikom za sir?

Z rezalnikom za sir lahko razrežete več vrst sira, na primer:

Trdi siri: Za rezanje trdih sirov, kot so čedar, parmezan in gouda, je najbolje uporabiti rezalnik za sir. Te sire lahko po želji narežemo na debele ali tanke rezine.

Poltrdi siri: Z rezalnikom za sir lahko režete tudi poltrdi sir, kot so švicarski sir, havarti in provolone. Pri rezanju jih je treba nekoliko bolj pritisniti, saj so mehkejši od trdih sirov.

Za mehke vrste sira si oglejte našo zbirko nožev za sir, ki jih lahko uporabite za rezanje in serviranje sira med večerjo s prijatelji. Če želite svoj francoski ali italijanski izbor sira postreči na najboljši možni način, si oglejte tudi izbor desk za sir in tapase, ki jih ponujamo na spletni strani Kulina.

Kako narezati sir?

Iz narezanega sira lahko pripravite sendviče ali ga postrežete gostom kot prigrizek ali sladico. Ne glede na to, za kaj želite uporabiti sir, ga morate narezati tako, da bo videti okusno. Tukaj je nekaj nasvetov, kako to storiti:

Na desko za rezanje položite kocko sira. Odstranite in zavrzite ovoj, ki morda prekriva sir.

Z rezalnikom za sir ali nožem narežite kos sira. Posebna konstrukcija rezalnika za sir preprečuje, da bi se sir lepil, in zagotavlja, da so vse rezine enako debele. Rezite ga z enim samim gladkim potegom.

Nadaljujte, dokler ne narežete dovolj sira za goste. Preostali del sira lahko shranite v hladilniku za pozneje. Sir, ki ga želite postreči, vzemite ven vsaj nekaj ur pred serviranjem. Sir se mora segreti, da se sprosti njegova polna aroma.