servirne vilice

4 items total
Servirna vilica EVA TRIO, set 3 kosov, Eva Solo
29 € –25 %
21,70 €
ES115030
Servirna vilica Nuova, set 2 kosov, WMF
Servirna vilica Nuova, set 2 kosov, WMF
Na zalogi na spletu (22 pcs)
23 €
WM1291496042
Vilice za koktajle Nuova, set 6 kosov, WMF
25,50 €
WM1291546040
Servirna vilica STELLA, set 2 kosov, Blomus
30,55 €
BM63951

Servirna vilica - nujen večnamenski pripomoček za serviranje

Kaj so servirne vilice?

Servirne vilice so kuhinjski pripomočki ki so posebej zasnovani za serviranje hrane. Glede na namen uporabe so na voljo v različnih oblikah in velikostih ter so pogosto daljše in večje od običajnih jedilnih vilic. Vilice za serviranje prigrizkov, oliv, sira ali pršuta so precej majhne in imajo dva zoba

Servirne vilice se običajno uporabljajo za prenašanje hrane iz servirne posode na krožnik ali za ohranjanje stabilnosti večjih kosov hrane med rezanjem ali rezanjem.

Na spletnem mestu Kulina so na voljo različne servirne vilice, vsaka vrsta vilic pa ima edinstvene lastnosti, ki olajšajo serviranje določene kuhinje ali jedi. Te servirne vilice so ročno izbrane pri priznanih proizvajalcih, kot so Eva Solo, Nicolas Vahé, WMF, in ZWILLING.

Za izdelavo servirnih vilic lahko uporabite nerjaveče jeklo, bambus in druge materiale. So nepogrešljiv pripomoček v vsaki kuhinji ali jedilnici in so pogosto vključeni v komplete jedilnega pribora za formalne in neformalne obroke.

Katere so vrste servirnih vilic?

Obstaja več vrst servirna vilica , vsaka pa ima svojo funkcijo. To je nekaj tipičnih primerov:

  • Vilice za solato: te vilice so izdelane posebej za serviranje solat in druge hrane, ki jo je treba zajemati, ter imajo krajše in širše zobe kot običajne vilice. Vilice za solato so pogosto del kompleta žlic za solato.
  • Vilice za testenine: Te vilice z dolgimi, tankimi in rahlo ukrivljenimi zobmi so idealne za obračanje špagetov in drugih dolgih rezancev.
  • Vilice za ribe: te vilice imajo široko, ravno glavo in dolge zobe, ki se uporabljajo za serviranje rib. Pogosto se uporablja pri uradnih obedih skupaj z nožem za ribe. Preverite našo ponudbo pribora za ribe in morske sadeže.
  • Vilica za sladico: A desertna vilicaki je manjša od navadnih vilic, se pogosto uporablja za serviranje sladic ali manjših krožnikov hrane. Lahko ima zob z majhno ukrivljenostjo, ki vam olajša zajemanje koščkov.

To je le nekaj vrst servirna vilica , ki jih lahko kupite na našem spletnem mestu; na voljo so tudi dodatne vrste, izdelane za posebne potrebe ali dogodke.

Kakšna je razlika med servirna vilica in jedilno servirna vilica ?

Jedilna vilica, imenovana tudi namizna vilica, je vilica tipične velikosti, ki se uporablja za prehranjevanje. Običajno ima štiri zobe in dolg ročaj. Jedilne vilice se uporabljajo za prenašanje hrane s krožnika v usta in so običajno večje.