Set nožev z blokom CLASSIC, 13 kosov, z ostrilcem nožev in škarjami, Wüsthof
Code: WU9846Related products
Product detailed description
Serija Classic
- Visokokakovostni kovani noži, izdelani v Solingenu
- Popolnoma uravnoteženo, z edinstveno ergonomijo
- Za profesionalne kuharje in kuhinjske navdušence
- Črn ročaj iz posebnega sintetičnega materiala
- Klasičen videz s tremi zakovicami, ki se dobro drži v roki
- Top nemško legirano jeklo X50CrMoV15, ki se uporablja
- Izjemno rezilo, ki ga je enostavno vzdrževati
- Trdota 58 HRC po Rockwellovi lestvici
- Poseben računalniško voden postopek mletja PEtec
- Natančno ročno brušenje in poliranje za popoln rob
- Strogi stalni nadzor kakovosti, rezilo preverjeno z laserjem
- Standardna oblika zaščite za varen oprijem
- Gladek prehod med varovalom in ročajem
- Brezhibno higiensko pritrjevanje seskov
- Nože lahko pomivate v pomivalnem stroju, vendar je priporočljivo ročno pomivanje
- Široka paleta izdelkov, ustvarjenih v sodelovanju s profesionalnimi kuharskimi mojstri
- Podaljšana garancija za proizvodne napake in napake materiala za 15 let
- Serija je v ZDA prejela ugledni znak kakovosti in higiene NSF
Serija nožev Classic odlično predstavlja umetnost izdelave nožev blagovne znamke WÜSTHOF. Gre za najbolj priljubljeno serijo v ponudbi WÜSTHOF, ne le zaradi visokega udobja pri uporabi. To so klasični noži z zakovičenimi ročaji, katerih rezila so kovana iz enega kosa legiranega nerjavečega jekla X50CrMoV15. Zaradi uporabe visokokakovostnih materialov in natančnega brušenja se ponašajo z visoko in dolgotrajno ostrino. Izjemno funkcionalni noži Classic so izdelani z veliko skrbnostjo do zadnje podrobnosti. Natanko tako, kot je bilo pričakovano od nožev Solingen. Po prvi uporabi ne boste več želeli drugega noža..
Ročaj noža Classic je izdelan iz trpežnega sintetičnega materiala in ima značilno obliko s tremi zakovicami . Ročaji so zasnovani v skladu z zahtevami ergonomije in so namenjeni udobnemu delu brez utrujenosti. Kakovostni sintetični material je primeren za pranje v pomivalnem stroju, vendar za ohranjanje kakovosti rezila priporočamo ročno pranje, ki je za kakovostne nože primernejše.
S posebnim računalniško vodenim postopkom brušenja nožev WÜSTHOF se noži ohranijo popolnoma ostri. Računalnik z laserjem izmeri rezilo in robotu posreduje informacije, ki jih potrebuje za popolno ostrenje. Računalniško podprta izdelava tako omogoča nožem izjemno visoko začetno rezalno zmogljivost (po celotni dolžini rezila) in dolgo življenjsko dobo. Kakovost rezila je visoka in, kar je pomembno, zlahka ga je mogoče obnoviti.
Nenazadnje moramo omeniti tudi pomemben certifikat NSF, ki ga je serija Classic prejela v ZDA. Cilj NSF je varovati javno zdravje in okolje. Med drugim potrjuje kuhinjsko opremo, vključno z noži, ki ni škodljiva za zdravje ljudi. Izdelek je tudi preizkušen glede zasnove, varnosti materiala in uporabe. Logotip NSF boste našli na izdelkih, ki so okolju prijazni in po nepotrebnem ne obremenjujejo okolja.
Uporabljene tehnologije in materiali
Za izdelavo nožev WÜSTHOF se uporablja visokokakovostno nemško jeklo X50CrMoV15, ki ima približno 0,5 odstotka ogljika ter krom, molibden in vanadij kot legirne elemente. Zaradi dodanega kroma je odporen proti koroziji, kar je za kuhinjske nože zaželeno.
Natančna rezila se oblikujejo iz jeklenega traku s kovanjem v kalupu. Ti se 15 minut kalijo pri 1070 °C, nato pa se v dveh minutah hitro ohladijo na 60 °C. Poznejše popuščanje (postopek počasnega segrevanja materiala na temperaturo 200 °C za 45 minut) razbremeni rezilo notranjih napetosti in stabilizira njegovo martenzitno strukturo. To rezilu zagotavlja optimalno zahtevano trdoto 58° Rockwell in večjo žilavost.
Poseben postopek ostrenja nožev WÜSTHOF, imenovan PEtec (Precision Edge Technology), zagotavlja idealen kot rezanja. Gre za najsodobnejšo tehnologijo, pri kateri nože brusijo roboti, ki jih nadzorujejo in spremljajo računalniki. Prednost tega postopka je natančna geometrija po celotni dolžini rezila, izjemna in izjemno visoka začetna rezalna zmogljivost noža, ki je primerljiva z rezilom, ostrim kot britvica, in nenazadnje dolga življenjska doba rezila.
Stabilno rezilo in popolna geometrija rezila zagotavljata izjemno zmogljivost rezanja in natančen nadzor pri rezanju. Oster kot zagotavlja še večjo ostrino, zato je rezanje še bolj prijetno. Zaradi klinastega reza nož brez težav prodre v hrano.
Standardna zaščita je integrirana kot del rezila v enem kosu jekla. Zagotavlja pravilno porazdelitev teže, ščiti prste pred zdrsom na rezilu in zagotavlja natančen nadzor nad nožem.
Ergonomski ročaj je izdelan iz trpežnega sintetičnega materiala, ki je odporen proti razbitju, udarcem in živilskim kislinam. Lahko ga pomivate v pomivalnem stroju. Na ogrodje so pritrjene s tremi zakovicami. Popolna povezanost posameznih delov preprečuje zadrževanje usedlin in bakterij, zato noži izpolnjujejo higienske standarde.
Brušenje nožev WÜSTHOF
Vsak nož je treba občasno naostriti, saj se po daljši uporabi potupi. Za vzdrževanje in oživljanje rezila se uporabljajo kromirani brusni kamni, za brušenje nožev pa priporočamo brusne kamne WÜSTHOF. Za manj izkušene so na voljo tudi brusilniki z enostavnejšim upravljanjem. Nož preprosto nekajkrat nežno potegnite skozi brusilni utor in rezilo se bo obnovilo.
Ed. Podjetje Wüsthof Dreizackwerk KG je bilo ustanovljeno v Solingenu že leta 1814, v 200 letih obstoja pa se je v njem zvrstilo sedem generacij družine Wüsthof. Ponaša se z najnaprednejšimi in visoko avtomatiziranimi proizvodnimi procesi na svetu. Na primer pri proizvodnji nožev v skoraj 40 korakih uporablja 100 robotov.
Danes se noži WÜSTHOF prodajajo v več kot 80 državah po vsem svetu. Zaradi uporabe vrhunskih materialov in sodobnih računalniško vodenih tehnologij so priročne za uporabo in pripravo hrane. Kulinarični užitek sam po sebi.
Additional parameters
Category: | Seti nožev |
---|---|
Weight: | 6.23 kg |
Število kosov v kompletu: | 13 kos |
Vrsta izdelka: | Komplet nožev |
Kolekcija: | WÜSTHOF Classic |
Margin: | E |
K překladu: | CZ AUTO |
Margin-category: | B |
The item has been sold out… |
Be the first who will post an article to this item!