Kozarec za rdeče vino SOMMELIERS BLACK TIE BURGUNDY GRAND CRU, 370 ml, Riedel

Code: RD410016
Brand: Riedel
99 € –15 %
Kozarec za rdeče vino SOMMELIERS BLACK TIE BURGUNDY GRAND CRU, 370 ml, Riedel
99 € –15 % 84 €
Na zalogi na spletu (9 pcs)

Angleška vinska revija Decanter je ta kozarec Burgundija Grand Cru Sommeliers ob primerjalni degustaciji opisala kot "najboljši kozarec Burgundija vseh časov, primeren tako za mlade kot stare burgundce"

Detailed information

Product detailed description

Angleška vinska revija Decanter je ta kozarec Burgundija Grand Cru Sommeliers ob primerjalni degustaciji opisala kot "najboljši kozarec Burgundija vseh časov, primeren tako za mlade kot stare burgundce"

Druga nenavadna pohvala za to edinstveno obliko iz leta 1957 je, da je to steklo stalno razstavljeno v Muzeju moderne umetnosti v New Yorku.

Zlobni jeziki pa to čudovito stvaritev imenujejo tudi "zlata ribica", saj je posoda za pitje s prostornino več kot 1000 ml preprosto edinstvena. (Opozorilo: nikoli ne nalijte več kot 150 ml.)

Lahka vina se ne počutijo dobro v kozarcu burgundskega Grand Cru Sommeliers, njihovo pomanjkanje izraza se v njem popolnoma izgubi. Po drugi strani pa polnovredna vina v njem dobesedno "zacvetijo" in predstavijo tudi najboljše arome v nepoznani polnosti in intenzivnosti. Rdeče sorte s tanko kožo dajejo manj intenzivna vina s kislostjo, ki lahko pokvari doživetje pitja.

Oblika kozarca Burgundy Grand Cru Sommeliers pa povezuje kislost s sadnim okusom. Vino iz te nežno odprte oblike teče neposredno na jezik ter okrepi sadne in sladke okuse. Zato se v ustih razvije vznemirljiva igra sadja in kisline, ki harmonično dopolnjuje vtis okusa tega vina.

Očala Burgundy Grand Cru Sommeliers Black Tie Riedel se priporoča za:

  • Barbaresco, Barolo, Beaujolais Grand Cru
  • Blauburgunder, Burgundija (rdeča), Gamay
  • Clos de Vougeot, Dornfelder, Echézaux, Moulin a vent
  • Musigny, Nuits Saint Georges, Pommard
  • Romanée Saint Vivant, Santenay
  • Volnay, Vosne - Romanée, Nebbiolo, Pinot Noir

Serija SOMMELIERS BLACK TIE:

Sommeliers Black Tie - serija s pridihom glamurja iz steklarske manufakture z bogato tradicijo. Njegov zaščitni znak je črno steblo za kozarce za rdeče vino in črno dno za kozarce za belo vino - v povezavi s preizkušenim kelihom iz kolekcije Sommeliers Collection.

Očala Sommeliers Black Tie bodo navdušila sama ali v kombinaciji z drugimi tradicionalnimi očali Riedel, ne le iz serije Sommeliers. Serija Sommeliers Black Tie je eleganten in dostojanstven dodatek k svetovno priznani seriji Riedel Sommeliers. Ustvarja različne učinke, sestavljene iz harmoničnega prepletanja barv in oblik. Našli boste čiste, plemenite, a tudi čudovito igrive oblike.

Dresscode Black Tie: velik dogodek lahko poteka s pridihom elegance in ekstravagance. Tirolska steklarska manufaktura Riedel predstavlja to spektakularno serijo kozarcev za vzvišeno kulturo prehranjevanja - 50 let po oblikovanju "Pokal Hoch" ali "Dvignite svoj kozarec" - Clausa J. Riedela. Z ročno pihano serijo Black Tie Riedel Glas praznuje 50. obletnico tega pomembnega mejnika v oblikovanju stekla.

Additional parameters

Category: kozarci za vino
Weight: 0.39 kg
Material: Steklo
Vrsta izdelka: Kozarci
Kolekcija: Riedel Sommeliers Black Tie
Margin: D
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: