Stiskalniki za česen

8 items total
Stiskalnik za česen PROFI PLUS, WMF
Stiskalnik za česen PROFI PLUS, WMF
Na zalogi na spletu (9 pcs)
49,60 €
WM1872916030
Stiskalnik česna INGENIO K2072614, črna, Tefal
20,99 € –9 %
19 €
TEFK2072614
Stiskalnik za česen PROFI PLUS L, 17,5 cm, WMF
43,90 €
WM1871636030
Lupilec česna DUO, rdeč, silikon, Joseph Joseph
10 €
JS80003
Stiskalnik za česen ROCKER, zelena, Joseph Joseph
17,30 €
JS20062
Stiskalnik za česen HELIX, zelena, Joseph Joseph
20,49 € –7 %
19 €
JS20102

Stiskalniki za česen - lažja priprava česna

Kaj je stiskalnica za česen?

S stiskalnico za česen skozi drobne pore stisnemo surov česen, da dobimo mleti česen. S stiskalnico za česen lahko prihranite veliko časa , namesto da bi vsak strok česna previdno zmleli z nožem.

Izbirate lahko med različnimi visokokakovostnimi stiskalnicami za česen, ki so na voljo na našem spletnem mestu, od priznanih proizvajalcev, kot so WMF ali Joseph Joseph.

Kakšen je najboljši material za stiskalnico za česen?

Idealen material za stiskalnice za česen je na splošno odvisen od osebne izbire in tega, kaj iščete pri stiskalnici za česen. V nadaljevanju je seznam tipičnih materialov za stiskalnice za česen z nekaterimi njihovimi prednostmi:

Iz nerjavečega jekla: Nerjaveče jeklo je najprimernejši material za stiskalnice za česen zaradi svoje trdnosti, enostavnosti čiščenja in odsotnosti reakcij na hrano. Poleg tega je odporen na rjo in primeren za pomivanje v pomivalnem stroju.

Aluminij: Aluminij ne reagira z živili, je lahek in odporen na rjo. Za večjo vzdržljivost je lahko anodiziran in je pogosto cenejši od nerjavnega jekla.

Plastika: Plastične stiskalnice za česen so lahke in običajno cenejše od drugih materialov. Na voljo so v različnih barvah in jih je zelo preprosto čistiti.

Ali stiskalnice za česen dejansko delujejo?

Da, stiskalnica za česen opravi vse delo namesto vas. Skozi drobne pore stisne surov česen, da nastane mleti česen. Stroki česna ni treba olupiti, preden jih zdrobimo v stiskalnici za česen.

Ali je bolje česen sesekljati ali uporabiti stiskalnico za česen?

Odgovor na to vprašanje je odvisen od vaših posebnih želja in jedi, ki jo pripravljate.

Če česen sesekljate ali režete z nožem, kot sta kuharski nož ali nož Santoku, lahko uravnavate velikost koščkov in jedi dodate teksturo, kar je prednost. Svoje spretnosti z nožem lahko izboljšate tudi z ročnim sekljanjem česna.

Po drugi strani je uporaba stiskalnice za česen hitrejša in enostavnejša (zlasti če uporabljate veliko česna), poleg tega pa z njo dobite drobnejšo kašo, ki jo lahko enakomerno uporabite v receptu. Če pripravljate omako ali namaz ali iščete bolj umirjen okus česna, vam bo ta lahko zelo koristil.

Če ne marate vonja česna na rokah, si lahko ogledate tudi našo zbirko odstranjevalcev vonja rok z milom iz nerjavečega jekla.