Strgala za testo

3 items total
Rezalnik za testo, 12 x 12 cm, nerjaveče jeklo, de Buyer
18,53 € –24 %
14 €
DB330012
Rezalnik za testo, 11 cm, upogljiv, de Buyer
13,82 € –20 %
11 €
DB330211N
Rezalnik za testo, 11 x 8,8 cm, nerjaveče jeklo, de Buyer
13,94 € –16 %
11,70 €
DB330212N

Strgala za testo - enostaven način za obdelavo testa

Kaj je strgalo za testo?

Strgalo za testo, pogosto imenovano tudi strgalo, je kulinarični pripomoček, ki se pogosto uporablja pri peki za obdelavo testa za torte, pice ali kruh. Običajno ima ročaj in ravno pravokotno rezilo iz nerjavečega jekla, kovine ali plastike.

Rezilo lahko strga in premika koščke testa, reže testo in čisti površine, kot so delovne površine, deske za rezanje ali vaše kuhinjski valjar. Nekatera strgala za testo imajo za preprosto odmerjanje testa na rezilu dodatno označene mere.

So nepogrešljivo orodje za pekače, saj olajšajo in pospešijo obdelavo in oblikovanje testa.

Za kaj uporabljate strgalo za testo?

Strgalo za testo se lahko pri peki uporablja za različne namene, med drugim za:

  • Rezanje in deljenje testa: Z ravnim rezilom strgala za testo lahko enostavno prerežete mehko testo in ga razdelite na enake polovice.
  • Dvigovanje in premikanje testa: S strgalom za testo lahko testo premikate tudi po površinah, na primer z deske za rezanje na pladenj za peko.
  • Čiščenje površin: S strgalom lahko z delovne površine odstranite testo ali druge delce in tako med peko lažje ohranite čist delovni prostor.
  • Oblikovanje testa: Testo lahko oblikujete tudi v želene oblike, tako da ga nežno pritisnete s strgalom.
  • Glajenje površine: Pri peki kruha ali pice lahko strgalo uporabite za glajenje površine testa.

Kakšna je razlika med strgalom za mizo in strgalom za testo?

Besedi "strgalo za mizo" in "strgalo za testo" se včasih uporabljata izmenično in se lahko nanašata na isto kulinarično opremo, ki ima enak namen. Strgalo za mizo in strgalo za testo imata ročaj in rezilo, ki ju lahko v kuhinji uporabljate za različne dejavnosti, kot je navedeno zgoraj. Razlika je v tem, da ima strgalo za mizo (imenovano tudi "nož za mizo") zelo tanko in ostro rezilo iz kovine, medtem ko je lahko strgalo za testo izdelano iz plastike.

Strgalo za testo je odličen dodatek k vaši zbirki pripomočkov za peko, poleg tega pa je odlična ideja za darilo za vse navdušence nad peko.

Oglejte si naš izbor vrhunskih strgal za testo iz de Buyer in drugih priznanih proizvajalcev.