Talne svetilke

11 items total
Talna svetilka KAISER IDELL 1,25 m, črna, Fritz Hansen
New
979 € –9 %
886 €
FH61703608
Talna svetilka KAISER IDELL, 1,35 m, črna, Fritz Hansen
New
1 099 € –11 %
970 €
FH61704208
Prenosna namizna svetilka ANI L, 49 cm, LED, bela, Blomus
177 €
BM66068
Prenosna namizna svetilka ANI L, 49 cm, LED, črna, Blomus
177 €
BM66070
Prenosna namizna svetilka ANI L, 49 cm, LED, toplo siva, Blomus
177 €
BM66069
Prenosna talna svetilka FAROL, 115 cm, LED, Blomus
208 €
BM66129
Prenosna talna svetilka FAROL, 115 cm, LED, siva, Blomus
208 €
BM66128
Talna svetilka ANI, 1,2 m, LED, temno siva, aluminij, Blomus
229 €
BM66073
Talna svetilka STAGE L, 1,3 m, bela, Blomus
363 €
BM66183
Talna svetilka STAGE L, 130 cm, LED, siva, Blomus
363 €
BM66184
Talna svetilka STAGE L, 130 cm, LED, temno siva, Blomus
363 €
BM66185

Talne svetilke - funkcionalen in lep način osvetlitve notranjosti

Kakšne so prednosti uporabe talnih svetilk v vaši notranjosti?

Talne svetilke imajo ključno vlogo pri oblikovanju notranjosti, saj zagotavljajo funkcionalno osvetlitev in estetsko izboljšavo bivalnih prostorov. Te vsestranske svetilke omogočajo osvetlitev določenih območij ali ustvarjanje ambientalne osvetlitve, ki ustreza različnim potrebam in razpoloženjem. Talne svetilke lahko služijo kot bralne lučke ob udobnem stolu, zagotavljajo osvetlitev nad pisalno mizo ali prispevajo k splošni osvetlitvi prostora, če so strateško postavljene. Poleg funkcionalne uporabnosti lahko talne svetilke spremenijo tudi ambient v prostoru. Ker je na voljo široka paleta slogov, velikosti in modelov, postanejo sestavni del notranje opreme. Dobro izbrana talna svetilka je lahko osrednja oblikovalska točka, ki doda navpično zanimivost ter dopolnjuje okoliško pohištvo in dekor. Talne svetilke, od minimalističnih in sodobnih do okrašenih in tradicionalnih, prispevajo k splošni estetiki, teksturi in vizualnemu ravnovesju prostora ter ponujajo priložnost, da v prostor vnesete osebni slog in značaj.

Kaj je večplastna osvetlitev in kakšno vlogo imajo pri tem talne svetilke?

Večplastna razsvetljava je koncept notranjega oblikovanja, ki vključuje uporabo kombinacije različnih svetlobnih virov za ustvarjanje uravnotežene, funkcionalne in vizualno privlačne osvetlitve v prostoru. Vključuje strateško postavitev in kombiniranje različnih vrst razsvetljave, kot so ambientalna razsvetljava, namenska razsvetljava in osvetlitev s poudarkom, da se dosežejo različne ravni svetlobe, ki ustrezajo različnim potrebam in razpoloženjem. Talne svetilke imajo pomembno vlogo pri doseganju večplastne osvetlitve, saj so vsestranske in lahko prispevajo k večplastni osvetlitvi:

  • Ambientna osvetlitev: Ambientna osvetlitev zagotavlja splošno osvetlitev prostora ter ustvarja prijetno in vabljivo vzdušje. Talne svetilke se lahko uporabljajo kot del ambientalne osvetlitve, saj zagotavljajo mehak in razpršen sij, ki napolni prostor. Talne svetilke, strateško postavljene v kote ali ob stene, prispevajo k splošni osvetlitvi, ne da bi bile preveč ostre.

  • Delovna osvetlitev: Osvetlitev nalog je usmerjena osvetlitev, ki pomaga pri določenih dejavnostih, kot so branje, delo ali kuhanje. Talne svetilke z nastavljivimi glavami ali usmerjenimi senčili lahko služijo kot učinkovite rešitve za osvetlitev opravil. Postavljene ob stol, mizo ali delovni prostor zagotavljajo usmerjeno svetlobo, ki pomaga pri teh dejavnostih.

  • Osvetlitev poudarka: Osvetlitev s poudarkom poudarja določene značilnosti, predmete ali arhitekturne elemente v prostoru. Talne svetilke se lahko uporabljajo kot naglasna osvetlitev z osvetlitvijo umetniških del, skulptur, rastlin ali drugih dekorativnih elementov. Njihov položaj in usmerjeni žarki opozarjajo na te elemente ter prostoru dodajajo globino in vizualno zanimivost.

  • Navpična osvetlitev: Talne svetilke prispevajo k navpični osvetlitvi, ki z višino in dimenzijo pomaga uravnotežiti celotno svetlobno shemo. Sijaj talna svetilka navzgor lahko dopolnjuje stropna svetila, stenske svečnike in druge vire svetlobe ter tako ustvarja bolj dinamično in večplastno okolje.

  • Dekorativni element: Talne svetilke pogosto služijo kot dekorativni elementi, ki izboljšajo estetiko prostora. Njihova zasnova, materiali in odtenki lahko tudi takrat, ko jih ne uporabljate, prispevajo k celotnemu ambientu prostora.

Z vključitvijo talnih svetilk v večplastno osvetlitev lahko ustvarite večnamensko in vizualno prijetno okolje, ki je namenjeno različnim dejavnostim in izboljša razpoloženje v prostoru. Kombinacija talnih svetilk z drugimi viri svetlobe pomaga zagotoviti, da je prostor dobro osvetljen, uravnotežen in vabljiv.

Preverite tudi našo ponudbo obeskov in stenskih svetilk.