visoki kozarci

20 items total
Kozarci HIGHLAND, set 12 kosov, prozorni, Nachtmann
Sticker
74,99 € –15 %
63,74 €
NM101754
Kozarec za dolgo pijačo FIRE, 375 ml, Riedel
Sticker
25 € –36 %
16 €
RD051504S1
Kozarec za dolgo pijačo MAMI, set 4 kosov, 500 ml, Alessi
38 €
ALSG1193S4
Kozarec za džin, 760 ml, set 4 kosov, Riedel
Sticker
40 € –36 %
25,60 €
RD541467

Dolgi kozarci za pijačo - kozarec, ki omogoča elegantno srkanje pijače

Kaj je kozarec za dolgo pijačo?

Dolgi kozarci za pijačo, včasih imenovani tudi kozarci za highball, so visoki kozarci - običajno s prostornino 300 ml - z običajno ravnimi stranicami in ravnim dnom ali pecljem. Dolgi kozarci za pijačo se pogosto uporabljajo za serviranje mešanih koktajlov, ki vsebujejo več brezalkoholnih mešanic, kot so soda, tonik ali sok, in manj alkoholnih pijač, kot so gin, vodka ali viski.

Njihovo ime izhaja iz priljubljene finske dolge pijače lonkero, ki je mešana pijača, tradicionalno pripravljena iz gina in grenivkinega soka.

Katere pijače lahko postrežete v dolgih kozarcih za pijačo?

V dolgih kozarcih za pijačo so postreženi različni mešani koktajli. Vodka Tonic, Gin and Tonic, Whiskey Tonic in Tequila Tonic, The Screwdriver, Whiskey Ginger, Tequila Sunrise, Bloody Mary, Rum and Coke so le nekateri od znanih primerov.

Veliko ljudi uporablja dolge kozarce za pijačo kot kozarce za vodo in jih uporablja za serviranje vode, sokov ali smoothijev.

Na spletni strani Kulina lahko kupite dolge kozarce za pijačo, ki so izvrstno izdelani in izklesani. Za svojo zbirko izbiramo najboljše proizvajalce, kot so Eva Solo. Preverite nas!

Kakšna je razlika med kozarec za koktajle in kozarec za dolgo pijačo?

Poleg oblike je glavna razlika med kozarec za koktajle in kozarec za dolgo pijačo je prostornina. Ker je long drink osvežilna pijača z relativno nizko vsebnostjo alkohola, ki se pripravi z dodatkom velike količine ledu, sadnega soka ali drugih pijač (kola, tonik, sodavica), ima večjo prostornino.