Vrči za marmelado

3 items total
Kozarec za marmelado BASIC, 100 ml, Blomus
Kozarec za marmelado BASIC, 100 ml, Blomus
Na zalogi na spletu (11 pcs)
27,03 €
BM63619
Kozarec za marmelado LEGIO NOVA, 11 cm, Eva Solo
39,95 € –30 %
27,71 €
ES887274
Servirni pladenj za marmelado DRESSED, Alessi
115 €
ALMW15

Kozarci za marmelado - shranjujte marmelado v slogu

Kaj so kozarci za marmelado in s čim lahko postrežem marmelado?

Marmelada se hrani in postreže v majhnih kozarcih, imenovanih marmeladni kozarci. Običajno so na voljo v različnih oblikah in velikostih. K marmeladi se dobro poda več različnih jedi, kot so toasti, rogljički, rogljički, kruhki, piškoti, palačinke in vaflji.

Marmelado lahko uporabite tudi kot okras za sladoled, jogurt in musli. Džem se uporablja kot sestavina za peko jedi, kot so pite, mafini in torte. Pri serviranju kozarec za marmelado je običajno, da poleg kozarec za marmelado postavimo majhen krožnik ali skledo z orodjem, kot so žlice ali noži.

Kakšen je najboljši način za mazanje marmelade?

Marmelado lahko razporedite na različne načine, najboljši način pa je odvisen od posameznikove izbire. Tukaj je nekaj splošnih predlogov, kako enakomerno razporediti marmelado:

  • S čistim nožem ali žlico razporedite marmelado: Pred mazanjem marmelade se prepričajte, da je orodje čisto in suho.
  • Če je marmelada pregosta in jo je težko razporediti, jo lahko za nekaj minut potopite v posodo s toplo vodo.
  • Džem namažite na sredino kruha ali hrenovke in se pomaknite proti robovom.
  • Marmelado razporedite v tankem sloju; ne nanesite preveč marmelade naenkrat.
  • Džem raje razporedite cikcak kot v ravni črti.

Ne pritiskajte preveč močno: Pazite, da marmelade ne razmažete preveč na debelo po toastu ali kruhu. Kruh se lahko raztrga, marmelada pa se lahko neenakomerno razporedi.

Zakaj so majhne posode/pripomočki, kot so kozarci za marmelado, pomembni pri elegantni postavitvi mize?

Privlačna postavitev mize je bistvenega pomena, saj daje predstavitvi občutek razrednosti in prefinjenosti. Pri tem imajo ključno vlogo majhne posode in dodatki, kot so kozarci za marmelado, kozarci za med in elegantne posodice za maslo.

Ti majhni poudarki lahko gostom izboljšajo izkušnjo obedovanja ter jim dajo občutek pomembnosti in skrbi. Posebne posode za začimbe, kot je med, pomagajo tudi pri vzdrževanju reda in čistoče na mizi.

Poleg tega lahko uporaba privlačnih in dobro oblikovanih kozarcev za marmelado ali dodatkov prispeva k splošni estetiki mize in izboljša vizualno privlačnost okolja.

Če iščete način za izboljšanje videza mize, vam ponujamo tudi različne majhne dodatke za serviranje, kot so stojala za jajca, košarice za kruh, sladkorne sklede ali vrči za mleko.