Vrči za med

4 items total
Kozarec za med BARISTA, WMF
Kozarec za med BARISTA, WMF
Na zalogi na spletu (61 pcs)
53,10 €
WM0636646040
Kozarec za med MINIMA, 300 ml, s palčko za med, Viva Scandinavia VS32400
Žlička za med ACACIA, 16 cm, Alessi
Žlička za med ACACIA, 16 cm, Alessi
Na zalogi na spletu (13 pcs)
39 €
ALMMI28
Kozarec za med HONEY SWEET, 350 ml, Alessi
110 €
ALTW01

Kozarci za med - priročne in lepe posode za med

Kozarci za med so posode za shranjevanje medu. Običajno so izdelani iz stekla, keramike ali porcelana s tesno prilegajočim se pokrovom ali plutovinastim zamaškom, da med ostane svež in se ne razlije ali kristalizira. Medeni kozarci so pogosto opremljeni s posebno žličko za med - palčka za med , ki je namenjena temu, da slastni med ne naredi nereda, ko ga dodajate v čaje in druge napitke

S čim lahko postrežem med?

Med je čudovito in prilagodljivo naravno sladilo, ki se dobro poda k različnim jedem in receptom. To je nekaj tipičnih možnosti, s katerimi lahko postrežete svoj med:

  • Kruh in pecivo: Med je okusen dodatek za kruh, rogljičke, piškote in druge pekovske izdelke. Zelo dobro se poda k toplim mafinom ali hrenovkam.
  • Granola z jogurtom: S škropljenjem medu lahko izboljšamo hrustljavo granolo ter navaden ali aromatiziran jogurt, saj mu dodamo sladkost in okus.
  • Sir: Med in sir se zelo dobro ujemata, zlasti mehki, kremni siri, kot sta brie ali kozji sir. Razmislite o tem, da bi med predstavili v majhni posodici poleg krožnika s sirom ali ga prelili čez deska za sir.
  • Čaj: Med lahko uporabite za sladkanje in aromatiziranje vročega ali ledenega čaja.
  • Sadje: Med lahko prelijete po sadju, kot so jabolka, hruške, breskve ali jagodičevje, ne glede na to, ali je sveže ali pečeno. Poleg tega je to tipičen preliv iz melone ali grenivke.
  • Omake in marinade: Med se lahko uporablja tudi v omakah in marinadah, ki dodajo sladkost in okus pikantnim jedem, kot so meso na žaru, pečena zelenjava ali ocvrt krompirček.

Na splošno se med lahko uporablja na več načinov za dodajanje okusa in sladkosti hrani ter je čudovito dopolnilo številnim jedem.

Zakaj so majhne posode/pripomočki, kot so kozarci za med, pomembni pri elegantni postavitvi mize?

Privlačna postavitev mize je bistvenega pomena, saj daje predstavitvi občutek razrednosti in prefinjenosti. Pri tem imajo ključno vlogo majhne posode in dodatki, kot so kozarci za med, kozarci za marmelado in elegantne posodice za maslo.

Ti majhni poudarki lahko gostom izboljšajo izkušnjo obedovanja ter jim dajo občutek pomembnosti in skrbi. Posebne posode za začimbe, kot je med, pomagajo tudi pri vzdrževanju reda in čistoče na mizi.

Poleg tega lahko uporaba privlačnih in dobro oblikovanih kozarcev za med ali dodatkov prispeva k splošni estetiki mize in izboljša vizualno privlačnost okolja.

Če iščete način za izboljšanje videza mize, vam ponujamo tudi različne majhne dodatke za serviranje, kot so stojala za jajca, košarice za kruh, sladkorne sklede ali vrči za mleko.