Teden za duha

Mesec začnemo z motivacijo odličnega počutja s tednom, v katerem bomo poskušali umiriti vaš um. Ker vse se začne v glavi. Ne glede na to ali se želimo sprostiti, shujšati ali doseči boljše rezultate, je naša misel glavna gonilna sila. Najboljši navdih za um pa prihaja z Daljnega vzhoda. Japonci že stoletja proučujejo moč uma. Obred pitja čaja osveži ter regenerira telo in duha. Skodelica čaja in trenutek tišine zase sta prvi in preprost korak, ki ga lahko naredimo za boljše in lažje življenje.

 

čajnik

#1 PONEDELJEK
Vaš obred pitja čaja

Pripravite si skodelico dobrega čaja in ga uživajte. Ni vam treba opraviti tečaja kuhanja čaja. Izklopite računalnik in mobilni telefon ter se osredotočite na vsak požirek. Izklopite možgane in se osredotočite na dihanje. Za to potrebujete le 10 minut. Čaj lahko pripravite v čajniku ali vakuumski steklenički in žrtvujete 10 minut za "samoizklop" tudi med zelo napornim dnevom.

Made in Japan keramika

#2 TOREK
Prakticirajte čuječnost

Običajno se osredotočamo na reševanje težav, zato nam lepi trenutki uidejo. Pozornost nas nauči, da jih v celoti cenimo in uživamo v lepoti življenja. Živite polno, TUKAJ in ZDAJ.

Poskusite izvajati zavestno zaznavanje sedanjosti. Opazujte na primer majhne radosti dneva, kot je nasmeh otroka ali partnerja. Ali se ne smehljata? Najprej se nasmejte in jim poglejte naravnost v oči. Morda je to tisto, kar potrebujejo (in vi). Polna osredotočenost ne deluje za vas? Ugibajte, zakaj Japonci ne jedo z jedilnim priborom, temveč s palčkami. Če še ne veste, kako uporabljati palčke, potem vam zagotavljamo, da med "vadbo" z njimi ne boste razmišljali o ničemer drugem :-)

 

Kusmi čaj

#3 SREDA
Poskusite z meditacijo

Meditacijo lahko poskusite kombinirati z vajami za čuječnost. V pomoč so lahko mobilne aplikacije, ki uporabnika vodijo skozi proces meditacije. Priljubljene aplikacije vključujejo Čuječnost (meditacije trajajo od 3 do 30 minut) in Headspace, kjer vas znani budistični menih Andy Puddicombe vodi skozi 10-minutne meditacijske sklope. Najboljši čas za meditacijo je 20 minut pred spanjem ali zjutraj po zbujanju.

Po meditaciji si privoščite wellness čaj - na primer Detox čaj, ki je mešanica mete, zelenega čaja in limonske trave. Z njim se boste prebudili in osvežili, zvečer pa se boste upočasnili s skodelico Be Cool - mešanice verbene, sladkega korena in mete.

Foto album

#4 ČETRTEK
Zahvalni dan

Četrtek je pogosto najtežji dan v tednu. Smo utrujeni in preobremenjeni. Pogosto se osredotočamo le na težave in negativne vidike življenja, dobro v našem življenju pa jemljemo kot nekaj samoumevnega. Ne boste verjeli, koliko moči nam da zavedanje vseh stvari, za katere bi morali biti v življenju hvaležni. Strokovnjaki priporočajo, da si tak seznam zapišete in se k njemu redno vračate. Svoje dragocene trenutke lahko preprosto zapišete na papir ali jih shranite v staromoden foto album. In če ste nekomu hvaležni, mu že danes to povejte!

 

Made in Japan čajne skodelice

#5 PETEK
Začnite brati knjigo

Ali tudi vas motijo seznami "obveznega branja" politikov ali zvezdnikov in se sprašujete, kako najdejo čas za to, ko pa vi ne morete dokončati niti revije? In vendar ob polnoči še vedno sedite za računalnikom in v zadnji uri niste naredili nič koristnega? Preprosto izklopite računalnik ali telefon. Namesto da prelagate branje, namenite uro branja knjige pred spanjem. Presenečeni boste, koliko lahko preberete v enem mesecu in kako zelo se bo izboljšala kakovost vašega spanca.

 

Woodwick sveča

#6 SOBOTA
Privoščite si kopel

Ne gre za hitro prho in čim prej spraviti otroke v posteljo. Prižgite nekaj dišečih sveč, nalijte si kozarec vina in berite knjigo. Uživajte v trenutku popolne sprostitve z vsemi čutili. Aromaterapija krepi telesno in duševno ravnovesje ter harmonijo telesa. Tako lahko poskusite na primer kompozicijo WoodWick dišeče sveče Evening Onyx. Jasmin blaži napetost in tesnobo, saj je naravni antidepresiv. Sandalovina in črna orhideja delujeta pomirjujoče in erotično.

Made in Japan zajtrk

#7 NEDELJA
Zajtrk s svojimi najbližnjimi

Uživajte v dolgem zajtrku z družino. Pripravite jajca, palačinke in mizo s čudovito posodo. Počnite tisto, kar imate radi in za kar med tednom ne najdete časa. Morda majhen pogovor in sprehod zunaj.

 

Ali veste, da ena ura predstavlja le 4% celotnega dneva?

Ti vsakodnevni obredi vam bodo vzeli od 10 do 30 minut na dan. Prepričani smo, da lahko za boljše počutje namenite 1-2 % dneva!

 

14 items total
Fotografija album HAPPY DAYS Printworks srebro
35 €
PRPW00465
Fotografija Album MOMENTS THAT MATTER Printworks
25 €
PRPW00529
Čajnik Umea čaj za eno Bredemeijer bela 500 ml
44 €
BRED142007
French Linen Water Dišeča sveča Max Benjamin
31 €
MXMBC9
Grelnik vode 1,5 l bela Eva Solo
Grelnik vode 1,5 l bela Eva Solo
Na zalogi na spletu (>5 pcs)
171,90 €
ES502920
Komplet skodelice na sakeju Sho-chu srebro in bron 2 kom MIJ
71 €
MIJC5466
Plitek krožnik Bakreni vrtinec 25 cm MIJ
Plitek krožnik Bakreni vrtinec 25 cm MIJ
Na zalogi na spletu (>5 pcs)
21,90 €
MIJC3803
Plitek krožnik Earth & nebo 25 cm MIJ
Plitek krožnik Earth & nebo 25 cm MIJ
Na zalogi na spletu (>5 pcs)
22 €
MIJC9011
Plitek krožnik Sky Blue 27 cm MIJ
Plitek krožnik Sky Blue 27 cm MIJ
Na zalogi na spletu (>5 pcs)
32,90 €
MIJC8957
Plitvo krožnik za predjed Black Pearl 17 cm MIJ
10,90 €
MIJC8070
Skleda na rezanci Black Pearl 20 cm 900 ml MIJ
16 €
MIJC2443
Skodelica brez ušesa kovinski 150 ml MIJ
Skodelica brez ušesa kovinski 150 ml MIJ
Na zalogi na spletu (>5 pcs)
10 €
MIJC0032
Udon skleda Aurora 20 cm 950 ml MIJ
Udon skleda Aurora 20 cm 950 ml MIJ
Na zalogi na spletu (>5 pcs)
15,90 €
MIJC9057