Žari na drva & oglje

7 items total
Namizni žar na oglje, bela, Eva Solo
307 € –18 %
Namizni žar na oglje, bela, Eva Solo
Na zalogi na spletu (6 pcs)
249,90 €
ES571020
Montažni set za žar CONE, Höfats
Montažni set za žar CONE, Höfats
Na zalogi na spletu (1 pcs)
899 €
HO010501
Žar na oglje CONE, Höfats
Žar na oglje CONE, Höfats
Na zalogi na spletu (2 pcs)
799 €
HO010101
Žar na oglje KENSINGTON 570 C, Outdoorchef
435,40 €
ODCH1840003
Žar na oglje CHELSEA 480 C, Outdoorchef
Žar na oglje CHELSEA 480 C, Outdoorchef
Na zalogi na spletu (4 pcs)
292,30 €
ODCH1840001
Namizni žar na oglje ATAGO, Petromax
273 € –12 %
Namizni žar na oglje ATAGO, Petromax
Na zalogi na spletu (4 pcs)
239,90 €
PET701218
Namizni žar na oglje, vijolične barve, LotusGrill
209 € –10 %
187 €
LTGLI34

Žari na drva, oglje in pribor - žar kot šef

Peka na žaru je predvsem družabno doživetje, vendar je to tudi način priprave hrane in izkazovanja ljubezni do prijateljev in družine. Zato vam na spletni strani Kulina ponujamo žare na oglje vseh vrst in velikosti, ki ustrezajo vašemu življenjskemu slogu, družini in drugim posebnim potrebam, vključno z namiznimi žari na oglje znamke LotusGrill (prenosni in kompaktni) ter profesionalnih žarov polne velikosti priznanih blagovnih znamk, kot so Outdoorchef ali Hofats.

Zakaj izbrati žar na oglje?

Uporaba žar na oglje (namesto žar na oglje električni zunanji žar ) omogoča edinstveno izkušnjo priprave hrane in daje hrani poseben okus. Tukaj je nekaj vidikov, zaradi katerih so žari na oglje posebni:

  • Okus: Žari na oglje dajejo hrani izrazit okus po dimu. Goreče oglje ustvarja dim, ki hrani vdihne bogat in pristen okus, ki ga je z drugimi načini kuhanja težko ponoviti.

  • Vsestranskost: Žar na oglje omogoča tako neposredno peko na žaru (priprava hrane neposredno nad ogljem) kot tudi posredno peko na žaru (priprava hrane stran od oglja z zaprtim pokrovom), kar zagotavlja vsestranskost pri pripravi najrazličnejših jedi.

  • Visoka temperatura: V primerjavi z nekaterimi plinskimi žari lahko žari na oglje dosežejo višje temperature. Ta visoka temperatura je idealna za peko mesa, s katero dosežemo želeno ožgano skorjico na zunanji strani, notranjost pa ostane sočna in mehka.

  • Nadzor: Z nekaj vaje se lahko naučite nadzorovati toploto žar na oglje s prilagajanjem količine oglja in pretoka zraka skozi zračnike. Tako lahko natančno prilagodite postopek kuhanja za različne vrste hrane.

  • Avtentična izkušnja: Veliko ljudi uživa v prižiganju oglja, čakanju, da se prevesi v pepel, in skrbi za žar. V primerjavi s plinskimi žari ponuja bolj praktično in poglobljeno izkušnjo kuhanja.

  • Tradicionalna privlačnost: Žar na oglje je tradicionalen in nostalgičen, saj je že več generacij priljubljen način priprave hrane. Med srečanji na prostem lahko ustvari klasično in vabljivo vzdušje.

  • Prenosljivost: Žari na oglje so na voljo v različnih velikostih, vključno s prenosnimi modeli. Zato so primerni za piknike, kampiranje, prirejanje hrane in druge dejavnosti na prostem.

  • Cenovna dostopnost: Žari na oglje so pogosto cenovno ugodnejši kot nekateri vrhunski plinski žari ali druge vrste opreme za kuhanje na prostem.

  • Skupnostni in socialni vidik: Žarjenje na oglju je lahko družabna dejavnost. Prijatelji in družina se pogosto zberejo ob žaru in se med čakanjem na pripravo hrane pogovarjajo.

  • Eksperimentiranje: Žari na oglje spodbujajo eksperimentiranje z različnimi vrstami oglja, lesnimi sekanci in tehnikami dimljenja za ustvarjanje edinstvenih in aromatičnih jedi.

Opozoriti velja, da uporaba žar na oglje v primerjavi s plinskim žarom zahteva nekaj dodatne priprave in potrpežljivosti. Oglje morate prižgati, počakati, da se segreje in prepereva, ter ročno uravnavati temperaturo. Vendar se številnim navdušencem ta postopek zdi koristen in uživajo v rezultatih, ki jih lahko dosežejo s tem tradicionalnim načinom kuhanja na prostem.

Kakšne so razlike med žari na oglje in plinskimi žari?

Glavna razlika med žarom na oglje/les in žarom na plinski žar je gorivo za peko. Plinski žari za gorivo uporabljajo propan ali zemeljski plin, žari na oglje in les pa les ali oglje.

Ena od glavnih razlik med obema vrstama žarov je tudi profil okusa, ki ga ustvarjata. Plinski žari ne morejo poskrbeti za dimljen okus hrane, kot to počnejo žari na oglje in drva. Ta dimni okus nastane zaradi dima in plinov, ki se sproščajo pri gorenju lesa ali oglja.

Druga razlika med obema vrstama žarov je uravnavanje temperature. Pri žaru na oglje in žaru na drva je za nastavitev temperature potrebno več časa in truda, pri plinskem žaru pa lahko to storite hitro in enostavno.

Vendar pa nekateri trdijo, da žari na oglje in les zagotavljajo bolj pristno izkušnjo peke na žaru, saj zahtevajo več ročnega nadzora in zagotavljajo poseben okus, ki ga daje le peka na oglju. Če še vedno ne veste, kateri žar izbrati, preverite naš celoten vodnik za nakup najboljšega žara za vašo družino.