merice za alkohol

4 items total
Jigger STEEL, 7 cm, srebrn, iz nerjavečega jekla, OXO
14,90 €
OXO3130700
Barska merica LOFT BAR, WMF
Barska merica LOFT BAR, WMF
Na zalogi na spletu (9 pcs)
26,20 €
WM0600126030
Barska merica QUADRI COMBO, Alessi
Barska merica QUADRI COMBO, Alessi
Na zalogi na spletu (5 pcs)
39 €
ALGIA28

Jiggerji - natančen pripomoček za vaše koktajle

Kaj so koktajl žiggerji?

Koktajl žigerji so merilna orodja, ki se v barmanstvu uporabljajo za natančno merjenje in vlivanje majhnih količin tekočih sestavin v pijače. Običajno so narejeni iz dveh majhnih stožcev različnih volumnov, ki sta na vsakem koncu povezana skupaj.

Na spletni strani Kulina lahko najdete več merilne žličke koktajle priznanih proizvajalcev, kot so Rosendahl in WMF.

Kakšna je razlika med enojnimi in dvojnimi žiglerji?

Osnovna razlika med enojnimi in dvojnimi žigerji je v tem, kako so zasnovani in kako delujejo. Oba sta barska oprema, ki se uporablja za merjenje in vlivanje tekočih sestavin pri pripravi koktajlov.

Enoročna merilna skodelica je preprosta merilna skodelica z ravnimi stranicami in eno komoro za shranjevanje in doziranje tekočine. Da bi zagotovili natančno vlivanje in merjenje, so na stenah pogosto nameščene notranje meritve.

Dvojni žigalnik ima dva različno velika predala, v katerih lahko shranite in odmerite različne količine tekočine. So bolj praktični kot enojne merilne posode, saj barmani z njimi hitreje izmerijo različne količine tekočine, ne da bi jim bilo treba zamenjati instrumente.

Poleg žigarja boste morda potrebovali tudi druga barmanska orodja, zato si oglejte naše zbirke barskih žlic, barmanskih kompletov in drugih barmanskih orodij. Če ste ljubitelj domiselnih koktajlov ali iščete elegantno darilo, si oglejte tudi naše zbirke kozarcev za koktajle in kozarcev za dolge pijače, da boste našli elegantno steklovino za uživanje v pijači.

Zakaj je pomembno uporabljati merilne žličkekoktajle?

Koktajl žigalnik je treba uporabljati iz več razlogov:

Doslednost - z mešalnikom zagotovite, da se vsaka sestavina ob mešanju pijače doda v enaki količini. To je še posebej pomembno v barih in gostilnah, kjer lahko isto pijačo pripravlja več barmanov.

Natančnost - z mešalnikom zagotovite, da je vsaka sestavina pravilno odmerjena, in tako preprečite preveliko ali premajhno nalivanje. Od tega sta odvisna okus in moč pijače.

Učinkovitost - Z uporabo žiggerja lahko postopek priprave koktajlov pospešite, saj vam ni treba meriti na oko ali uporabljati merilnih žlic.