Pekači za mafine

12 items total
Pekač za kolačke TEA CAKES AND CANDIES, 30 kalupov, Nordic Ware NW59448
Pekač za mafine GOLD ELEGANCE, 35 x 27 cm, bron, jeklo, Guardini GD79912GEGNAM
Pekač za mafine XBAKE, 35 x 27 cm, modra, jeklo, Guardini
33 €
GD14912PBSGNAM
Pekač Savarin, 24 cm, de Buyer
26,06 € –30 %
Pekač Savarin, 24 cm, de Buyer
Na zalogi na spletu (3 pcs)
18,02 €
DB471224
Pekač za krofe, za 6 krofov, jeklo, de Buyer
22,06 € –33 %
14,58 €
DB471206
Pekač za madeleine pecivo, 12 modelov, železen, de Buyer
21,82 € –31 %
15,04 €
DB471012
Pekač za mafine, 12 kalupov, nelepljiv, de Buyer
24 € –30 %
16,74 €
DB484300
Pekač za pecivo TEA CAKES AUTUMN BUNDT, bronasta, Nordic Ware
52,90 €
NW87048
Zunanji model za mafine, 30 cm, lito železo, Petromax
45 € –11 %
40 €
PET730706

Pekači za mafine - želite nekaj sladkega?

Kaj so pekači za mafine?

Modelčki za mafine (imenovani tudi modelčki za cupcake, pladnji za cupcake ali pladnji za mafine) so modelčki s posameznimi skodelicami, ki so primerni za peko v pečici in se uporabljajo za testo ali mešanico za cupcake. Uporabite jih lahko s pekači ali brez njih, odvisno od tega, ali je vaš pladenj za kekse neprijemljiv.

Modelčke za kekse lahko uporabite tudi za druge pečene jedi, kot so sadni keksi, domače skodelice z arašidovim maslom, skodelice ocvrtega riža v modelčku ali pečene jajčne skodelice.

Kako izbrati posodo za mafine?

Številni ljubitelji peke menijo, da so kovinski pekači za mafine z nelepljivo prevleko najboljši, saj učinkovito prenašajo toploto, omogočajo enakomerno porjavitev, lep vzpon in enostavno odstranjevanje kolačkov.

Na spletni strani Kulina pa boste našli vzdržljive pekače za mafine iz različnih materialov in v različnih velikostih. Izberite pladenj za kekse, ki najbolj ustreza vašim potrebam, in lahko izbirate med:

  1. litoželezne, aluminijaste ali emajlirane kovinske pekače za mafine: zagotavljajo enakomerno porazdelitev toplote, kar zagotavlja stalno kakovost. Na voljo so v različnih velikostih (za manjše ali večje kolačke) in prihajajo od zanesljivih proizvajalcev, kot so Petromax, de Buyer ali Nordicware
  2. silikonske pladnje za kekse in posamezne silikonske modele za mafine: To so najsodobnejši pladnji za mafine na trgu. Zaradi neprijemljivih lastnosti jih je lažje čistiti. Uporabite jih lahko brez podlog ali pršila za kuhanje in mafini se bodo zlahka odstranili. Poleg tega so mehki, prožni, enostavni za shranjevanje in jih lahko shranite v zamrzovalniku ali pečici. Posamezne posode so uporabne tudi, če želite pripraviti manjše število kolačkov, poleg tega pa jih je mogoče zlagati, s čimer prihranite dragoceni prostor na kuhinjskih policah ali v predalih. Če želite uporabljati silikonske pladnje, si oglejte ponudbo znane blagovne znamke Lekue - strokovnjaka za kuhanje in peko s silikonskimi kuhinjskimi pripomočki.

Kako namastiti posodo za mafine?

Najpreprostejši način za naoljenje pekača za mafine je, da ga popršite z nelepljivim pršilom za zelenjavo. Uporabite lahko tudi lončke za peko - z vložki preprečite, da bi se testo prijelo na pekač, in olajšate odstranjevanje in serviranje keksov na zabavah.

Če ne želite uporabiti rastlinskega pršila in nimate pri roki skodelic za peko, preprosto namažite vsako votlino z maslom s kosom papirnate brisače ali s prsti. Ko z njo rahlo posujete vsako vdolbino, otresite odvečno moko. To je še posebej uporabno, če uporabljate velike pekače za mafine.

Med pekači za mafine, ki so na voljo na spletni strani Kulina, boste našli tudi pladnje za peko krofov, briošov ali madeleinov. Preverite tudi druge pekače za manjše pecivo in posode za peko ter slaščičarske rokave, s katerimi lahko mafine okrasite z okusno kremo.