Vrečke za brizganje

3 items total
Dozator za maso GOOD GRIPS, 1,0 l, črn, plastika, OXO
25,80 € –15 %
21,93 €
OXO11231000
Dresirna vrečka, 40 cm, 100 kosov, de Buyer
32,71 € –37 %
20,40 €
DB434840N
Dresirna vrečka, za večkratno uporabo, najlon, de Buyer
13,24 € –29 %
9,35 €
DB485946

Konfekcijski rokavi - odlično orodje za ljubitelje peke

Kaj so slaščičarski rokavi?

Sladkorni rokav, včasih imenovan"vrečke za cevi" ali "slaščičarske vrečke", je stožčast pripomoček za peko - vrečke z luknjo na samem koncu in konico za okraševanje tort ali mafinov, pit, piškotov in drugega peciva. Nekateri slaščičarski rokavi so za enkratno uporabo, drugi za večkratno uporabo, ob nakupu kompleta za okraševanje, ki vključuje slaščičarsko vrečko, pa običajno dobite tudi komplet zamenljivih konic z različnimi velikostmi lukenj in perforacij za različne vrste kremnih vzorcev.

Za kaj lahko uporabite vrečko za cevi?

Obstaja več načinov uporabe slaščičarskega rokava, ki se lahko izkažejo za zelo koristne. Kaj lahko naredite z vrečko za cevi?

  • okraševanje tort, piškotov in vseh vrst peciva
  • na pekačih iztisnite testo, testo, kreme in stepene beljake
  • svojo jed oblikujte tako, da na krožnike ali pladnje stisnete pire sestavine, kot je krompir

Kako izbrati pravo vrečko za cevi in kako jo uporabljati?

Najprej morate preveriti recept, prebrati navodila za peko in si ogledati ilustracije, da se odločite, kakšno konico za vrečko za vlivanje uporabite.

Na spletni strani Kulina lahko dobite oboje - slaščičarske rokave za enkratno in večkratno uporabo, izbira pa je odvisna od recepta in vaših osebnih preferenc.

  • vrečke za enkratno uporabo so prijaznejše do uporabnika, saj jih ni treba čistiti, in če vrečko za cevi uporabljate le občasno, lahko vrečko za cevi naredite tudi iz plastične vrečke, ki jo uporabljate na primer za zamrzovanje.
  • če pa pogosto pečete in okrasite torte, če potrebujete veliko kreme ali glazure in če želite uporabljati okolju prijazne rešitve, izberite rokav za slaščice za večkratno uporabo iz bombaža ali najlona.

Kako se polnijo slaščičarski rokavi?

Potrebovali boste velik kozarec ali čašo, da robove rokavov za slaščice prepognete navzdol čez vrh velike prazne posode. Tako bo ostala na mestu, medtem ko boste z gumijasto lopatico prelili kremo ali glazuro iz posode v vrečko.

Vrečko napolnite približno do dveh tretjin. Tako boste imeli boljši nadzor nad količino kreme, ki jo potisnete iz vrečke za brizganje. Da bo glazura ostala na mestu, lahko vrečko zasukate in jo na vrhu zavozlate.

Na spletni strani Kulina boste našli slaščičarske rokave blagovne znamke de Buyer, pa tudi številne druge pripomočke za peko, kot so pekači, lopatice za okraševanje in glaziranje ter serviete za torte.