Pekači za pice

Posode za pico - pripravite popolno pico doma

Kdaj se bo pekač za pice izkazala za nepogrešljiv pripomoček?

Včasih za izboljšanje razpoloženja potrebujete le najbolj sirovo, okusno in mastno pico. Vendar pa se lahko zgodi, da pizzerija v vaši soseski ne bo vedno odprta, ko si boste zaželeli pice. V takih dneh je za pripravo te okusne italijanske jedi doma potrebna najboljša pekač za pice.

V pekač za pice se peče pica. Običajno gre za aluminijast ali kovinski disk z nelepljivo površino in visoko odpornostjo proti praskam, ki omogoča uhajanje vlage in ustvarja hrustljavo skorjico. pekač za pice pomaga ustvariti okusno in natančno oblikovano jed.

Ko pripravljate domačo pico, preverite našo zbirko nožev za pico in sekljalnikov zelišč.

Ali lahko pekač za pice uporabite za kaj drugega?

pekač za pice lahko poleg peke pice nedvomno uporabljate za več stvari, med drugim tudi za peko kruha in drugih stvari. Ponev za pico se lepo in enakomerno segreje, zato je idealna za peko kruha in peciva. Iz njih lahko med drugim pripravite pite, halo in rogljičke.

Posode za pico so odlične tudi za pečenje zelenjave. Grebeni na dnu pomagajo ustvariti hrustljave robove, visoke stranice ponve pa preprečujejo, da bi se zelenjava zažgala. Poleg tega je odlična ideja tudi priprava palačink in vafljev na pekačih za pico. Vaflji in palačinke se ne prilepijo na visoke stranice ponve, grebeni dna pa pripomorejo k čudoviti, hrustljavi skorjici. Nenazadnje lahko v pekaču za pico pripravite piščanca in ribe. Grebeni na dnu pripomorejo k lepemu rjavenju, visoke stranice ponve pa preprečujejo, da bi ribe in perutnina padle skozi rešetke.

Kakšna je razlika med pekač za pice in kamen za picoico?

Običajno je pekač za pice anka okrogla ponev iz aluminiziranega jekla ali aluminija, ki sta običajna materiala za tradicionalno kuhinjsko posodo. kamen za pico, znan tudi kot kamen za peko, je ploščat, običajno okrogel kos naravnega kamna ali keramike, ki se uporablja za peko pic, kruha in drugega peciva. Zasnovana je tako, da posnema okolje peke v tradicionalnih opečnih pečeh, kar pripomore k bolj hrustljavi skorjici in enakomerno pečenim prelivom.