zamaški

5 items total
Pumpica za vino SOMMELIER, Zwilling
62,99 € –17 %
Pumpica za vino SOMMELIER, Zwilling
Na zalogi na spletu (2 pcs)
52 €
ZW39500052
Zamašek za vino CLEVER & MORE, WMF
Zamašek za vino CLEVER & MORE, WMF
Na zalogi na spletu (165 pcs)
14 €
WM0641026030
Zamašek za penino CLEVER & MORE CHAMPAGNE, WMF
31,20 €
WM0641036030
Zamašek za vino ZU3624, roza, Severin
Zamašek za vino ZU3624, roza, Severin
Na zalogi na spletu (7 pcs)
24,40 €
SEVEZU3624

Zamaški - boljši način za ohranjanje okusa in vonja pijače

Kaj je vinski zamašek in zakaj ga potrebujem?

Vinski zamašek je pripomoček, ki se uporablja za zapiranje odprte steklenice vina, da vanjo ne pride zrak in ne uniči vina. Zamaški za vino so na voljo v različnih oblikah, velikostih in materialih, vključno s plastiko, silikonom in nerjavnim jeklom.

Če radi pijete vino, vendar le redko končate steklenico naenkrat, potrebujete vinski zamašek, saj ob odprtju steklenice zrak takoj oksidira vino, kar spremeni njegov okus in vonj.

Zamašek za vino lahko pomaga tudi pri preprečevanju razlitja in ohranja vino sveže in pripravljeno za pitje za naslednjo porcijo. Če steklenico zaprete z vinskim zamaškom, lahko znatno odložite proces oksidacije in dlje časa ohranite kakovost vina.

Vinski zamaški so nepogrešljiv pripomoček za poznavalce vina, ki želijo čim dlje čutiti okus in vonj svojih najljubših vin. V trgovinah Kulina je na voljo široka paleta visokokakovostnih zamaškov za vino proizvajalcev, kot so WMF in Zwilling.

Kako uporabljam vinski zamašek?

Če želite uporabiti vinski zamašek, najprej odprite steklenico vina in iz nje izlijte potrebno količino. Zamašek vstavite v vrat steklenice in ga pritisnite, dokler se ne zaskoči. Steklenico hranite v hladnem in temnem prostoru.

Odstranite pluto in iz nje izlijte želeno količino vina, ko ga boste spet pripravljeni piti. Nekatere zamaške za vino je mogoče ponovno uporabiti, zato jih pred ponovno uporabo dobro operite.

Kakšna je razlika med nalivnikom za vino in zamaškom za vino?

Vinotoč je naprava, ki se pritrdi na vrh steklenice in uravnava pretok vina med nalivanjem. Običajno ima majhen izliv ali šobo, ki preprečuje kapljanje in razlitje, zaradi česar je lažje nalivati vino, ne da bi ga razlili.

Nekateri nalivalniki so namenjeni tudi prezračevanju vina med nalivanjem, kar lahko izboljša okus in vonj vina.

Vinski zamašek pa je orodje, ki se uporablja za zapiranje odprte steklenice vina, da bi preprečil vdor zraka in uničenje vina, kot je bilo že pojasnjeno.

Glavna razlika med nalivnikom za vino in zamaškom za vino je v njegovi funkciji. Nalivalniki se uporabljajo za nalivanje vina, zamaški pa se uporabljajo za ohranjanje vina, ko je odprto.

Če se počutite pustolovsko, si lahko ogledate tudi našo ponudbo zamaškov in dekanterjev za vino za celostno vinsko izkušnjo.