Konzolne mize

4 items total
Konzolna miza FERA, 85 cm, bež, jeklo, Blomus
249 €
BM65988
Konzolna miza FERA, 85 cm, bela, jeklo, Blomus
249 €
BM66200
Konzolna miza FERA, 85 cm, siva, jeklo, Blomus
249 €
BM65986
Konzolna mizica FERA, 85 cm, svetlo siva, jeklo, Blomus
249 €
BM65990

Konzolne mize - popolna kombinacija sloga in funkcionalnosti

Kaj so konzolne mize?

Konzolna mizica je dolga in plitva miza za shranjevanje, ki se običajno postavi ob steno v preddverju ali ob hrbtno stran kavča. Te mize so na spletni strani Kulina na voljo v različnih vzorcih in barvah, zato jih lahko preprosto vključite v notranjo opremo. Prav tako so lahko v središču pozornosti v preddverju, kjer obiskovalce elegantno pozdravijo.

Kakšna je razlika med konzolnimi in stranskimi mizicami?

Tako konzolne kot stranske mize so pohištveni kosi, ki prostoru dajejo dizajn in praktičnost, vendar se med seboj bistveno razlikujejo. Stranske mizice so različnih oblik in velikosti ter se običajno postavijo ob sedežne površine. Konzolne mize pa so daljše in ožje ter so namenjene namestitvi ob steno ali na manjše prostore, kot so hodniki ali vhodi. Medtem ko se stranske mize še vedno lahko uporabljajo kot dekorativni poudarki, so konzolne mize izraziti kosi, ki ponujajo veliko površine za razstavljanje dekorja.

Ali lahko konzolne mize delujejo v majhnih prostorih?

Majhni prostori so kot nalašč za konzolne mizice. Odprta postavitev omogoča shranjevanje vaših stvari, hkrati pa prepušča svetlobo in ustvarja občutek velikega odprtega prostora. Odlično se prilegajo ozkim hodnikom, hodnikom ali stopniščem.

Kako oblikovati konzolno mizo?

Oblikovanje konzolne mizice je odličen način za izboljšanje estetike vašega vhoda, hodnika, dnevne sobe ali katerega koli prostora, kjer imate konzolno mizico. Tukaj je nekaj nasvetov za privlačno in uravnoteženo oblikovanje konzolne mizice:

 • Izberite temo ali slog: Odločite se za temo ali slog, ki se ujema s celotnim dekorjem prostora. Ne glede na to, ali gre za moderno, rustikalno, vintage, minimalistično ali eklektično opremo, vam bo dosledna tema pomagala pri izbiri.

 • Začnite z osnovo: Začnite s postavitvijo okrasne podlage na mizo. To je lahko namizni tekač, kos tkanine ali dekorativni pladenj. Podstavek pomaga pritrditi zaslon ter dodaja teksturo in barvo.

 • Dodajte osrednjo točko: Izberite osrednjo točko za konzolno mizico. To je lahko večji dekorativni predmet, kot so ogledalo, umetniško delo ali vaza cvetjem. Osrednja točka pritegne pogled in daje ton preostalemu aranžmaju.

 • Ustvarite višino in ravnotežje: Višina predmetov, ki jih postavite na mizo, je različna, da ustvarite vizualno zanimivost. Uporabite predmete različnih višin, kot so visoke vaze, knjige ali skulpture. Ravnovesje dosežete tako, da višje predmete postavite na eno stran, nižje pa na drugo.

 • Uporabite okrasne predmete: Okrasni predmeti, kot so skulpture, figurice in okrasne sklede, lahko vašemu prikazu dodajo osebnost in čar. Izberite predmete, ki se ujemajo z vašo temo in slogom.

 • Vključite zelenje: Dodajte rastline ali rože, ki bodo vašo konzolno mizico poživile in osvežile. Razmislite o uporabi lončnic, sukulentov ali vaza svežim cvetjem.

 • Knjige in revije: Zlaganje nekaj dobro izbranih knjig ali revij lahko doda teksturo in višino vaši razstavi. Uporabite jih lahko tudi kot ploščadi za dvigovanje drugih predmetov.

 • Sveče in razsvetljava: Vključite sveče, svečnike ali majhne svetilke, ki bodo dodale toplino in vzdušje. Prav tako lahko v prostoru ustvarijo mehek in vabljiv sijaj.

 • Osebni dotiki: Prikažite osebne predmete, kot so uokvirjene fotografije, potovalni spominki ali sentimentalni spominki, da bo prostor bolj oseben.

 • Odsevne površine: Z ogledali ali kovinskimi predmeti lahko v aranžma konzolne mizice vnesete pridih glamurja in svetlobe.

 • Razporeditev in ureditev: V skupini so predmeti razvrščeni v lihe številke, kot so trojke ali peterke. Igrajte se z različnimi postavitvami, dokler ne najdete postavitve, ki je vizualno prijetna.

 • Negativni prostor: Miza naj ne bo prenatrpana. Pustite nekaj praznega prostora, da bodo predmeti lahko dihali in da ne bo zaslon videti prenatrpan.

 • Barvna paleta: Držite se skladne barvne palete, ki dopolnjuje dekoracijo prostora. S tem boste zagotovili, da se konzolna mizica brezhibno zlije s celotnim dizajnom.

 • Sezonsko menjavanje: Sezonsko menjajte dekor na konzolni mizici, da bo ta ostala sveža in zanimiva. Razmislite o posodobitvi barv in predmetov, da se bodo ujemali z letnim časom.

 • Redno vzdrževanje: Da bi ohranili njeno vizualno privlačnost in preprečili zastajanje, konzolno mizico redno prašite in prestavljajte.

Ne pozabite, da je oblikovanje konzolne mizice priložnost, da izrazite svojo ustvarjalnost in pokažete svoj osebni okus. Eksperimentirajte z različnimi postavitvami, dokler ne dosežete videza, ki vam je všeč in ki dopolnjuje prostor.

Na spletnem mestu Kulina imamo v ponudbi še druge vsestranske pohištvene kose, kot so mizice za kavo, namizni vozički in stranske mizice.