odpocet
1 dan
6 urah
17 minutah
55 sekundah

Japonski noži

Prikaži filtre
Prikaži filtre
Razvrsti po
13 izdelki skupaj
20 cm - 20 cmPočisti filtre
Kuharski nož GOLD CHEF KIRITSUKE, 20,5 cm, Dellinger
127 €
DNGRKH166
Kuharski nož BLUE CHEF KIRITSUKE, 20,5 cm, Dellinger
128 €
DNGRKH164
210451 japonsky nuz gyuto harukaze professional 20 cm cerna dellinger
159 €
DNGR8594195884092
Kuharski nož BROWN CHEF KIRITSUKE, 20,5 cm, Dellinger
127 €
DNGRKH167
Kuharski nož RED CHEF KIRITSUKE, 20,5 cm, Dellinger
127 €
DNGRKH165
Kuharski nož BBQ MAX SANDVIK GREEN NORTHERN SUN, 21 cm, Dellinger
111 €
DNGRKH173
Japonski nož Gyutoh 5000FCD, 20 cm, Miyabi
253 €
MB34681201
177767 2 japonsky nuz bread samurai 19 5 cm na pecivo dellinger
111 €
DNGRSXLKHP8B
Japonski nož za meso GYUTOH 4000FC, 20 cm, Miyabi
180 €
MB33951201
Japonski nož za meso GYUTOH 6000MCT, 20 cm, Miyabi
324 €
MB34073201
Japonski nož za meso GYUTOH 7000D, 20 cm, Miyabi
257 €
MB34543201
Kuharski nož BBQ MAX SANDVIK RED NORTHERN SUN, 21 cm, Dellinger
111 €
DNGRKH206
Kategory
Kuharski nož SAMURAI, 20 cm, Dellinger
Kuharski nož SAMURAI, 20 cm, Dellinger
Na zalogi na spletu >5 pcs
131 €
DNGRSXLKHP8

Japonski noži: Združitev tradicije in natančnosti

Japonski noži so po vsem svetu cenjeni zaradi svoje izjemne ostrine, lahkotnosti in estetskega dizajna. Njihova izdelava izhaja iz dolge tradicije kovaške umetnosti, ki se je na Japonskem razvijala stoletja. Ti noži so zasnovani tako, da zagotavljajo maksimalno natančnost in učinkovitost pri rezanju, zaradi česar so nepogrešljivo orodje v vsaki kuhinji.

Preberite si tudi

Značilnosti japonskih nožev

  • Ostrina – zahvaljujoč uporabi trših jekel japonski noži dosegajo izjemno ostrino, ki omogoča natančno rezanje.
  • Lahkotnost – tanjše rezilo in ergonomska držala zagotavljajo enostavno rokovanje in manjšo utrujenost pri dolgotrajni uporabi.
  • Estetika – pogosto so izdelani iz damaščanskega jekla, ki deluje zelo stilsko, ali pa so okrašeni s tradicionalnimi japonskimi tehnikami kovanja, zaradi česar japonski noži niso le funkcionalna orodja, temveč tudi umetniška dela.

Vrhunske znamke japonskih nožev

Pri izbiri japonskega noža se je pomembno osredotočiti na uveljavljene znamke, ki združujejo tradicionalno obrt z modernimi tehnologijami:

  • Dellinger – ta znamka ponuja širok izbor nožev, ki jih navdihuje japonska kultura. Njihovi noži so visoko kakovostni, ostri in trpežni, idealni za profesionalne kuharje in ljubitelje kuhanja.
  • Miyabi – podjetje, ki združuje nemški inženiring z japonsko obrtniško spretnostjo. Noži Miyabi so znani po svoji izjemni ostrini, natančnosti in estetski dovršenosti.
  • Yaxell – japonski proizvajalec z dolgoletno tradicijo, katerega nože obožujejo profesionalni kuharji po vsem svetu. Yaxell združuje tradicionalne kovaške tehnike s sodobnimi materiali, kar zagotavlja visoko kakovost in učinkovitost njihovih nožev.

Nasveti za izbiro japonskega noža

  • Vrsta noža – premislite, za kakšen namen boste nož najpogosteje uporabljali (npr. Santoku za univerzalno uporabo, Nakiri za rezanje zelenjave).
  • Material rezila – izberite nože iz kakovostnega jekla, ki zagotavlja dolgo življenjsko dobo in enostavno brušenje.
  • Ročaj – ergonomska oblika in kakovosten material ročaja zagotavljata udoben oprijem in varno uporabo.

Naložba v kakovosten japonski nož se izplača ne le z vidika funkcionalnosti, temveč tudi estetike in dolge življenjske dobe. S temi noži bo vsako kuhanje postalo užitek in vam omogočilo doseganje profesionalnih rezultatov v vaši kuhinji.