Noži za lososa

3 items total
Nož za lososa PROFESSIONAL "S", Zwilling
138 € –15 %
Nož za lososa PROFESSIONAL "S", Zwilling
Na zalogi na spletu (2 pcs)
116 €
ZW31122311
Nož za lososa FOUR STAR, 31 cm, Zwilling
Outlet
121 € –44 %
Nož za lososa FOUR STAR, 31 cm, Zwilling
Na zalogi na spletu (1 pcs)
67,42 €
ZW31082311
Nož za lososa GOURMET, 29 cm, Wüsthof
Nož za lososa GOURMET, 29 cm, Wüsthof
Na zalogi na spletu (3 pcs)
76,99 €
WU1035047029

Noži za lososa - pripravite veliko ribo, ne da bi jo poškodovali

Ali v svoji kuhinji potrebujem nož za lososa?

Za filetiranje, rezanje in odstranjevanje kože večjih rib, kot so losos, tuna ali oslič, je treba uporabiti poseben nož, zato je v primeru, da redno pripravljate te vrste rib, morda dobro kupiti ustrezen nož za lososa. Ta vrsta noža ima tanko, prožno in ostro rezilo ,dolgo približno 30 cm, ki ga je mogoče zlahka potisniti med kožo in meso ribe, ne da bi ga raztrgali ali raztrgali, kot se to lahko zgodi pri uporabi običajnega kuhinjskega noža ali noža za kruh.

Nož za lososa je odličen tudi za rezanje zelo tankih rezin dimljenega lososa, saj struktura rezila preprečuje, da bi se surova riba prijela.

Kako najlažje olupiti lososa?

Kožo lososa lahko spečete v vroči ponvi, da postane hrustljava in je okusna, če pa morate lososa filirati, uporabite spodnja navodila:

  • Lososu odstranite kosti. Trgovci z ribami lososa pred prodajo običajno razrežejo na koščke in izkoščičijo, vendar se prepričajte, da v lososu ni koščic, in ga še enkrat preverite. Če lososa položite na rob sklede, bodo kosti vidne in jih boste lahko preprosto odstranili.
  • Lososa položite s kožo navzdol na desko za rezanje
  • Med kožo in mesom naredite manjši rez, med kožo in meso pa vstavite nož za lososa ali drug oster nož. Ribo trdno držite za kožo, nož nagnite navzdol proti koži in ga počasi potisnite med kožo in meso.
  • Obrnite nož tako, da je vzporeden z desko za rezanje, in z eno roko tesno držite kožo lososa, z drugo pa žagajte lososovo meso v nasprotni smeri, tako da ločite kožo od mesa lososa. Pazite, da ne zarežete pregloboko v meso, tako da nož držite vzporedno z desko za rezanje in čim bližje koži.

Noži za lososa so odlični kuhinjski pomočniki in če so visokokakovostni, vam bodo služili dolga leta. Narejeni so iz vrhunskega nerjavečega jekla in ostanejo dolgo časa ostri in brez rje. Na spletni strani Kulina boste našli vrhunske nože za lososa priznanih blagovnih znamk, kot sta Zwilling in Wüsthof.

Kako skrbeti za nož za lososa?

Kuhinjski noži so precejšnja naložba, zato če želite, da vam nož za lososa služi dolgo, upoštevajte ta preprosta pravila za čiščenje in shranjevanje nožev:

  • noži so pogosto primerni za pomivanje v pomivalnem stroju, vendar priporočamo, da nož očistite ročno, saj lahko čistila za pomivanje v pomivalnem stroju poškodujejo površino jeklenega rezila
  • če ima nož lesen ročaj, ga ne dajte v pomivalni stroj
  • lesene ročaje redno mažite z lanenim oljem ali čebeljim voskom, da se ne izsušijo
  • nož za lososa shranjujte ločeno (če je mogoče, uporabite etui za nože)
  • redno ostrite nož