seti čajnih žličk

9 items total
Žlica za espresso NUOVA, set 6 kosov, WMF
17,90 € –24 %
Žlica za espresso NUOVA, set 6 kosov, WMF
Na zalogi na spletu (14 pcs)
13,60 €
WM1291386040
Set žličk za kavo NUOVA, 6 kosov, WMF
22 € –20 %
Set žličk za kavo NUOVA, 6 kosov, WMF
Na zalogi na spletu (6 pcs)
17,60 €
WM1291746046
Čajna žlička NUOVA, set 6 kosov, WMF
19 € –20 %
Čajna žlička NUOVA, set 6 kosov, WMF
Na zalogi na spletu (10 pcs)
15,20 €
WM1291656046
Dolga žlica za pijačo DINNER, set 6 kosov, Zwilling
26 € –20 %
20,80 €
ZW07150313
Žlica za espresso STELLA, set 4 kosov, Blomus
34,63 € –20 %
27,70 €
BM63953
Žlica za jajce NUOVA, set 6 kosov, WMF
19,80 € –20 %
Žlica za jajce NUOVA, set 6 kosov, WMF
Na zalogi na spletu (4 pcs)
15,84 €
WM1291466040
Žlica za espresso DINNER, set 6 kosov, Zwilling
17 € –20 %
13,60 €
ZW07150247
Žlička za kavo BIG LOVE, set 4 kosov, 10 cm, srebrna, Alessi
30 €
ALAMMI08SET

SklopiČajna žlička - obvezna oprema za vsako jedilnico

Kaj so čajne žličke in za kaj se uporabljajo?

Čajne žličke so posebna vrsta majhnih žličk, ki so namenjene mešanju in uživanju vročih napitkov, kot sta čaj in kava. Uporabljajo se tudi za merjenje majhnih količin sestavin pri kuhanju ali peki ter za dodajanje sladkorja ali drugih sladil v pijače in uživanje sladoleda ali drugih vrst sladic.

Čajne žličke (običajno se prodajajo v kompletih po 6 ali 12 kosov) so običajno namenjene za 2,5 do 5 mililitrov tekočine in so manjše od desertnih žličk. Običajno so izdelani iz trpežnih materialov in so na voljo v srebrni, zlati ali črni barvi.

Poleg glavne uporabe za mešanje in srkanje vročih napitkov so kompleti čajnih žličk uporabni tudi za številna druga opravila v kuhinji, kot so merjenje majhnih količin sestavin ( čajna žlička je merilo, ki se pogosto uporablja v kuharskih knjigah, receptih itd.), dodajanje sestavin v jedi ali uživanje majhnih obrokov jedi, kot so sladice ali predjedi.

Če ste ljubitelj pitja čaja, si oglejte tudi naš nakupovalni vodič, v katerem boste našli več dodatkov in nasvetov, povezanih s čajem.

Je čajna žlička enaka žlički za espresso?

Ne, žlička za espresso po prostornini ni enaka čajna žlička . Žlička za espresso je običajno manjša in vsebuje približno 3-5 mililitrov tekočine, čajna žlička pa približno 5 mililitrov.

Žlice za espresso so namenjene uporabi s skodelicami za espresso, ki so manjše od običajnih skodelic za kavo in imajo prostornino približno 60 mililitrov. čajna žlička se običajno uporablja za mešanje sladkorja ali mleka v navadno skodelico kave ali čaja, ki ima večjo prostornino kot skodelica espressa.

Pomembno je opozoriti, da se natančna prostornina žlice lahko spreminja glede na njeno obliko in velikost, zato je vedno dobro izmeriti dejansko prostornino žlice, če so potrebne natančne meritve.

Katere so druge vrste kompletov jedilnega pribora?

Ne glede na vrsto hrane, ki jo jemo, ali naše zahteve vedno uporabljamo jedilni pribor. Vsak kos jedilnega pribora je zasnovan tako, da opravlja določeno funkcijo. Številne vrste jedilnega pribora se prodajajo v kompletih (saj le redko kupimo eno samo vilico ali nož), na spletni strani Kulina pa lahko najdete elegantne komplete jedilnega pribora, komplete desertnih vilic, komplete za serviranje solate in komplete pribora za steake.

Kakšna je razlika med žlicami in čajnimi žličkami?

čajna žlička in žlica se razlikujeta po velikosti in namenu uporabe.

čajna žlička je majhna žlička, ki se pogosto uporablja za mešanje in srkanje vročih napitkov, kot sta čaj in kava, ter za dodajanje majhnih količin snovi pri peki ali kuhanju.

Po drugi strani pa je žlica večja žlica, ki se uporablja pri kuhanju in peki za serviranje in merjenje sestavin. Prostornina žlice je približno 15 ml, torej je večja od čajna žlička.

Uporaba čajnih žličk in žlic se poleg razlike v velikosti razlikuje. Medtem ko se žlice uporabljajo za merjenje in serviranje večjih količin snovi pri kuhanju in peki, se čajne žličke običajno uporabljajo za mešanje in pripravo vročih napitkov ali za dodajanje majhnih količin sestavin.