Nasveti & triki
Kako pripraviti odlične palačinke
- Če ste prepričani, da boste palačinke nadevali s sladkim nadevom, lahko dodate eno jedilno žlico sladkorja. Upoštevajte pa, da bo takšno testo sicer hitreje porjavelo, a se bo hkrati tudi lažje prismodilo.
- Če se pripravljate na palačinke s slanim nadevom, jih lahko pripravite na slanem maslu, po želji pa lahko v testo dodate ščepec soli ali vanj vmešate zelišča.
- Palačinke lahko pripravite tudi na masti ali olju ali na ponvah proti prijemanju povsem brez maščobe. Ne pozabite pa, da jim maslo daje tisti pravi okus "french crepes".
- Uporabljajte prečiščeno maslo, saj se to v nasprotju z navadnim ne zažge.
- Pravijo, da prva palačinka nikoli ne uspe; se prismodi ali pa se strga, ko jo obračate. Pogosto je to posledica tega, da ponev ni dovolj segreta. Temu se lahko izognete tako, da pri prvem pečenju uporabite malo več maščobe. Potem pa bo palačinka preveč mastna, zato spet ne bo popolnoma idealna. Torej, zaradi prve palačinke si ne delajte skrbi. Če pa se trga tudi druga in je ne morete obrniti, potem je verjetno težava v gostoti testa, zato jo poskusite rešiti z dodajanjem jajca.
- Če imate radi zelo tanke palačinke, dodajte v testo malo več mleka, kot je navedeno v receptu.
- Če ste naredili več palačink, kot jih boste porabili, jih položite na krožnik, pustite, da se ohladijo, jih pokrijte in shranite v hladilniku. Tam bodo zdržale do 3 dni. Prav tako lahko zamrznete že pripravljene palačinke.