Japonski noži

70 items total
Japonski nož GOURMET, 17 cm, Wüsthof
Japonski nož GOURMET, 17 cm, Wüsthof
Na zalogi na spletu (>5 pcs)
85,49 €
WU1035046017
Japonski nož za meso GYUTOH 5000FCD, 16 cm, Miyabi
227 €
MB34681161
Japonski Santoku nož 5000MCD 67, 18 cm, javor, Miyabi
532 €
MB34404181
Japonski nož za narezovanje SUJIHIKI 5000MCD, 24 cm, Miyabi
502 €
MB34378241
Japonski nož Gyutoh 5000MCD, 24 cm, Miyabi
527 €
MB34373241
Japonski nož SANTOKU 5000FCD, 18 cm, Miyabi
253 €
MB34684181
Japonski nož SHOTOH 5000FCD, 9 cm, MIYABI
150 €
MB34680091
Kuharski nož CHEF MANMOSU, 23 cm, Dellinger
178 €
DNGRSXLKH108
Japonski nož za narezovanje SUJIHIKI 4000FC, 24 cm, Miyabi
198 €
MB33950241
Japonski nož RESIN FUTURE, 15 cm, rdeč, Dellinger
72,15 €
DNGRH192
Nož za zelenjavo NAKIRI, 17 cm, Dellinger
Nož za zelenjavo NAKIRI, 17 cm, Dellinger
Na zalogi na spletu (>5 pcs)
31,70 €
DNGRSXLPO2500200
Japonski nož SHOTOH 13 cm, rjava, Lion Sabatier
24,39 €
LS3502346
Japonski kuharski nož KANETSUGU MIYABI ISSHIN, 21 cm, Dellinger
61,84 €
DNGRSXL2005
Nož Nakiri GOURMET, 17 cm, Zwilling
Nož Nakiri GOURMET, 17 cm, Zwilling
Na zalogi na spletu (4 pcs)
67,82 €
ZW36129171
Japonski nož za zelenjavo SHOTOH 5000FCD, 13 cm, Miyabi
174 €
MB34680131
Japonski nož tanto RED SPIRIT, 21 cm, F.Dick
104 €
FDCK8175321
Japonski sekalni nož NAKIRI 4000FC, 17 cm, Miyabi
180 €
MB33952171
Japonski nož za zelenjavo SHOTOH 7000D, 13 cm, Miyabi
181 €
MB34542131
Kuharski nož BROWN CHEF KIRITSUKE, 20,5 cm, Dellinger
127 €
DNGRKH167
Japonski nož Gyutoh 5000FCD, 20 cm, Miyabi
Japonski nož Gyutoh 5000FCD, 20 cm, Miyabi
Na zalogi na spletu (>5 pcs)
253 €
MB34681201
Japonski nož NAKIRI 5000FCD, 17 cm, Miyabi
253 €
MB34685171
217235 kucharsky nuz sok cocobolo white damascus 21 cm hneda dellinger
Novo v
115 €
DNGRDCKBJCH8
Nož za zelenjavo SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS, 17 cm, Dellinger
115 €
DNGRKHOK7C
Japonski nož za meso GYUTOH 4000FC, 20 cm, Miyabi
180 €
MB33951201
Up
More products

Japonski noži: Združitev tradicije in natančnosti

Japonski noži so po vsem svetu cenjeni zaradi svoje izjemne ostrine, lahkotnosti in estetskega dizajna. Njihova izdelava izhaja iz dolge tradicije kovaške umetnosti, ki se je na Japonskem razvijala stoletja. Ti noži so zasnovani tako, da zagotavljajo maksimalno natančnost in učinkovitost pri rezanju, zaradi česar so nepogrešljivo orodje v vsaki kuhinji.

Preberite si tudi

Značilnosti japonskih nožev

  • Ostrina – zahvaljujoč uporabi trših jekel japonski noži dosegajo izjemno ostrino, ki omogoča natančno rezanje.
  • Lahkotnost – tanjše rezilo in ergonomska držala zagotavljajo enostavno rokovanje in manjšo utrujenost pri dolgotrajni uporabi.
  • Estetika – pogosto so izdelani iz damaščanskega jekla, ki deluje zelo stilsko, ali pa so okrašeni s tradicionalnimi japonskimi tehnikami kovanja, zaradi česar japonski noži niso le funkcionalna orodja, temveč tudi umetniška dela.

Vrhunske znamke japonskih nožev

Pri izbiri japonskega noža se je pomembno osredotočiti na uveljavljene znamke, ki združujejo tradicionalno obrt z modernimi tehnologijami:

  • Dellinger – ta znamka ponuja širok izbor nožev, ki jih navdihuje japonska kultura. Njihovi noži so visoko kakovostni, ostri in trpežni, idealni za profesionalne kuharje in ljubitelje kuhanja.
  • Miyabi – podjetje, ki združuje nemški inženiring z japonsko obrtniško spretnostjo. Noži Miyabi so znani po svoji izjemni ostrini, natančnosti in estetski dovršenosti.
  • Yaxell – japonski proizvajalec z dolgoletno tradicijo, katerega nože obožujejo profesionalni kuharji po vsem svetu. Yaxell združuje tradicionalne kovaške tehnike s sodobnimi materiali, kar zagotavlja visoko kakovost in učinkovitost njihovih nožev.

Nasveti za izbiro japonskega noža

  • Vrsta noža – premislite, za kakšen namen boste nož najpogosteje uporabljali (npr. Santoku za univerzalno uporabo, Nakiri za rezanje zelenjave).
  • Material rezila – izberite nože iz kakovostnega jekla, ki zagotavlja dolgo življenjsko dobo in enostavno brušenje.
  • Ročaj – ergonomska oblika in kakovosten material ročaja zagotavljata udoben oprijem in varno uporabo.

Naložba v kakovosten japonski nož se izplača ne le z vidika funkcionalnosti, temveč tudi estetike in dolge življenjske dobe. S temi noži bo vsako kuhanje postalo užitek in vam omogočilo doseganje profesionalnih rezultatov v vaši kuhinji.