Kitajski kuharski nož GRAND GOURMET PC, 18,5 cm, WMF

Code: WM1880406032
Brand: WMF
120 €
Na zalogi na spletu (1 pcs)

Kitajski kuharski nož Grand Gourmet je idealen za pripravo mesa, rib in zelenjave na tradicionalni kitajski način. Po obliki spominja na sekač za meso, vendar je debelina hrbtne strani rezila polovična (2 mm). Ni tako primeren za košnjo.

Detailed information

Product detailed description

Kitajski kuharski nož Grand Gourmet je idealen za pripravo mesa, rib in zelenjave na tradicionalni kitajski način. Po obliki spominja na sekač za meso, vendar je debelina hrbtne strani rezila polovična (2 mm). Ni tako primeren za košnjo.

Serija Grand Gourmet

 • Prefinjeno oblikovanje, ki združuje izkušnje in visoko funkcionalnost
 • Noži so izdelani iz posebnega visokokakovostnega jedilnega jekla
 • Kovani iz enega kosa jekla
 • Ergonomski ročaji iz mat nerjavečega jekla Cromargan® za udoben oprijem
 • Inovativno bistveno ostrejše rezilo
 • Izdelano s tehnologijo Performance Cut za izjemno in dolgotrajno ostrino
 • Trdota približno 55-57 HRC po Rockwellovi lestvici
 • Pokroviteljstvo za varno ravnanje
 • Brez para, za popolno higieno in enostavno čiščenje
 • Laserski nadzor rezila
 • Enostavno čiščenje, priporočljivo ročno pranje
 • Izdelek je prejel številne mednarodno priznane nagrade za oblikovanje

Serija Grand Gourmet navdušuje s prefinjenim dizajnom in visoko funkcionalnostjo. Rezila nožev so narejena iz posebnega visokokakovostnega nožarskega jekla. Pri njihovi izdelavi sta združena tradicionalno kovaštvo in najnovejša tehnologija izdelave Performance Cut. Rezultat so zelo ostri noži, odporni proti poškodbam in zlomom, ki svojo ostrino ohranijo izjemno dolgo. Življenjska doba nožev je celo dvakrat daljša, kot zahtevajo standardi.

Noži Grand Gourmet predstavljajo novo dimenzijo rezanja. Neuničljivi ročaji iz matiranega nerjavečega jekla Cromargan® dajejo razkošen vtis. Zasnovani so bili z upoštevanjem ergonomije, zato se odlično prilegajo v roko. Brezhibna izdelava z gladkim prehodom med ročajem in ščitnikom zagotavlja optimalno higieno. Nože je enostavno očistiti, le sperite jih pod tekočo vodo. Zaradi privlačne embalaže so tudi odlično darilo.

Uporabljene tehnologije in materiali

Noži so izdelani iz posebnega visokokakovostnega nožarskega jekla, ki je drobnozrnato, trdo in manj dovzetno za korozijo. Poleg tega je zaradi ravnega reza zelo odporen proti poškodbam ali zlomom, hkrati pa ohranja odlično zmogljivost rezanja. Njegove lastnosti se za izdelavo nožev še izboljšajo s kovanjem, ki homogenizira in zgosti njegovo strukturo.

Tehnologija Special Performance Cut združuje prednosti tradicionalnega kovanja s prednostmi sodobnih proizvodnih postopkov. Rezultat je odličen rob. Za odlično kakovost nožev je ključnega pomena tudi natančno ostrenje pod stalnim kotom. Noži so tako ostri prav zaradi ravnega reza.

Varovalo je integrirano kot del rezila iz enega kosa jekla. Zagotavlja pravilno porazdelitev teže, ščiti prste pred zdrsom na rezilu in zagotavlja natančen nadzor nad nožem.

Ergonomski ročaj je izdelan iz visokokakovostnega mat nerjavečega jekla Cromargan®, ki vsebuje 72 % jekla, 18 % kroma in 10 % niklja. Gre za trpežen material iz nerjavnega jekla, ki je odporen na živilske kisline. Enostavno čiščenje.

Vzdrževanje nožev WMF

Noži Grand Gourmet niso primerni za pomivanje v pomivalnem stroju. Za tako kakovostne nože je priporočljivo le ročno pranje pod tekočo vodo, ki je do nožev nežnejše in tudi veliko hitrejše.

Brušenje nožev WMF

Vsak nož je treba občasno naostriti, najbolje pa je, da ga po vsaki uporabi naostrite z brusilnikom. Za brušenje nožev Grand Gourmet priporočamo brusilne kamne (brušiti jih je treba pod kotom 13°) ali WMF.

Additional parameters

Category: Kuharski noži
Weight: 0.59 kg
Vrsta izdelka: Kuhinjski nož
Kolekcija: WMF Grand Gourmet
Margin: D
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

KULINA | WMF Knives Grand Gourmet: performance and design

KULINA | WMF Performance Cut Knives

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: