Kuharski noži

17 items total
Kuharski nož CLASSIC, 16 cm, Wüsthof
106 € –14 %
Kuharski nož CLASSIC, 16 cm, Wüsthof
Na zalogi na spletu (1 pcs)
91 €
WU1030130116
Kuharski nož GERMAN PAKKA WOOD, 20 cm, rjav, Dellinger
40,86 €
DNGRXZB2SC8
Kuharski nož CLASSIC IKON, 20 cm, Wüsthof
158 €
WU459620
Kuharski nož CLASSIC, 18 cm, Wüsthof
Kuharski nož CLASSIC, 18 cm, Wüsthof
Na zalogi na spletu (1 pcs)
122,10 €
WU458218
Kuharski nož CLASSIC, 23 cm, Wüsthof
Kuharski nož CLASSIC, 23 cm, Wüsthof
Na zalogi na spletu (2 pcs)
174 €
WU1030130123
Kuharski nož FOUR STAR, 20 cm, Zwilling
118,90 € –39 %
Kuharski nož FOUR STAR, 20 cm, Zwilling
Na zalogi na spletu (1 pcs)
72 €
ZW31071201
Kuharski nož GOURMET, 16 cm, Wüsthof
Kuharski nož GOURMET, 16 cm, Wüsthof
Na zalogi na spletu (3 pcs)
71 €
WU1035044816
Kuharski nož GOURMET, 18 cm, Wüsthof
Kuharski nož GOURMET, 18 cm, Wüsthof
Na zalogi na spletu (1 pcs)
74 €
WU1035044818
Kuharski nož GOURMET, 20 cm, Wüsthof
Kuharski nož GOURMET, 20 cm, Wüsthof
Na zalogi na spletu (3 pcs)
83 €
WU456220
Kuharski nož GOURMET, 23 cm, Wüsthof
Kuharski nož GOURMET, 23 cm, Wüsthof
Na zalogi na spletu (2 pcs)
79 €
WU456223
Kuharski nož NOW S, 20 cm, rdeč, Zwilling
41 €
ZW53081201
Kuharski nož PERFORMER, 16 cm, Wüsthof
Kuharski nož PERFORMER, 16 cm, Wüsthof
Na zalogi na spletu (2 pcs)
235 €
WU1061200116
Kuharski nož PERFORMER, 20 cm, Wüsthof
Kuharski nož PERFORMER, 20 cm, Wüsthof
Na zalogi na spletu (2 pcs)
275 €
WU1061200120
Kuharski nož PROFESSIONAL "S", 16 cm, Zwilling
107 € –12 %
94 €
ZW31021161
Kuharski nož PROFESSIONAL "S", 26 cm, Zwilling
138 € –31 %
95 €
ZW31021261
Kuharski nož GOURMET, 14 cm, nazobčano rezilo, Zwilling
52,80 €
ZW36121141
Kuharski nož TWIN CUISINE, Zwilling
164 € –18 %
Kuharski nož TWIN CUISINE, Zwilling
Na zalogi na spletu (2 pcs)
134 €
ZW30341201

Kuharski noži - nož, ki ga potrebuje vsaka kuhinja

Kaj je kuharski - Chef nož?

Kuharski nož je zelo vsestranski kuhinjski nož, ki se uporablja za številne kulinarične naloge (za rezanje mesa, narezovanje in drobljenje zelenjave) in je eden od treh nožev, ki bi morali biti v vsaki kuhinji in pri roki vsakega kuharja (oglejte si naš celoten vodnik za kuhinjske nože in preverite preostala dva noža, v katera morate vsekakor investirati).

Kuharski nož ima široko rezilo, ki se ukrivlja navzgor in tvori konico. Dolžina rezila je običajno 18-24 cm.

Kakšna je razlika med Chef in nožem Santoku?

Domači kuharji in profesionalni mojstri kuhinje uporabljajo oba, Santoku in Chef nože za različne naloge rezanja. Kakšne so osnovne razlike med tema dvema vrstama nožev? Kuharski noži imajo daljša rezila, njihovo rezilo pa je dvostransko, v primerjavi z noži Santoku, ki so običajno enostranski. Zaradi oblike rezila Chef noža se rezilo pomika naprej, pri nožu Santoku pa režete z enim samim rezom navzdol.

Za kaj se uporablja kuharski nož?

Zakrivljeno rezilo Chef noža omogoča "nihajoče" rezanja, zaradi česar je skupaj s širokim rezilom Chef nož idealno orodje za:

  • sekljanje in rezanje velike količine zelenjave naenkrat
  • rezanje, narezovanje in razkosavanje mesa
  • rezanje sira
  • rezanje, sekljanje ali drobljenje sadja in oreščkov

V Kulini boste našli kakovostne kuharske nože zanesljivih blagovnih znamk, ki so odporni na obrabo in poškodbe. Preverite nože Wusthof, Zwilling ali WMF. Oglejte si tudi naše najbolj prodajane Chef nože tukaj.

Kako nabrusiti kuharski nož?

Če kuhinjski nož uporabljate vsak dan, ga morate pogosto ostriti - vsaj vsaka dva tedna z ostrilcem za nože. Najboljši način za ostrenje Chef noža je z brusnim kamnom, s katerim ga je treba ostriti pod kotom 15-20° na obeh straneh ali z jekleno palico. Svoj nož lahko odnesete tudi k strokovnjaku.

Kako skrbeti za nož Santoku?

Kakovostni kuharski noži so pomembna naložba, zato če želite, da bodo vaši noži rezali dolgo, upoštevajte ta preprosta pravila za čiščenje in shranjevanje nožev:

  • noži so pogosto primerni za pomivanje v pomivalnem stroju, vendar vam priporočamo, da nož očistite ročno, saj lahko čistila za pomivanje v pomivalnem stroju poškodujejo površino jeklenega rezila
  • če ima nož lesen ročaj, ga ne postavljajte v pomivalni stroj
  • da se leseni ročaji ne izsušijo, jih redno mažite z lanenim oljem ali čebeljim voskom
  • nože shranjujte ločeno, da se rezila ne bi otopila. Uporabite bloke za nože ali etui za nože
  • redno ostrite svoj nož