Lonci za peko

40 items total
212947 cra2210xl
359 €
RUFCRA2210XL
Nizka kozica CON CUORE, 24 cm, srebrna, baker, Ruffoni
365 €
RUFCRB2408XL
Nizka kozica za enolončnice CON CUORE, 28 cm, srebrna, baker, Ruffoni
451 €
RUFCRB2809XL
Casserole kozica CON CUORE, 18 cm, srebrna, baker, Ruffoni
283 €
RUFCRA1807XL
Nizka casserole kozica ORIGINAL PROFI, 20 cm, srebrna, iz nerjavečega jekla, Fissler FS84139200000
Casserole kozica PRO, 20 cm, Zwilling
Casserole kozica PRO, 20 cm, Zwilling
Na zalogi na spletu (3 pcs)
106 €
ZW65122200
Visoka casserole kozica VISEO, 20 cm, srebrna, iz nerjavečega jekla, Fissler FS84117200010
Casserole kozica PICO, 12 cm, s pokrovom, Zwilling
31,18 €
ZW66652120
Casserole kozica CON CUORE, 24 cm, srebrna, baker, Ruffoni
464 €
RUFCRA2412XL
Casserole kozica PROFESSIONAL "S", 16 cm, s pokrovom, Zwilling
74,18 €
ZW71082160
Casserole kozica ORIGINAL-PROFI COLLECTION, 24 cm, 4,6 l, Fissler
200 €
FS84138240000
Casserole kozica SAN FRANCISCO, 16 cm, 1,4 l, Fissler
52,65 €
FS40123160000
Casserole kozica ALCHIMY 24 cm, srebrna, nerjaveče jeklo, de Buyer
215 €
DB3502405
Casserole kozica PRO, 16 cm, s pokrovom, Zwilling
93 €
ZW65122160
Casserole kozica ORIGINAL-PROFI COLLECTION, 20 cm, 2,6 l, Fissler
168 €
FS84138200000
Casserole kozica CONVIVIO, 24 cm, 5,4 l, nerjaveče jeklo, Alessi
160 €
ALDC10124
Lonec MAMI, 16 cm, nerjaveče jeklo, Alessi
120 €
ALSG10116
Nizka casserole kozica ORIGINAL PROFI, 24 cm, srebrna, iz nerjavečega jekla, Fissler FS84139240000
Casserole kozica PROFESSIONAL "S", 20 cm, s pokrovom, Zwilling
82,68 €
ZW71082200
Lonec s pokrovom Pico, 14 cm, Zwilling
Lonec s pokrovom Pico, 14 cm, Zwilling
Na zalogi na spletu (5 pcs)
38,06 €
ZW66652140
Visoka casserole kozica VISEO, 24 cm, srebrna, iz nerjavečega jekla, Fissler FS84117240010
Up
More products

Lonci za pečenje - majhni, a nepogrešljivi lonci za vsako kuhinjo

Kaj so lonci za pečenje?

Lonci za pečenje so nizki lonci, ki jih običajno lahko uporabljate tako na štedilniku kot v pečici. So širši kot visoki in imajo običajno pokrov ter dva majhna ročaja. Pogosto jih imenujemo tudi nizka posoda, pekač, francoska pečica ali nizozemska pečica.

Za kaj uporabljate lonec za peko?

Lonci za pečenje so zelo vsestranski in so obvezen del vsake kuhinje. Uporabljate jih lahko za:

  • kuhanje juh, enolončnic, pečenk, omak
  • kuhanje jedi iz enega lonca v pečici
  • segrevanje majhnih obrokov hrane
  • priprava hrane za eno ali dve osebi

Katero posodo za pečenje izbrati?

Na spletni strani Kulina vam ponujamo široko paleto nizkih loncev iz različnih materialov, ki jih izdelujejo zanesljive blagovne znamke in so namenjeni različnim stilom notranjosti. Če ne veste, katero posodo izbrati, preberite naš končni nakupovalni vodnik o loncih tukaj in preverite naše posode iz WMF, Zwilling, Tefal ali Smeg.

Naš nasvet: Če iščete majhne nizke lonce, si oglejte kolekcijo Mini s WMF, v kateri so nizki lonci izdelani iz visokokakovostnega in zelo trpežnega kromargana® (nerjavno jeklo 18/10) ter opremljeni z univerzalnim podstavkom TransTherm®, primernim za vse vrste štedilnikov. Visok sijaj pa bo vaši kuhinji zagotovo dodal nekaj elegance!

Kako poskrbeti za svoje lončke?

Ali veste, da večina ljudi kupi nove lonce le dvakrat ali trikrat v življenju? Včasih smo nagnjeni k temu, da avto kupujemo pogosteje kot lonce! Zato je vredno vlagati v kakovostne lonce in uživati v njihovi funkcionalnosti še leta in vsakič, ko kuhate. Če vlagate denar v visokokakovostno posodo, morate poskrbeti tudi za ustrezno nego posode. Kako poskrbeti za svoje lončke?

  • pred prvo uporabo vedno preberite navodila proizvajalca in poskrbite, da loncev ne boste dali v pomivalni stroj, če to ni priporočljivo,
  • ne uporabljajte kovinskih pripomočkov, ki lahko opraskajo površino loncev, temveč lesene ali silikonske kuhinjske pripomočke,
  • umazanih loncev ne puščajte čez noč ali jih dolgo namakajte (zlasti loncev iz nerjavečega jekla),
  • če se želite znebiti madežev na površini loncev iz nerjavečega jekla, jih očistite s sredstvom za čiščenje nerjavečega jekla,
  • ne čistite loncev s keramično prevleko z jekleno volno,
  • železne lonce očistite takoj po uporabi in ne uporabljajte mila, ker je kovina porozna in lahko absorbira okus kemikalij,
  • izogibajte se temperaturnemu šoku, ne postavljajte vročih loncev v hladno vodo itd,
  • v litoželezni posodi ne kuhajte kislih živil (kot je paradižnik),
  • prevlečenih loncev in ponev ne zlagajte enega na drugega, saj lahko to povzroči praske in odkruške. Obesite jih na kljuke ali jih postavite na stran.