Lonci

1 items total
Lonec za juho MAMI, 20 cm, nerjaveče jeklo, Alessi
175 €
ALSG10020

Lonci in lonci za juho - nujna oprema v vsaki kuhinji

Lonci in lonci za juhe so osnovna kuhinjska oprema. So tudi ena od prvih stvari, ki jih morate kupiti, če se selite od staršev, če s partnerjem kupujete novo hišo ali če se selite v popolnoma novo stanovanje s popolnoma novo kuhinjo, v kateri bi bil vaš stari komplet loncev videti... neprimeren. In ali veste, da večina ljudi kupi komplet loncev le dvakrat ali trikrat v življenju? Včasih se tudi zgodi, da pogosteje kupimo avto! Zato je treba lonce obravnavati kot pravo naložbo, saj če se odločite za nakup kakovostnega lonca, boste lahko v njegovi funkcionalnosti in dizajnu uživali celo večnost, če pa ne veste, katere lonce dejansko potrebujete ali kakšen material izbrati, potem si preberite naš celoten nakupovalni vodnik o loncih tukaj. Preverite lahko tudi naše najbolje prodajane lonce tukaj.

Za kaj potrebujete lonec za juho?

Zelo veliki in globoki lonci so zelo vsestranski in se lahko uporabljajo za:

  • kuhanje juh, ričeta, itd.
  • kuhanje velikih količin testenin
  • kuhanje morskih sadežev
  • pripravo enolončnic
  • vretje vode

V Kulini vam nudimo široko ponudbo loncev - zelo globoke lonce, široke lonce in manjše casserole lonce, ki so izdelani iz različnih materialov zanesljivih blagovnih znamk in so namenjeni različnim stilom interierja. Če ne veste, kateri lonec izbrati, si tukaj preberite naš popolni nakupovalni vodnik po loncih in preverite, katere modele loncev blagovnih znamk Fissler, Zwilling ali Eva Solo imamo v ponudbi.

Kako skrbeti za svoje lonce?

Ali veste, da večina ljudi kupi komplet loncev le dvakrat ali trikrat v svojem življenju? Včasih pogosteje kupimo nov avto kot lonce! Zato je vredno vlagati v kakovostne lonce in uživati v njihovi funkcionalnosti še leta, če radi kuhate. In če vlagate denar v kakovostno posodo, morate poskrbeti tudi za ustrezno skrb za svoje lonce. Kako poskrbeti za svoje lonce?

  • pred prvo uporabo vedno preberite navodila proizvajalca in poskrbite, da loncev ne boste dali v pomivalni stroj, če to ni priporočeno,
  • ne uporabljajte kovinskih pripomočkov, ki lahko opraskajo površino loncev, temveč lesene ali silikonske kuhinjske pripomočke,
  • izogibajte se puščanju umazanih loncev čez noč ali daljšemu namakanju (zlasti loncev iz nerjavečega jekla),
  • če se želite znebiti madežev na površini loncev iz nerjavečega jekla, jih očistite s sredstvom za čiščenje nerjavečega jekla,
  • loncev s keramično prevleko ne čistite z jekleno gobico,
  • železne lonce očistite takoj po uporabi in ne uporabljajte čistil, ker je kovina porozna in lahko absorbira okus kemikalij,
  • izogibajte se temperaturnemu šoku, ne postavljajte vročih loncev v hladno vodo, etc.,
  • v litoželezni posodi ne kuhajte kislih živil (kot je paradižnik),
  • prevlečenih loncev in ponev ne zlagajte enega na drugega, saj to lahko povzroči praske in odkruške. Obesite jih na kljuke ali jih postavite na stran.