odpocet
3 dnevi
0 urah
10 minutah
52 sekundah

Ponve za žar

Prikaži filtre
Prikaži filtre
Razvrsti po
2 izdelki skupaj
Črna Počisti filtre
Ponev za žar CENIT, 28 cm, Fissler
Ponev za žar CENIT, 28 cm, Fissler
Na zalogi na spletu 1 pcs
100 €
FS45601281000
Zunanja žar ponev GP35, 35 cm, dva ročaja, lito železo, Petromax
68 €
PET730768

Žar ponve

Žar ponve so zasnovane tako, da pričarajo izkušnjo žara naravnost v vašo kuhinjo. Zaradi značilnih reber na dnu ponve dobijo jedi značilne žar črte, ki niso le estetsko privlačne, temveč tudi pomagajo odvajati odvečno maščobo in sokove, kar pripomore k bolj zdravemu kuhanju. Te ponve so idealne za pripravo sočnih zrezkov, hrustljave zelenjave ali popolno pečenih rib.

Materiali žar ponev

Pri izbiri ponve za žar je pomembno upoštevati material, iz katerega je izdelana:

  • Litoželezne ponve za žar – odlikuje jih sposobnost enakomerne porazdelitve in ohranjanja toplote, kar je ključnega pomena za doseganje popolnih rezultatov pri peki na žaru. So robustne in trpežne, vendar zahtevajo redno vzdrževanje, kot je na primer žarjenje, da ohranijo svoje lastnosti proti prijemanju.
  • Jeklene ponve za žar – se hitro segrejejo in so lažje od litoželeznih ponv. Primerne so za visokotemperaturno kuhanje in ob pravilni negi pridobijo naravno lastnost proti prijemanju.
  • Aluminijaste ponve za žar – pogosto imajo premaz proti prijemanju in se hitro odzivajo na spremembe temperature. So lahke in enostavne za uporabo, vendar je treba paziti, da zaščitite površino pred praskami.
  • Titanove ponve za žar – združujejo lahkotnost aluminija z vzdržljivostjo titana. Ponujajo odlične lastnosti proti prijemanju in dolgo življenjsko dobo, zaradi česar so odlična naložba za zahtevne kuharje.

Nasveti za uporabo ponve za žar

Da bo vaše pečenje na žaru kar se da učinkovito, priporočamo, da upoštevate naslednje nasvete:

  • Predgrevanje ponve – pred dodajanjem živil vedno temeljito segrejte ponev. To bo zagotovilo enakomerno pečenje in lepe črte žara na jedeh.
  • Minimalna količina olja – živila premažite s tankim slojem olja s kuhinjskim čopičem. S tem boste preprečili prijemanje in dosegli hrustljavo površino.
  • Ne dotikajte se jedi prezgodaj – pustite živila na ponvi nekaj minut pri miru, da se oblikujejo izrazite grill črte in se jed zlahka loči od površine.
  • Čiščenje ponve – po ohlajanju ponev operite s toplo vodo in mehko gobico. Izogibajte se uporabi agresivnih čistil, ki bi lahko poškodovali površino ponve.

Priporočene znamke grill ponv

Če hrepenite po resnično kakovostni ponvi za žar, se zanesite na te blagovne znamke:

  • de Buyer – francoska blagovna znamka z dolgoletno tradicijo, znana po svojih visokokakovostnih jeklenih ponvah, ki so idealne za profesionalne kot tudi domače kuharje.
  • WOLL – nemški proizvajalec, specializiran za titanove ponve s premazom proti prijemanju, ki združujejo vzdržljivost in enostavno vzdrževanje.
  • Petromax – blagovna znamka, znana po svojih litoželeznih ponvah, ki so robustne in odlično zadržujejo toploto, kar je idealno za peko na žaru.
  • WMF – ponuja nerjaveče ponve za žar z modernim dizajnom in izjemno funkcionalnostjo.

Naš nasvet
Preberite si tudi
->
pánev na steaky
Ponev za meso? Samo jeklena.
Za pripravo popolnega sočnega zrezka niso potrebne samo spretnosti, temveč tudi prava posoda. Za ljubitelje mesa so jeklene ponve prava izbira! So namreč trpežne, vsestranske in odlično prevajajo toploto.