Santoku noži

48 items total
Santoku nož CLASSIC COLOUR, 17 cm, koralna breskev, Wüsthof
143 €
WU1061731517
Santoku nož CLASSIC COLOUR, 17 cm, okusen sumak, Wüsthof
143 €
WU1061731717
Santoku nož CLASSIC COLOUR, 17 cm, roza himalajska sol, Wüsthof
143 €
WU1061731617
Santoku nož CLASSIC COLOUR, 17 cm, žametna ostriga, Wüsthof
143 €
WU1061731317
Santoku nož COMFORT K2213644, 12,5 cm, nerjaveče jeklo, Tefal
15 €
TEFK2213644
Santoku nož FRESH KITCHEN K1220104, 12 cm, Tefal
20 €
TEFK1220104
Santoku nož GO FOR GOLD, 18 cm, F.DICK
134 € –13 %
Santoku nož GO FOR GOLD, 18 cm, F.DICK
Na zalogi na spletu (1 pcs)
116 €
FDCK8144218K80
Santoku nož ICE FORCE K2320614, 18 cm, nerjaveče jeklo, Tefal
21,99 € –9 %
20 €
TEFK2320614
Santoku nož IDÉAL, 18 cm, medeninaste zakovice, črna, Lion Sabatier LS714780
Santoku nož INGENIO K1530414, 13 cm, keramika, Tefal
31,49 €
TEFK1530414
Santoku nož KANETSUNE TSUCHIME, 16 cm, rjava, Dellinger
58,99 € –16 %
49,04 €
DNGRKC952
Santoku nož NORDIC KITCHEN, 18 cm, Eva Solo
229,95 € –28 %
164,30 €
ES515402
Santoku nož PREMIER PLUS PATRIOT, 18 cm, iz nerjavečega jekla, F.DICK FDCK8144218K81
Santoku nož RESIN FUTURE, 17 cm, rdeča, Dellinger
122,66 €
DNGRH191
Santoku nož SAVEUR, 18 cm, medeninaste zakovice, rjava, Lion Sabatier LS834784
Japonski kuharski nož NAKIRI OKAMI, 17 cm, Dellinger
83,99 € –5 %
79 €
DNGRSXLKHAUS7NA
Nož Santoku KANETSUGU MIYABI ISSHIN, 18 cm, Dellinger
56,99 €
DNGRSXL2003
Nož Santoku SAMURAI PROFESSIONAL DAMASCUS, 13 cm, Dellinger
70,99 € –5 %
67 €
DNGRSXLKHP5
Up
More products

Noži Santoku - eden najbolj univerzalnih nožev v vaši kuhinji

Kaj je nož Santoku?

Nož santoku je zelo vsestranski nož srednje velikosti, ki se lahko uporablja za številna kulinarična opravila. Nož izvira iz Japonske in ima široko rezilo brez konice, vendar z dolgo hrbtno stranjo, ki je ukrivljena navzdol in se stika s sprednjim rezilom z ravnim robom. Dolg je od 12 do 20 cm, nima vzglavnika, ima uravnoteženo težo in je lahek za držanje.

Kakšna je razlika med nožem Santoku in kuharskim nožem?

Domači kuharji in profesionalni kuharji uporabljajo nože santoku in kuharske nože za različne naloge rezanja. Kakšne so razlike med tema dvema vrstama nožev? Noži Santoku imajo krajše rezilo kot kuharski noži, njihovo rezilo pa je navadno enostransko v nasprotju z dvostranskimi kuharskimi noži. Ker nima konice, omogoča rezanje z enim samim rezom navzdol, medtem ko morate pri kuhinjskem nožu rezilo pomikati naprej. Če vam je ljubši način rezanja s kolebanjem, izberite kuharski nož, za hitrejše in učinkovitejše rezanje pa nož Santoku.

Za kaj se uporablja nož Santoku?

"Santoku" lahko prevedemo kot "tri vrline" ali "tri načine uporabe", ki so sekljanje, rezanje na kocke in mletje. Omogoča rezanje zelo tankih rezin hrane, zaradi česar so jedi videti lepo in estetsko. Nož Santoku lahko uporabite za:

  • razrez mesa
  • rezanje šunke ali sira
  • rezanje, sekljanje ali drobljenje sadja, zelenjave in oreščkov
  • mletje zelišč
  • ustvarjanje drobnih rezin

Na spletni strani Kulina boste našli kakovostne nože Santoku zanesljivih blagovnih znamk, ki so odporni na obrabo. Nože preverite tako, da Dellinger ali Forged ali Zwilling ali pa najprej preberite naš končni vodnik za nakup noža. Tukaj si lahko ogledate tudi naše najbolje prodajane nože Santoku.

Kako nabrusiti nož Santoku?

Če nož Santoku uporabljate vsak dan, ga morate ostriti pogosto - vsaj vsaka dva tedna. Najboljši način ostrenja noža Santoku je z brusnim kamnom. Nož brusite kot običajen nož - pod kotom 20 stopinj proti brusilnemu kamnu, če ima nož rob granton, pa pod kotom 15 stopinj. Nož lahko odnesete tudi k strokovnjaku.

Kako skrbeti za nož Santoku?

Noži Santoku so precejšnja naložba, zato, če želite, da bo vaš nož Santoku služil dolgo, upoštevajte ta preprosta pravila za čiščenje in shranjevanje nožev:

  • noži so pogosto primerni za pomivanje v pomivalnem stroju, vendar priporočamo, da nož očistite ročno, saj lahko čistila za pomivanje v pomivalnem stroju poškodujejo površino jeklenega rezila
  • če ima nož lesen ročaj, ga ne dajte v pomivalni stroj
  • lesene ročaje redno mažite z lanenim oljem ali čebeljim voskom, da se ne izsušijo
  • nože shranjujte ločeno, da se rezila ne bi potujila. Uporabite blok za nože ali etui za nože
  • redno ostrite nož