Univerzalne ponve za cvrtje

61 items total
Ponev za cvrtje MINERAL B ELEMENT, 28 cm, jeklo, de Buyer
83,53 € –35 %
54 €
DB561028
Ponev za cvrtje MINERAL B ELEMENT PRO, 28 cm, jeklo, de Buyer
98,90 €
DB568028
Ponev za praženje PROFIRESIST, 28 cm, WMF
139 € –12 %
Ponev za praženje PROFIRESIST, 28 cm, WMF
Na zalogi na spletu (25 pcs)
121 €
WM1756486411
Ponev SIMPLE COOK, 28 cm, premaz proti prijemanju izboljšan s titanom, Tefal TEFB5560653
Ponev z nelepljivim premazom FERRARA, 28 cm, Ballarini
70,99 € –43 %
40 €
BAL1000965
Ponev za cvrtje INOCUIVRE, 28 cm, bakrena, de Buyer
410,59 € –41 %
239,30 €
DB646528
Univerzalna ponev LA LYONNAISE, 28 cm, jeklo, de Buyer
35,88 € –26 %
26,30 €
DB502028
Ponev ALCHIMY LOQY, 28 cm, srebrna, iz nerjavečega jekla, de Buyer
161,99 €
DB366328
Ponev HONEYCOMB, 28 cm, srebrna, Eva Solo
124,95 € –20 %
Ponev HONEYCOMB, 28 cm, srebrna, Eva Solo
Na zalogi na spletu (8 pcs)
99 €
ES203328
Ponev MINERAL B LOQY, 28 cm, srebrna, jeklena, de Buyer
Outlet
105,99 € –10 %
95,39 €
DB566428
Ponev z nelepljivim premazom COOK EAT B9220604, 28 cm, nerjaveče jeklo, Tefal TEFB9220604
Ponev z nelepljivim premazom ULTIMATE G2680672, 28 cm, Tefal
41 €
TEFG2680672
Set ponev CENIT RED, set 2, rdeča, aluminij, Fissler
119 €
FS45304021000
Set ponev PERMADUR INSPIRE, 24 cm/28 cm, z obračalko, WMF
115 € –13 %
99 €
WM546034021
Univerzalna ponev CERATAL CLASSIC, 28 cm, bež, aluminij, Fissler
109 €
FS157220281000
Ponev z nelepljivim premazom ADAMANT CLASSIC, 28 cm, Fissler
107,90 €
FS157304281000
Ponev z nelepljivim premazom AFFINITY, 28 cm, de Buyer
229,41 € –18 %
187 €
DB371828
Up
More products

Ponve za cvrtje - katere so najboljše ponve za cvrtje?

Ponve za cvrtje so obvezen del vsake kuhinje. Najpogostejše vrste ponvic so aluminijaste, iz nerjavečega jekla, bakrene ali litoželezne ponve. Vsak material ima svoje značilnosti in prednosti, o katerih si lahko preberete spodaj ali na naš celoten vodnik za ponve tukaj. Preverite tudi naše najbolj prodajane ponve za cvrtje tukaj in si oglejte, kaj so izbrali drugi kupci.

Katere so najboljše ponve in za katero vrsto hrane so primerne?

  • ponve iz nerjavečega jekla: za skoraj vse vrste hrane, ki jo želite cvreti, pražiti ali peči, saj so praktično neuničljive, material pa omogoča izvrstno porazdelitev toplote
  • aluminijaste ponve so najboljše za peko posameznih kosov mesa, zrezkov, hamburgerjev ali cvrtje jajc. Aluminijaste ponve so lahke in zelo dobre s porazdelitvijo toplote, vendar ne pozabite, da toplote ne ohranjajo dobro, zato bo temperatura v vroči ponvi nihala, ko boste vanjo dodajali hrano
  • litoželezne ponve so najboljše za zrezke, pa tudi za cvrtje in peko različnih vrst hrane. Kljub temu ne smete pozabiti, da jih ne smete uporabljati za živila, kot so paradižnik in druge kisle sestavine, občutljive ribe, jajca ali lepljive sladice
  • bakrene ponve hitro se segrejejo in ohladijo, so lepega videza in odličen okras vsake kuhinje, popolne so za pripravo živil, ki zahtevajo stalno toploto in natančen nadzor temperature (za ribe, omake ali sladice, kot je karamela), vendar v njih ne smete uporabljati kislih sestavin, kot so limonin sok, vino ali paradižnik

Nakup prave ponve je odvisen tudi od tega, kakšno hrano običajno cvremo, kakšen štedilnik uporabljamo in za koliko ljudi običajno kuhamo.

Ali so nelepljive ponve dobre za cvrtje in zakaj jih profesionalni kuharji ne marajo?

Ponve z nelepljivo plastjo so zelo priročne in enostavne za uporabo, zato jih mnogi radi uporabljajo za vse vrste kulinaričnih opravil, vključno s cvrtjem, praženjem ali dušenjem. Kljub temu morate vedeti, da so običajno zelo občutljive in da lahko z uporabo napačnih kuhinjskih pripomočkov ali premočnih, abrazivnih kemikalij, zlahka uničite njihovo neprijemljivo površino. Zato jih profesionalni kuharji ne uporabljajo v profesionalnih kuhinjah ali restavracijah, kjer se ponve ves čas uporabljajo.

Kljub temu so ponve z nelepljivo prevleko odlično orodje za uporabo doma, kombinacija nerjavečega jekla in nelepljive funkcionalnosti je kot nalašč za vse vrste domačih kuharjev, tudi za popolne začetnike. Uporabljajte svoje ponve z nelepljivo površino zlasti za jajčne jedi, zelenjavo, perutnino in občutljive ribe.

Kako pogosto je treba zamenjati ponve z neprijemljivo površino?

Glede na splošna pravila bi jih morali zamenjati približno vsakih pet let, vendar morate občasno pregledati posodo in če opazite, da je ukrivljena, opraskana ali razbarvana, jo morate takoj prenehati uporabljati.

Katere ponve so najboljše?

V Kulini boste našli veliko zanesljivih, visokokakovostnih ponev priznanih proizvajalcev, kot so Zwilling, Fiskars, Fissler, Woll or WMF. Izbira je odvisna od tega, kateri material vam je boljši in koliko denarja želite investirati v ponev. Izberite Tefal če iščete cenovno ugodno ponev brez prijemanja ali pa se odločite za de Buyer če si lahko omislite vrhunsko ponev legendarnega francoskega proizvajalca.

Kako skrbeti za ponve?

Če ste vložili denar v kakovostno ponev, jo morate ustrezno negovati, kar bo zagotovilo njeno dolgo in zdravo uporabo. Kako vzdrževati ponev? Upoštevajte ta preprosta pravila, da boste v svoji ponvi uživali dolgo:

  • na ponvah brez prijemanja uporabljajte samo silikonske pripomočke,
  • ponve vedno operite ročno, ne uporabljajte močnih detergentov ali gobic z grobo površino,
  • ponve posušite takoj po pomivanju,
  • izogibajte se večjim temperaturnim spremembam (nikoli ne postavljajte vroče ponve pod mrzlo vodo),
  • izogibajte se kisli hrani in aerosolnim razpršilom za kuhanje,
  • ponev po sušenju premažite s tanko plastjo olja,
  • pravilno shranjujte svoje ponve