Univerzalne ponve za cvrtje

45 items total
Ponev za cvrtje LA LYONNAISE, 20 cm, de Buyer
22,49 € –24 %
17 €
DB502020
Ponev za cvrtje MINERAL B ELEMENT, 20 cm, jeklo, de Buyer
49,99 € –27 %
36 €
DB561020
Ponev z nelepljivim premazom DURADO, 20 cm, WMF
79,90 € –22 %
62,10 €
WM748206021
Ponev z nelepljivim premazom M´6S, 20 cm, Mauviel
286 €
ML54220
Ponev z nelepljivim premazom ULTIMATE G2680272, 20 cm, Tefal
36,99 € –16 %
31 €
TEFG2680272
Ponev z nelepljivim premazom, 20 cm, Eva Solo
111 € –36 %
70,20 €
ES202720
Univerzalna ponev CERATAL COMFORT, 20 cm, bež, aluminij, Fissler
84,99 €
FS159220201000
Jeklena ponev M´6S, 20 cm, bakrena, Mauviel
282 € –13 %
243 €
ML51320
Ponev HONEYCOMB, 20 cm, srebrna, Eva Solo
Ponev HONEYCOMB, 20 cm, srebrna, Eva Solo
Na zalogi na spletu (4 pcs)
99 €
ES203320
Ponev z nelepljivim premazom ALBA, 20 cm, Ballarini
82,99 € –34 %
54 €
BAL1000239
Ponev z nelepljivim premazom CENIT, 20 cm, Fissler
62 € –7 %
57,40 €
FS45301201000
Ponev z nelepljivim premazom CONCEPT, 20 cm, nerjaveče jeklo, WOLL
69,20 €
WL520NC
Ponev z nelepljivim premazom DIAMOND LITE, 20 cm, za indukcijo, titan, WOLL WL520DPI
Ponev z nelepljivim premazom CHOC EXTREME, 20 cm, de Buyer
119 € –31 %
82 €
DB830020
Ponev z nelepljivim premazom LEVITAL COMFORT, 20 cm, 1,1 l, Fissler FS159121201000
Ponev z nelepljivim premazom MARQUINA PLUS, 20 cm, Zwilling
73 €
ZW66319206
Up
More products

Ponve za cvrtje - katere so najboljše ponve za cvrtje?

Ponve za cvrtje so obvezen del vsake kuhinje. Najpogostejše vrste ponvic so aluminijaste, iz nerjavečega jekla, bakrene ali litoželezne ponve. Vsak material ima svoje značilnosti in prednosti, o katerih si lahko preberete spodaj ali na naš celoten vodnik za ponve tukaj. Preverite tudi naše najbolj prodajane ponve za cvrtje tukaj in si oglejte, kaj so izbrali drugi kupci.

Katere so najboljše ponve in za katero vrsto hrane so primerne?

  • ponve iz nerjavečega jekla: za skoraj vse vrste hrane, ki jo želite cvreti, pražiti ali peči, saj so praktično neuničljive, material pa omogoča izvrstno porazdelitev toplote
  • aluminijaste ponve so najboljše za peko posameznih kosov mesa, zrezkov, hamburgerjev ali cvrtje jajc. Aluminijaste ponve so lahke in zelo dobre s porazdelitvijo toplote, vendar ne pozabite, da toplote ne ohranjajo dobro, zato bo temperatura v vroči ponvi nihala, ko boste vanjo dodajali hrano
  • litoželezne ponve so najboljše za zrezke, pa tudi za cvrtje in peko različnih vrst hrane. Kljub temu ne smete pozabiti, da jih ne smete uporabljati za živila, kot so paradižnik in druge kisle sestavine, občutljive ribe, jajca ali lepljive sladice
  • bakrene ponve hitro se segrejejo in ohladijo, so lepega videza in odličen okras vsake kuhinje, popolne so za pripravo živil, ki zahtevajo stalno toploto in natančen nadzor temperature (za ribe, omake ali sladice, kot je karamela), vendar v njih ne smete uporabljati kislih sestavin, kot so limonin sok, vino ali paradižnik

Nakup prave ponve je odvisen tudi od tega, kakšno hrano običajno cvremo, kakšen štedilnik uporabljamo in za koliko ljudi običajno kuhamo.

Ali so nelepljive ponve dobre za cvrtje in zakaj jih profesionalni kuharji ne marajo?

Ponve z nelepljivo plastjo so zelo priročne in enostavne za uporabo, zato jih mnogi radi uporabljajo za vse vrste kulinaričnih opravil, vključno s cvrtjem, praženjem ali dušenjem. Kljub temu morate vedeti, da so običajno zelo občutljive in da lahko z uporabo napačnih kuhinjskih pripomočkov ali premočnih, abrazivnih kemikalij, zlahka uničite njihovo neprijemljivo površino. Zato jih profesionalni kuharji ne uporabljajo v profesionalnih kuhinjah ali restavracijah, kjer se ponve ves čas uporabljajo.

Kljub temu so ponve z nelepljivo prevleko odlično orodje za uporabo doma, kombinacija nerjavečega jekla in nelepljive funkcionalnosti je kot nalašč za vse vrste domačih kuharjev, tudi za popolne začetnike. Uporabljajte svoje ponve z nelepljivo površino zlasti za jajčne jedi, zelenjavo, perutnino in občutljive ribe.

Kako pogosto je treba zamenjati ponve z neprijemljivo površino?

Glede na splošna pravila bi jih morali zamenjati približno vsakih pet let, vendar morate občasno pregledati posodo in če opazite, da je ukrivljena, opraskana ali razbarvana, jo morate takoj prenehati uporabljati.

Katere ponve so najboljše?

V Kulini boste našli veliko zanesljivih, visokokakovostnih ponev priznanih proizvajalcev, kot so Zwilling, Fiskars, Fissler, Woll or WMF. Izbira je odvisna od tega, kateri material vam je boljši in koliko denarja želite investirati v ponev. Izberite Tefal če iščete cenovno ugodno ponev brez prijemanja ali pa se odločite za de Buyer če si lahko omislite vrhunsko ponev legendarnega francoskega proizvajalca.

Kako skrbeti za ponve?

Če ste vložili denar v kakovostno ponev, jo morate ustrezno negovati, kar bo zagotovilo njeno dolgo in zdravo uporabo. Kako vzdrževati ponev? Upoštevajte ta preprosta pravila, da boste v svoji ponvi uživali dolgo:

  • na ponvah brez prijemanja uporabljajte samo silikonske pripomočke,
  • ponve vedno operite ročno, ne uporabljajte močnih detergentov ali gobic z grobo površino,
  • ponve posušite takoj po pomivanju,
  • izogibajte se večjim temperaturnim spremembam (nikoli ne postavljajte vroče ponve pod mrzlo vodo),
  • izogibajte se kisli hrani in aerosolnim razpršilom za kuhanje,
  • ponev po sušenju premažite s tanko plastjo olja,
  • pravilno shranjujte svoje ponve