Japonski noži

12 items total
Japonski kuharski nož KANETSUGU MIYABI ISSHIN, 21 cm, Dellinger
64,99 €
DNGRSXL2005
Japonski kuharski nož PETTY, 15 cm, Dellinger
224 €
DNGRSXL9302
Nož za rezanje KITA NORTH DAMASCUS, 20,5 cm, Dellinger
129 €
DNGRSXLKH134
Univerzalni nož KITA NORTH DAMASCUS, 15 cm, Dellinger
Outlet
112 € –10 %
100 €
DNGRSXLKH135
Japonski kuharski nož SUJIHIKI, 24 cm, Dellinger
354 €
DNGRSXL9309
Japonski Santoku nož, 17 cm, Victorinox
Japonski Santoku nož, 17 cm, Victorinox
Na zalogi na spletu (2 pcs)
88,20 €
VN6852017G
Kuharski nož BROWN CHEF KIRITSUKE, 20,5 cm, Dellinger
134 € –5 %
126 €
DNGRKH167
Kuharski nož CHEF MANMOSU, 23 cm, Dellinger
188 € –5 %
177 €
DNGRSXLKH108
Nož za zelenjavo NAKIRI, 17 cm, Dellinger
33,49 € –13 %
29 €
DNGRSXLPO2500200
Nož za zelenjavo SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS, 17 cm, Dellinger
118 €
DNGRKHOK7C
Japonski nož KIRITSUKE BUNKA OCTAGONAL, 27 cm, rjava, Dellinger
New
185 €
DNGR8595705405981

Japonski noži - ostri kot meč

Kaj so japonski noži?

Japonski noži imajo dolgo in tanko rezilo s koničasto konico in so se prvotno uporabljali za rezanje tankih rezin surovih rib in pripravo sušija. So lažji, v roki delujejo bolj uravnoteženo in so kot nalašč za natančna opravila. Izdelani so iz tršega in tanjšega jekla - nerjavnega jekla ali hagane, ki je ista vrsta jekla, kot se uporablja za izdelavo japonskih mečev. Ročaji japonskih nožev so izdelani iz trdega lesa.

Za kaj se uporabljajo japonski noži?

Japonski noži se zaradi svojih dolgih in tankih rezil lahko uporabljajo za rezanje rib ali velikih kosov mesa (zlasti za zrezke). Obstaja veliko vrst posebnih japonskih nožev (kot so Gyutou, Yanagi, Usuba ali Deba), ki se lahko uporabljajo za vsa natančna opravila, od izkoščevanja piščanca, filetiranja rib do tankega rezanja zelenjave.

Na spletni strani Kulina boste našli kakovostne japonske nože zanesljivih blagovnih znamk, kot so Dellinger ali MIYABI. Izberete lahko tudi kovane japonske nože nizozemske blagovne znamke Forged ali preverite naše najbolje prodajane japonske nože tukaj.

Kako nabrusiti japonski nož?

Japonski noži so lahko dvorezni ali enorezni (tradicionalni). Narejeni so iz trdega jekla, ki ga je dejansko lažje ostriti kot mehko jeklo, ki se uporablja za zahodne nože. Za ostrenje noža japonskega tipa potrebujete brusni kamen. Nož lahko odnesete tudi k strokovnjaku.

Kako skrbeti za japonski nož?

Japonski noži so precejšnja naložba, zato če želite, da bo vaš japonski nož služil dolgo, upoštevajte ta preprosta pravila za čiščenje in shranjevanje nožev:

  • noži so pogosto primerni za pomivanje v pomivalnem stroju, vendar priporočamo, da nož očistite ročno, saj lahko čistila za pomivanje v pomivalnem stroju poškodujejo površino jeklenega rezila
  • če ima nož lesen ročaj, ga ne dajte v pomivalni stroj
  • lesene ročaje redno mažite z lanenim oljem ali čebeljim voskom, da se ne izsušijo
  • pri rezanju z japonskim nožem ne režite neposredno na trdih površinah, kot so kamnit delovni pult, pomivalno korito iz nerjavnega jekla, krožnik ali deske za rezanje iz stekla, keramike, bambusa in drugih trdih snovi. Najboljša je deska za sekljanje iz mehke plastike
  • nože shranjujte ločeno, da se rezila ne bi potujila. Uporabite blok za nože ali kovček za nože.
  • redno ostrite nož