Japonski noži

70 items total
Nož za rezanje KITA NORTH DAMASCUS, 20,5 cm, Dellinger
127 €
DNGRSXLKH134
Japonski nož SANTOKU 5000FCD, 18 cm, Miyabi
253 €
MB34684181
Japonski nož za meso GYUTOH 6000MCT, 24 cm, javor, Miyabi
373 €
MB34073241
Japonski nož za meso GYUTOH 5000FCD, 16 cm, Miyabi
227 €
MB34681161
Kuharski nož BROWN CHEF KIRITSUKE, 20,5 cm, Dellinger
127 €
DNGRKH167
Japonski nož za narezovanje SUJIHIKI 5000MCD, 24 cm, Miyabi
502 €
MB34378241
Japonski sekalni nož NAKIRI 4000FC, 17 cm, Miyabi
180 €
MB33952171
Nož za zelenjavo SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS, 17 cm, Dellinger
115 €
DNGRKHOK7C
Japonski nož za zelenjavo SHOTOH 5000MCD, 9 cm, Miyabi
313 €
MB34372091
Japonski nož za meso GYUTOH 6000MCT, 20 cm, Miyabi
324 €
MB34073201
217235 kucharsky nuz sok cocobolo white damascus 21 cm hneda dellinger
Novo v
115 €
DNGRDCKBJCH8
Japonski nož RESIN FUTURE, 15 cm, rdeč, Dellinger
72,15 €
DNGRH192
Japonski nož SHOTOH 5000FCD, 9 cm, MIYABI
150 €
MB34680091
210451 japonsky nuz gyuto harukaze professional 20 cm cerna dellinger
159 €
DNGR8594195884092
Santoku nož 6000MCT, 18 cm, Miyabi
Santoku nož 6000MCT, 18 cm, Miyabi
Na zalogi na spletu (5 pcs)
324 €
MB34074181
Japonski kuharski nož KANETSUGU MIYABI ISSHIN, 21 cm, Dellinger
61,84 €
DNGRSXL2005
Japonski nož za meso GYUTOH 5000FCD, 24 cm, Miyabi
291 €
MB34681241
Kuharski nož CHEF MANMOSU, 23 cm, Dellinger
178 €
DNGRSXLKH108
Nož Nakiri GOURMET, 17 cm, Zwilling
Nož Nakiri GOURMET, 17 cm, Zwilling
Na zalogi na spletu (4 pcs)
67,82 €
ZW36129171
Japonski nož za zelenjavo SHOTOH 6000MCT, 9 cm, Miyabi
194 €
MB34072091
Japonski nož Gyutoh 5000FCD, 20 cm, Miyabi
Japonski nož Gyutoh 5000FCD, 20 cm, Miyabi
Na zalogi na spletu (>5 pcs)
253 €
MB34681201
Japonski nož za kruh 5000FCD, 24 cm, Miyabi
253 €
MB34686241
Japonski Santoku nož FIBRE KARBON 2, 17 cm, de Buyer
114 €
DB428117
Santoku nož 5000MCD, 18 cm, Miyabi
Santoku nož 5000MCD, 18 cm, Miyabi
Na zalogi na spletu (2 pcs)
514 €
MB34388181
Up
More products

Japonski noži - ostri kot meč

Kaj so japonski noži?

Japonski noži imajo dolgo in tanko rezilo s koničasto konico in so se prvotno uporabljali za rezanje tankih rezin surovih rib in pripravo sušija. So lažji, v roki delujejo bolj uravnoteženo in so kot nalašč za natančna opravila. Izdelani so iz tršega in tanjšega jekla - nerjavnega jekla ali hagane, ki je ista vrsta jekla, kot se uporablja za izdelavo japonskih mečev. Ročaji japonskih nožev so izdelani iz trdega lesa.

Za kaj se uporabljajo japonski noži?

Japonski noži se zaradi svojih dolgih in tankih rezil lahko uporabljajo za rezanje rib ali velikih kosov mesa (zlasti za zrezke). Obstaja veliko vrst posebnih japonskih nožev (kot so Gyutou, Yanagi, Usuba ali Deba), ki se lahko uporabljajo za vsa natančna opravila, od izkoščevanja piščanca, filetiranja rib do tankega rezanja zelenjave.

Na spletni strani Kulina boste našli kakovostne japonske nože zanesljivih blagovnih znamk, kot so Dellinger ali MIYABI. Izberete lahko tudi kovane japonske nože nizozemske blagovne znamke Forged ali preverite naše najbolje prodajane japonske nože tukaj.

Kako nabrusiti japonski nož?

Japonski noži so lahko dvorezni ali enorezni (tradicionalni). Narejeni so iz trdega jekla, ki ga je dejansko lažje ostriti kot mehko jeklo, ki se uporablja za zahodne nože. Za ostrenje noža japonskega tipa potrebujete brusni kamen. Nož lahko odnesete tudi k strokovnjaku.

Kako skrbeti za japonski nož?

Japonski noži so precejšnja naložba, zato če želite, da bo vaš japonski nož služil dolgo, upoštevajte ta preprosta pravila za čiščenje in shranjevanje nožev:

  • noži so pogosto primerni za pomivanje v pomivalnem stroju, vendar priporočamo, da nož očistite ročno, saj lahko čistila za pomivanje v pomivalnem stroju poškodujejo površino jeklenega rezila
  • če ima nož lesen ročaj, ga ne dajte v pomivalni stroj
  • lesene ročaje redno mažite z lanenim oljem ali čebeljim voskom, da se ne izsušijo
  • pri rezanju z japonskim nožem ne režite neposredno na trdih površinah, kot so kamnit delovni pult, pomivalno korito iz nerjavnega jekla, krožnik ali deske za rezanje iz stekla, keramike, bambusa in drugih trdih snovi. Najboljša je deska za sekljanje iz mehke plastike
  • nože shranjujte ločeno, da se rezila ne bi potujila. Uporabite blok za nože ali kovček za nože.
  • redno ostrite nož