76 items total
Kuharski nož GOLD CHEF KIRITSUKE, 20,5 cm, Dellinger
127 €
DNGRKH166
210457 brusny kamen 1000 3000 risam dellinger
Brusilni kamen 1000/3000 RISAM, Dellinger
Na zalogi na spletu (>5 pcs)
31,70 €
DNGR6971496038317
210451 japonsky nuz gyuto harukaze professional 20 cm cerna dellinger
159 €
DNGR8594195884092
Kuharski nož CHEF MANMOSU, 23 cm, Dellinger
178 €
DNGRSXLKH108
Japonski kuharski nož KANETSUGU MIYABI ISSHIN, 21 cm, Dellinger
61,84 €
DNGRSXL2005
217826 univerzalni nuz kanetsugu pro m 12 cm cerna dellinger
Novo v
104 €
DNGR9001
Kuharski nož BLUE CHEF KIRITSUKE, 20,5 cm, Dellinger
128 €
DNGRKH164
Kuharski nož BROWN CHEF KIRITSUKE, 20,5 cm, Dellinger
127 €
DNGRKH167
210454 drzak brusneho kamene risam nastavitelny dellinger
31,70 €
DNGR6971496038263
Japonski kuharski nož PETTY, 15 cm, Dellinger
222 €
DNGRSXL9302
210484 brusny kamen 1000 6000 risam dellinger
Brusilni kamen 1000/6000 RISAM, Dellinger
Na zalogi na spletu (5 pcs)
39,63 €
DNGR6971496038270
Brusilni kamen 2000/5000, Dellinger
Brusilni kamen 2000/5000, Dellinger
Na zalogi na spletu (>5 pcs)
34,08 €
DNGRRIRW252
Brusilni kamen 240/1000 RISAM, velik, Dellinger
31,70 €
DNGR6971496038485
217817 orezavaci nuz petty kanetsugu pro m 9 cm cerna dellinger
Novo v
98 €
DNGR9000
Izravnalni blok za brusilne kamne 180 RISAM, diamant, Dellinger
31,70 €
DNGR8595705400191
Žepni nož EASY, 11 cm, rumena, Dellinger
Akce Outlet
19,80 € –15 %
Žepni nož EASY, 11 cm, rumena, Dellinger
Na zalogi na spletu (>5 pcs)
16,83 €
DNGR8595705405240
Japonski kuharski nož SUJIHIKI, 24 cm, Dellinger
353 €
DNGRSXL9309
217832 kucharsky nuz kanetsugu pro m 20 cm cerna dellinger
Novo v
175 €
DNGR9005
Nož za rezanje KITA NORTH DAMASCUS, 20,5 cm, Dellinger
127 €
DNGRSXLKH134
Japonski nož za izkoščevanje EYES, 14,5 cm, Dellinger
59,46 €
DNGRSXLKHAUS65
217829 platkovaci nuz kanetsugu pro m 21 cm cerna dellinger
Novo v
159 €
DNGR9009
210481 brusny kamen 1000 3000 risam velky dellinger
35,66 €
DNGR6971496038461
Nož za narezovanje SAMURAI, 10 cm, Dellinger
41,49 €
DNGRSXLKHP35
217802 santoku nuz petty kanetsugu zuiun kiwami 18 cm cerna dellinger
Novo v
339 €
DNGR9503
Up
More products

Kuhinjski noži: Združitev natančnosti in kakovosti

Kuhinjski noži so temelj vsake kuhinje in pravilno izbran model lahko bistveno olajša in izboljša pripravo jedi. Kakovosten nož ne le zagotavlja učinkovito in varno rezanje, temveč prispeva tudi k boljšemu ohranjanju strukture in svežine sestavin.

Vrste kuhinjskih nožev

  • Kuharski nož – vsestransko orodje s širokim rezilom, primerno za rezanje mesa, zelenjave in sekljanje zelišč.
  • Pekovski nož – nazobčano rezilo omogoča enostavno rezanje kruha in peciva brez deformacij.
  • Nož za zelenjavo – majhen, priročen nož, idealen za lupljenje, čiščenje ter natančno delo z zelenjavo in sadjem.

Materiali rezil

  • Nerjaveče jeklo – odporno proti koroziji, enostavno za vzdrževanje in dolgo ohranja ostrino.
  • Ogljikovo jeklo – izjemno ostro, vendar zahtevnejše za vzdrževanje, saj je nagnjeno h koroziji.
  • Damascus Jeklo – večplastno jeklo z edinstvenim vzorcem, združuje trdoto, ostrino in vizualno privlačnost.
  • Keramični noži – izjemno ostri in lahki, idealni za rezanje sadja in zelenjave, vendar so krhki in bolj občutljivi na udarce.

Vrhunske znamke kuhinjskih nožev

Pri izbiri kakovostnega noža je ključnega pomena izbrati uveljavljenega proizvajalca, ki združuje natančno obrtniško izdelavo z modernimi tehnologijami:

  • WÜSTHOF – nemška blagovna znamka z več kot 200-letno tradicijo, znana po natančni izdelavi in uporabi kakovostnega jekla. Njihovi noži so priljubljeni med profesionalnimi kuharji po vsem svetu.
  • ZWILLING – še en nemški proizvajalec z dolgo zgodovino, ki ponuja široko paleto nožev, ki jih odlikuje inovativno oblikovanje in vrhunska kakovost.
  • DELLINGER – moderna blagovna znamka, ki združuje tradicionalno obrt z modernimi tehnologijami. Njihovi noži so cenjeni zaradi svoje izvirne oblike in odličnih rezalnih lastnosti.

Vzdrževanje in nega nožev

Za ohranjanje dolge življenjske dobe in ostrine nožev je pomembno upoštevati nekaj osnovnih pravil:

  • Ročno pomivanje – čeprav so nekateri noži označeni kot primerni za pomivalni stroj, je priporočljivo ročno pomivanje, da ne pride do poškodb rezila.
  • Redno ostrenje – za ohranjanje optimalne ostrine je treba nože redno ostriti z jekleno palico za ostrenje ali brusilnim kamnom.
  • Pravilno shranjevanje – nože shranjujte v blokih za nože, na magnetnem držalu ali v zaščitnih etuijih, da preprečite poškodbe rezila.

Naložba v kakovosten kuhinjski nož se izplača ne le zaradi udobja pri kuhanju, temveč tudi zaradi varnosti in učinkovitosti pri delu. Pravilno izbran nož vam bo olajšal vsakodnevno pripravo jedi in zagotovil popolne rezultate.


Preberite si tudi