Woki

11 items total
Vok ADAMANT, 30 cm, črna, aluminij, Fissler
139 €
FS100800301000
Vok ALBA, 30 cm, Ballarini
121 € –33 %
Vok ALBA, 30 cm, Ballarini
Na zalogi na spletu (2 pcs)
80,40 €
BAL1000252
Vok COLOR EDITION, 30 cm, modra, aluminij, Fissler
109 €
FS101802301000
Vok ECO LITE, 30 cm, odstranljiv ročaj, WOLL
104,90 €
WL11030ELI
Vok DIAMOND LITE, 30 cm, za indukcijo, snemljiv ročaj, titan, WOLL
116 € –5 %
109,90 €
WL11030DPI
Vok SPECIALS PLUS, 30 cm, nerjaveče jeklo, Zwilling
299 €
ZW40998030
Vok TITANIUM NOWO, 30 cm, indukcija, odstranljiv ročaj, WOLL
137,70 €
WL11030IL
Vok, 30 cm, s steklenim pokrovom, temno modre barve, Staub
232,99 € –15 %
196 €
ST1312991
Vok CERATAL, 28 cm, bež, aluminij, Fissler
129 €
FS100820281000

Vok - kaj je vok in kako zgleda?

Vok je globoka ponev z okroglim dnom, ki se običajno uporablja v kitajski kuhinji. Zaradi svoje oblike je odlična ponev za cvrtje (način hitrega cvrtja mesa ali zelenjave na visoki temperaturi, medtem ko hitro mešamo). Vok je oblikovan kot skleda s tankimi stenami. Okroglo dno koncentrira toploto, kar omogoča hitro pripravo hrane z razmeroma malo olja.

Voki imajo dolg ročaj ki omogoča enostavno premikanje posode in hkratno stresanje sestavin. Ponavadi imajo voki še en manjši ročaj na nasprotni strani, ki olajša prenos voka s štedilnika na kuhinjsko površino ali na mizo.

Za kaj se vok uporablja? Kaj lahko pripravite v voku?

Če se sprašujete ali potrebujete vok in če je primeren samo za kitajske jedi, potem vam zagotavljamo, da je tradicionalni vok zaradi svoje edinstvene oblike primeren tudi za različna kulinarična opravila, kot:

  • cvrtje s hitrim mešanjem
  • globoko cvrtje (v večji količini olja)
  • poparek zelenjave ali morskih sadežev (če se uporablja s posebnim vložkom)
  • vrelti hrano (riž itd.) ali kuhanje juhe (ko je napolnjen z vodo)

Ali je wok boljši od običajne ponve?

Uporaba voka je boljša, če želite dobro mešati sestavine. Omogoča vam nenehno metanje hrane in skrajša čas kuhanja, kar skoncentrira okuse. Čarovnija priprave hrane v voku je visoka temperatura, zato vedno poskrbite, da boste pred začetkom segrevali svoj vok na srednji temperaturi. Vok omogoča krajši čas kuhanja, drži več hrane in vam omogoča pripravo jedi z malo olja, ampak zahteva pa več spretnosti kot navadna ravna ponev.

Ali lahko uporabite wok na električnem štedilniku?

Če želite uporabiti vok na električnem štedilniku, izberite vok z ravnim dnom (ne z okroglim, ki zahteva obroč). Ampak zavedati se morate , da lahko vok z ravnim dnom opraska stekleno površino štedilnika, zato bodite previdni.

V Kulini nudimo različne vrste vokov. Večina jih ima nelepljive površine, nekateri pa so celo utrjeni s titaniumom (glej vok, ki ga je izdelala Woll znamka). Nekateri so primerni tudi za indukcijo in če iščete kakovosten železni vok, potem izberite vok de Buyer znamke. Oglejte si tudi najbolje prodajane voke tukaj ali preberite naš popoln vodnik za nakup ponve.