Japonski noži

73 items total
Japonski nož Gyutoh 5000FCD, 20 cm, Miyabi
Japonski nož Gyutoh 5000FCD, 20 cm, Miyabi
Na zalogi na spletu (>5 pcs)
253 €
MB34681201
Srbski kuhinjski nož VG-10 ZED ONE, 19,5 cm, Dellinger
261 €
DNGRSXLKH35
Japonski nož za zelenjavo SHOTOH 7000D, 13 cm, Miyabi
Sticker
181 €
MB34542131
Japonski nož za narezovanje SUJIHIKI 5000MCD, 24 cm, Miyabi
502 €
MB34378241
Japonski nož za narezovanje SUJIHIKI 5000MCD 67, 24 cm, javor, Miyabi
519 €
MB34400241
Japonski nož NAKIRI 5000FCD, 17 cm, Miyabi
253 €
MB34685171
217235 kucharsky nuz sok cocobolo white damascus 21 cm hneda dellinger
Novo v
115 €
DNGRDCKBJCH8
Japonski nož Shotoh 5000MCD 67, 13 cm, javor, Miyabi
400 €
MB34400131
Japonski nož GYUTO/CHEF KANETSUN E TSUCHIME, 18 cm, rjava, Dellinger
55,50 €
DNGRKC951
Japonski nož Gyutoh 5000MCD, 24 cm, Miyabi
527 €
MB34373241
Japonski nož za meso GYUTOH 6000MCT, 16 cm, MIYABI
265 €
MB34073161
Japonski Santoku nož FIBRE KARBON 2, 17 cm, de Buyer
114 €
DB428117
Japonski nož za meso GYUTOH 6000MCT, 24 cm, javor, Miyabi
373 €
MB34073241
Japonski nož za meso GYUTOH 5000FCD, 24 cm, Miyabi
291 €
MB34681241
Japonski nož za narezovanje SUJIHIKI 6000MCT, 24 cm, Miyabi
337 €
MB34078241
Japonski nož za meso GYUTOH 5000MCD 67, 20 cm, javor, Miyabi
532 €
MB34401201
Japonski nož za zelenjavo SHOTOH 6000MCT, 9 cm, Miyabi
194 €
MB34072091
Kuharski nož BLUE CHEF KIRITSUKE, 20,5 cm, Dellinger
128 €
DNGRKH164
Kuharski nož BROWN CHEF KIRITSUKE, 20,5 cm, Dellinger
127 €
DNGRKH167
Japonski nož za meso GYUTOH 6000MCT, 20 cm, Miyabi
324 €
MB34073201
Kuharski nož RED CHEF KIRITSUKE, 20,5 cm, Dellinger
127 €
DNGRKH165
Nož za zelenjavo NAKIRI, 17 cm, Dellinger
Nož za zelenjavo NAKIRI, 17 cm, Dellinger
Na zalogi na spletu (>5 pcs)
31,70 €
DNGRSXLPO2500200
Nož za zelenjavo SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS, 17 cm, Dellinger
115 €
DNGRKHOK7C
Kuharski nož GOLD CHEF KIRITSUKE, 20,5 cm, Dellinger
127 €
DNGRKH166
Up
More products

Japonski noži - ostri kot meč

Kaj so japonski noži?

Japonski noži imajo dolgo in tanko rezilo s koničasto konico in so se prvotno uporabljali za rezanje tankih rezin surovih rib in pripravo sušija. So lažji, v roki delujejo bolj uravnoteženo in so kot nalašč za natančna opravila. Izdelani so iz tršega in tanjšega jekla - nerjavnega jekla ali hagane, ki je ista vrsta jekla, kot se uporablja za izdelavo japonskih mečev. Ročaji japonskih nožev so izdelani iz trdega lesa.

Za kaj se uporabljajo japonski noži?

Japonski noži se zaradi svojih dolgih in tankih rezil lahko uporabljajo za rezanje rib ali velikih kosov mesa (zlasti za zrezke). Obstaja veliko vrst posebnih japonskih nožev (kot so Gyutou, Yanagi, Usuba ali Deba), ki se lahko uporabljajo za vsa natančna opravila, od izkoščevanja piščanca, filetiranja rib do tankega rezanja zelenjave.

Na spletni strani Kulina boste našli kakovostne japonske nože zanesljivih blagovnih znamk, kot so Dellinger ali MIYABI. Izberete lahko tudi kovane japonske nože nizozemske blagovne znamke Forged ali preverite naše najbolje prodajane japonske nože tukaj.

Kako nabrusiti japonski nož?

Japonski noži so lahko dvorezni ali enorezni (tradicionalni). Narejeni so iz trdega jekla, ki ga je dejansko lažje ostriti kot mehko jeklo, ki se uporablja za zahodne nože. Za ostrenje noža japonskega tipa potrebujete brusni kamen. Nož lahko odnesete tudi k strokovnjaku.

Kako skrbeti za japonski nož?

Japonski noži so precejšnja naložba, zato če želite, da bo vaš japonski nož služil dolgo, upoštevajte ta preprosta pravila za čiščenje in shranjevanje nožev:

  • noži so pogosto primerni za pomivanje v pomivalnem stroju, vendar priporočamo, da nož očistite ročno, saj lahko čistila za pomivanje v pomivalnem stroju poškodujejo površino jeklenega rezila
  • če ima nož lesen ročaj, ga ne dajte v pomivalni stroj
  • lesene ročaje redno mažite z lanenim oljem ali čebeljim voskom, da se ne izsušijo
  • pri rezanju z japonskim nožem ne režite neposredno na trdih površinah, kot so kamnit delovni pult, pomivalno korito iz nerjavnega jekla, krožnik ali deske za rezanje iz stekla, keramike, bambusa in drugih trdih snovi. Najboljša je deska za sekljanje iz mehke plastike
  • nože shranjujte ločeno, da se rezila ne bi potujila. Uporabite blok za nože ali kovček za nože.
  • redno ostrite nož